Sziasztok vajon fhd 144hz max beállításokon milyen videokártyára lenne szükség ? Egy 1070TI elég vagy inkább egy 1080? Köszönöm előre is a választ mellette egy I5 9600k lenne vagy egy i5 8600k
Melyik játékhoz?
Ha most vennél kártyát, előző generációsat már semmiképp.
Intel szintén felejtős jelen pillanatban. Ryzen 5 3600 a neked való.
Új dragonball kompetitív egy-két story játék.
Tehát amivel a legtöbb gamer jàtszik. Nincs sok közöm az AMD konfigurációhoz, de viszont mindenki azt ajánlja ennyivel jobb lenne ?
Igen
Akkor igazából egyszerű a helyzet, megnézed mennyi pénzed van, és megveszed a lehető legerősebb AMD buildet:
Rendben. Köszönöm a segítséget. Az előző generációs videokártyákat miért nem érdemes megvenni ?
Egyre csak romlani fog a teljesítményük. Plusz ha újan veszed, túl is vannak árazva
Köszönöm. A tippeket véleményeket
Árban sem érik meg, és a drivereket sem ezekre optimalizálják már. Semmilyen indok nem szól mellettük, hacsak nem valami nagyon jó áron jutsz hozzá, használtan.
Azért a 1080Ti-k használt piacon 100-130-ért nem rossz vételek. Legalábbis szerintem.
saját vélemény, de ha nincs meg még a monitor, azt is ezután veszed meg, én személy szerint nem vennék 144hz-es monitort sztori based játékokra. bőven elég a 60/75hz, és akkor biztos hogy egy jó videókari elég lesz szinte minden játékra max grafon.
Részben igazat adok.
Másrészt mostanában egyre kevesebb a 1080p minőségi panel, ami nem 144hz. A freesync miatt, ami szerencsére lassan tényleg minden monitorban alap, igazából mindegy ha “csak” 60-75 fps-ed van.
Amikor viszont kompetitív játék a cél, azért a 60 és 144hz között nagy a különbség.
igen a freesync segíthet. bár úgy tudom nem tökéletes az sem, mert vannak bizonyos feltételek aminek teljesülnie kell. nem lehet kisebb/nagyobb x fps-nél. vagy valami ilyesmi. mondjuk nekem freesync-es monitorom van, 75hz-es, és bár elméletileg az nvidia driver is támogatja most már, még nem tudtam belőni. ha nem kompetitív játékról van szó (én pl nem játszom olyanokat), akkor szívesebben vásárlok kisebb hz-en működő monitort, amin kitudom hajtani a játékokat full grafikán stabilra fixálva az fps-t v-sync-el. így kapom meg a számomra tökéletes smooth mozgást. engem pl nagyon zavar, ha ugrál egy picit is a kép, de lehet ez csak az én marhaságom.
Kisebb monitortól függ, ha van LFC akkor olyan 25-ig általában működik, max meg a monitor max frekvenciája.
nVidia kártyával csak Display porton megy, nem tudom azon próbáltad e, majd a driverben is engedélyezni kell, monitortól függően pedig a monitoron is. Régebbi modelleknél elképzelhető hogy monitor firmware update is kell.
Vsync-kel az a gond, akár kompetitív akár nem, hogy jelentős input lagot okoz. Engem single játékban is zavar ha megnyomok egy gombot /lövök valamire, és érezhetően később történik, ezért soha nem használom a Vsyncet. Szóval ízlések ugye
aha, 25 felett akkor jó. próbáltam display porton, meg engedélyeztem a monitoron is, de a driverben nem tudtam, ott ahol írták, mert nincs ott a beállítás, pedig a legújabb driver van fent. de aztán igazából lemondtam róla, mert ezt az fps-t többnyire minden játékkal elérem amivel játszom. az inputlag nekem nem szokott feltűnni, de lehet azért is mert amúgy is lassú játékos vagyok ízlés kérdése igen.
Milyen kártya és monitor?
gigabyte 1660ti
lg 34UM69G-B
Azon pedig kellene mennie, ha a firmware a legfrissebb, és a display port kábel is legalább 1.2-es, bár csak 40-75 hz között mivel a monitor nem tud LFC-t.
Szóval érdemes lehet a monitoron szétnézni, valamint ha jól emlékszem vannak LG-k amin a monitoron is kapcsolható a freesync, és előbb talán azon kell engedélyezni, hogy utána a driver lássa, bár erre nem fogok mérget venni.
ja erre a 40es határra emlékeztem. esetleg megtudod írni röviden hogy mi az LFC?
igen, úgy próbáltam már, hogy a monitoron előbb aktiváltam, gondolván hogy addig nem látja a driver, de úgy sem látta, vagyis nem adta be a kért opciót a lenyíló menübe, ahol elvileg be kéne állítani.
viszont túlságosan nem foglalkoztam vele (firmware szinten főleg nem), mert ami gépigényesebb játékot ha játszom azt általában 60hz-en 60fps-el játszom, és az megszokott lenni többnyire max grafikán, ha más nem 4szeres élsimítás mellett, ami nekem általában elég. viszont köszi szépen hogy utána néztél kicsit, és időt áldoztál rá.
Low framerate compensation:
Azt lenne még érdemes kipróbálni ha esetleg kimaradt, hogy bekapcsolod a monitoron, majd újraindítod a gépet, és akkor nézed meg a driverben.