Fejhallgató mikrofon nem működik notebookon

Sziasztok! Nem tudom működésre bírni a frissen vásárolt HyperX Cloud mikrofonját egy Acer Aspire A515-51G notin. Amikor bedugom a jacket, ez ugrik fel:
3
Végigpróbáltam mindegyik lehetőséget a hangbeállítások babrálása nélkül, egyiknél sem működött. Ha a fejhallgató lehetőséget választom, ezt látom a beállításoknál:
1
2
A vonalbemenetet nem tudom engedélyezni, a mikrofon tömbön veszi a hangot, ami a noti sajátja. Ha a vonalszintű bemenetet választom a fejes csatlakoztatásakor, a hang a noti hangszórójából jön, a vonalbemenet aktív, de nem érzékel hangot, továbbra is csak a gép sajátja.

A hangbeállításoknál minden esetben csak a Realtek HD Audiót lehet választani mind hangra, mind bemenetre.

Realtek driver a legfrissebb. Tudtam mástól ugyanilyen fejest kölcsönkérni, azzal is ugyan ez a helyzet, így szerintem hardver hiba kizárva. Van valakinek ötlete a probléma megoldására?

Y kábellel és anélkül is ugyanezt produkálja?

Igen. Azzal próbáltam, amit adtak hozzá.

És anélkül?

1 Like

Lehet hülye kérdés, de az Y-ba megfelelően dugtad be a kábeleket?

3 Likes

Laptop révén nem használom az Y-t, csak RozvM kérdése végett próbáltam ki külön bedugva a két véget. Alapvetően jack kombó révén a szimpla csati van bedugva. A noti oldalán, a jack csatlakozó melletti piktogram egy headset, ezért gondolom, hogy kezelnie kéne plug&play a dolgot. Rendeltem egy USB-s külső “hangkáryát” közben, megnézem hogy azzal működik-e. Illetve ismerőshöz elbattyogok jövő héten a fejessel, nála asztali gép van, megnézem ott az Y-nal.

Pedig az Y-al kellene, pontosan a kombó jack miatt. Viszont az Y-ba a megfelelőbe kell tudni ugye a mikrofont, és a fülest, nem mindegy melyik melyikbe megy.

E miatt biztos nem vennék külső hangkártyát, sokkal előbb cserélném ki a fülest másra.

1 Like

A füles “vége” alapból szimpla jack. Adtak hozzá egy Y cégű toldót. Nem azért van így, mert így is-úgy is működik? Mármint a megfelelő porttal. Asztali gép alaplapjánál tudomásom szerint általában külön van, de notebookoknál egy csatlakozóról működik, osztás nélkül. Rosszul tudom?

Jah, bocs, azt hittem fordítva van tehát hogy alapban 2.

Így simán kéne működnie szerintem. Mindenképp nézzétek meg másik gépben, lehet döglött a miksi/kábel.

1 Like

Na, százmillió év után tudtam rá időt szánni. Másik gépben működik. Egy fostos, 1700 forintos USB-s hangkártyával a notin is működik. Ilyenkor a fenti, utolsó képen látható hangbeállításoknál ki is tudom valasztani a legördülő menüből hangnak és bemenetnek is.

Nem tudok másra gondolni, minthogy hiába kombó a jack a notebookon, mintha a driver nem kezelné a fejhallgatót. Böngésztem más fórumokat is, megoldást sehol nem találtam.

1 Like