Fejlesztések a gépen

Sziasztok a Mostani configomat szeretném majd még bővíteni a közel jövőbben annyi kérdésem lenne hogy meddig mehetnék el a táp miatt? Jelenleg egy Be Quite straight power 11 450w használok és amit hajt az:
Alaplap: Asus H61M-F
Memoria:Corsair 4gb ddr3 2 db
Proci: Intel Core i7 3770
Videókáryta: GeForce® GTX 1050 Ti G1 Gaming 4G
Szeretnék bele ssd-t plusz ventit ( Jelenleg csak elől van ami szívja be a levegőt plusz ugye a proci meg a vidikárytán) új alaplapot is szeretnék amihez új proci is kéne majd. Csak nem tudom meddig lehetne elmenni milyen kategóriában nézelődjek annélkül hogy a tápot cserélni kéne. KÖszi ha tudsz segíteni!

Ez full konfigcsere.
Ha nincs rá legalább 150 rongyod, akkor engedd el a témát. Vegyél bele egy 250es ssd-t és viszlát. Ebbe már kár a pénzt ölni.
Ha összejön/van rá pénzed, akkor innen válasz egy cuccost:

1 Like

ha értesz az oc-hoz vegyél egy rx570-et, azt fel lehet lőni egy 1060 szintjére, egyébként jó az rx 580, az 1660Ti, vagy egy sima 1060 is, de az első 2 esélytelen azzal a táppal, proci szerintem egy darabig még bírja, de ha cserélni akarod, akkor cserélj alaplapot is, ez a foglalat, zsákutca, illetve a ddr3 se mai teknológia.

Alaplapot szeretnek cserelni ezert a procit is kell ahogy irtad is a foglalt zsakutca. Csak azt kerdezem hogy h milyen re kene cserelni , milyen proci menne meg a tappal . Meg azt hiszem hogy a 1060 asat kene birnia a tappnak legalabb is lattam valahol aki 1060 ast hasznal jobb procival mint az enyem es csak 450 es tappal

Peldaul : MSI B360M MORTAR Alaplap, i5 9400 f ?

Azt ne felejtsd hogy alaplappal és procival együtt ramot is cserélned kell. A csere után meg a videokártya lesz gyenge.

Mennyid van fejleszteni?

Valószínűleg jobban megérné így egyben eladni ezt a konfigot, és építeni egy újat. Prociból Ryzenben gondolkodj, Intel indokolatlanul drága.

1 Like

https://seasonic.com/wattage-calculator a load wattage-hoz adj hozzá kb 30 wattot és számísd hozzá a táp hatásfokát. Egyébként az alaplap jó, én a core vrm-en javítanék, de elméletileg ennek is el kell bírnija

Es azon hogyan lehetne javitani ?

a vrm lényege, hogy a processzor több porton tudja kapni az áramot és folyton váltakozik, hogy éppen melyiken kapja, így nem melegszik az alaplap, a proci foglalat mellett ott van az a 4 kis kocka az a core vrm a másik oldalt még 3 az a SOC vrm az a ramoknak, és az integrált videókártyának ad áramot, ebből 2 is bőven elég lenne, ha használnál integrált videókártyát, de a te procidban nincs, így eleve az soc vrm is fölösleges (azért ne spórold ki)

Szia!
Szerintem elegendő lenne egy videokártya csere.
A mostani procid és tápod azért elboldogulna egy RX 570/GTX 1060/1660ti esetleg még helyenként egy kis bottleneck mellett egy vega 56-al/RTX 2060-al, bár ez nyilván nagyban függ a grafikai beállításoktól és játékoktól.
A szóval én a teljes konfig cserének csak akkor látom értelmét, ha legalább egy RTX 2070/GTX 1080 szintű konfigban gondolkodsz, de ebben az esetben már mindenképp cserélném a tápegységet is és ez egy jó 400+ ezer FT-os beruházás lenne, míg egy VGA csere+ssd meg lenne 100-140-ből. :smiley:

Koszonom a segitseget . 1060 ti remelem elfogja birni

Vehetem volna legalabb egy 550 es tappot :confused: ugyan anyiba kerult volna :grinning:

Vagy 1660Ti vagy rx 580 a 1060-at felejtsd el szerintem.

1060Ti-ról nem is beszélve :smiley:

1660 at elbirna ?