FHD 144hz

Sziasztok vajon fhd 144hz max beállításokon milyen videokártyára lenne szükség ? Egy 1070TI elég vagy inkább egy 1080? Köszönöm előre is a választ mellette egy I5 9600k lenne vagy egy i5 8600k :fire::fire:

Melyik játékhoz?

Ha most vennél kártyát, előző generációsat már semmiképp.

Intel szintén felejtős jelen pillanatban. Ryzen 5 3600 a neked való.

3 Likes

Új dragonball kompetitív egy-két story játék.
Tehát amivel a legtöbb gamer jàtszik. Nincs sok közöm az AMD konfigurációhoz, de viszont mindenki azt ajánlja ennyivel jobb lenne ?

Igen

Akkor igazából egyszerű a helyzet, megnézed mennyi pénzed van, és megveszed a lehető legerősebb AMD buildet:

2 Likes

Rendben. Köszönöm a segítséget. Az előző generációs videokártyákat miért nem érdemes megvenni ?

Egyre csak romlani fog a teljesítményük. Plusz ha újan veszed, túl is vannak árazva

Köszönöm. A tippeket véleményeket :blush:

Árban sem érik meg, és a drivereket sem ezekre optimalizálják már. Semmilyen indok nem szól mellettük, hacsak nem valami nagyon jó áron jutsz hozzá, használtan.

Azért a 1080Ti-k használt piacon 100-130-ért nem rossz vételek. Legalábbis szerintem.

saját vélemény, de ha nincs meg még a monitor, azt is ezután veszed meg, én személy szerint nem vennék 144hz-es monitort sztori based játékokra. bőven elég a 60/75hz, és akkor biztos hogy egy jó videókari elég lesz szinte minden játékra max grafon.

Részben igazat adok.

Másrészt mostanában egyre kevesebb a 1080p minőségi panel, ami nem 144hz. A freesync miatt, ami szerencsére lassan tényleg minden monitorban alap, igazából mindegy ha “csak” 60-75 fps-ed van.

Amikor viszont kompetitív játék a cél, azért a 60 és 144hz között nagy a különbség.

2 Likes

igen a freesync segíthet. bár úgy tudom nem tökéletes az sem, mert vannak bizonyos feltételek aminek teljesülnie kell. nem lehet kisebb/nagyobb x fps-nél. vagy valami ilyesmi. mondjuk nekem freesync-es monitorom van, 75hz-es, és bár elméletileg az nvidia driver is támogatja most már, még nem tudtam belőni. ha nem kompetitív játékról van szó (én pl nem játszom olyanokat), akkor szívesebben vásárlok kisebb hz-en működő monitort, amin kitudom hajtani a játékokat full grafikán stabilra fixálva az fps-t v-sync-el. így kapom meg a számomra tökéletes smooth mozgást. engem pl nagyon zavar, ha ugrál egy picit is a kép, de lehet ez csak az én marhaságom.

Kisebb monitortól függ, ha van LFC akkor olyan 25-ig általában működik, max meg a monitor max frekvenciája.

nVidia kártyával csak Display porton megy, nem tudom azon próbáltad e, majd a driverben is engedélyezni kell, monitortól függően pedig a monitoron is. Régebbi modelleknél elképzelhető hogy monitor firmware update is kell.

Vsync-kel az a gond, akár kompetitív akár nem, hogy jelentős input lagot okoz. Engem single játékban is zavar ha megnyomok egy gombot /lövök valamire, és érezhetően később történik, ezért soha nem használom a Vsyncet. Szóval ízlések ugye :slight_smile:

aha, 25 felett akkor jó. próbáltam display porton, meg engedélyeztem a monitoron is, de a driverben nem tudtam, ott ahol írták, mert nincs ott a beállítás, pedig a legújabb driver van fent. de aztán igazából lemondtam róla, mert ezt az fps-t többnyire minden játékkal elérem amivel játszom. az inputlag nekem nem szokott feltűnni, de lehet azért is mert amúgy is lassú játékos vagyok :smile: ízlés kérdése igen.

Milyen kártya és monitor?

gigabyte 1660ti
lg 34UM69G-B

Azon pedig kellene mennie, ha a firmware a legfrissebb, és a display port kábel is legalább 1.2-es, bár csak 40-75 hz között mivel a monitor nem tud LFC-t.

Szóval érdemes lehet a monitoron szétnézni, valamint ha jól emlékszem vannak LG-k amin a monitoron is kapcsolható a freesync, és előbb talán azon kell engedélyezni, hogy utána a driver lássa, bár erre nem fogok mérget venni.

ja erre a 40es határra emlékeztem. esetleg megtudod írni röviden hogy mi az LFC?

igen, úgy próbáltam már, hogy a monitoron előbb aktiváltam, gondolván hogy addig nem látja a driver, de úgy sem látta, vagyis nem adta be a kért opciót a lenyíló menübe, ahol elvileg be kéne állítani.

viszont túlságosan nem foglalkoztam vele (firmware szinten főleg nem), mert ami gépigényesebb játékot ha játszom azt általában 60hz-en 60fps-el játszom, és az megszokott lenni többnyire max grafikán, ha más nem 4szeres élsimítás mellett, ami nekem általában elég. viszont köszi szépen hogy utána néztél kicsit, és időt áldoztál rá.

Low framerate compensation:

Azt lenne még érdemes kipróbálni ha esetleg kimaradt, hogy bekapcsolod a monitoron, majd újraindítod a gépet, és akkor nézed meg a driverben.