Filozófiák ütköztetése (érzékeny tartalom)

Aztán miért probléma a rasszizmus?
Inkább az mint ami mostanság megy ezzel a nagy elfogadási lószarral!

Amúgy van értelme külföldön dolgozni ugyan abban a munkakörnyezetben, mint ami itthon is elérhető?
Ha szakmunkáról lenne szó akkor még világos is lenne, hogy jobban lehet keresni vele kint, de tuti, hogy egy ilyen multi cégnél országos viszonylatokban arányos a fizetés a helyi megélhetéssel → azaz az angliai viszonylatokhoz képest nincs különbség a magyar viszonylatokhoz és tuti, hogy nem lehet ott sem soookkal többet félrerakni az itthonihoz képest több ből, mert ott tuti, hogy annyival drágább az életvittel is.

Ha ez zavaró, akkor el kell jönni onnan és itthon biztos nem fognak szólni a magyar nyelvért → kivéve, ha itt meg angolul kezdenél el beszélni…

Létezik a nyelvi alapú rasszizmus, azonban ahogy korábban említettem, ha nem megkülönböztetésre alapul a szabályt alkotó indoka, akkor nem minősül annak.

Az Equality Act is erre fekszik fel: Megengedett az ilyen és hasonló szabályok kialakítása, ha továbbra is egyenlő bánásmód marad fenn. Az EA nem tér ki külön a nyelvezet védelmére, azonban a nemzetiségre igen, tehát maximum ezzel tudsz érvelni. Hogy szabálysértés történt-e, azt nyilván a bíróság nyilvánítja ki. Pont az ilyenek miatt kell részletes és pontos indokkal rendelkezniük, különben támadható a vállalat.

Hogy nem hivatalosan is beszéljek: Ez egy nehéz helyzet és érthető a fejfájás mind a munkaadó és a munkavállaló részéről is. A Focus Training tematikája egyébként engem is érdekelne, nem nagyon találok róla információt, csak tippelek hogy behaviour alapú képzésről lehet szó.

@E1D1E -vel meg nem tudom mi van, de szerintem kezd átesni a ló negatívabb oldalára és sugározni magából az átlag magyar mentalitást. (Belföldön dolgozom és csak magyar állampolgárságom van, mielőtt még bárki elfogultnak tartana.)

Ember, mi a f@sz?

4 kedvelés

Nyugi van!
A rasszizmus egy határig nagyon hasznos! Nem gyűlöletről kell feltétlenül szólnia → de egyértelműen nem fogadja el a másságot, etnikailag, vallásilag, azaz tagolja a társadalmat.
Én kedves vagyok mindenkivel, de a külföldiek maradjanak külföldön, a melegek ne hangoztassák a magánügyüket, az arabok ne akarjanak templomokat építeni Európában → vágod?
Nyaralni, kirándulni, szórakozni nyugodtan menjen mindenki, azokat szívesen látom én is! De nem kell itt maradniuk.
Így az én értelmezésemben a rasszizmus nem rossz, hanem hasznos → és itt meg kell érteni, hogy én nem azt értem rasszizmusnak amit mondjuk a skinhead-ek csináltak, hogy csak azért megverték a népeket, mert barnák voltak… Az agressziót értelmetlenül nem támogatom. Meg azt sem amit a négerek műveltek, mikor az a rendőr rátérdelt annak a bűnözőnek a nyakára és az meg olyan gyenge volt, hogy ebbe bele is halt. (ott lehet, hogy az amcsik helyében kipakoltattam volna, vissza Afrikába az egész barna bagázst)

1 kedvelés

Nem semmi!
Pedig én azt hallottam több embertől is akik kint dolgoztak hasonló helyeken, hogy a kaják kb ugyan olyan árban vannak mint itt, de a lakhatás és az utazás az simán elviszi a havi fizetésük felét, vagy kétharmadát. Ezt tényleg többektől hallottam, főleg vendéglátásban dolgozóktól, de voltak köztük építőiparban és irodában dolgozók is.
Ez ilyen megközelítésből nagyon nem tűnt megérősnek a dolog → arra hivatkoztak, mikor megkérdeztem, hogy miért nem jönnek haza, hogy megszokták a helyet, meg, hogy ott van kint az új családjuk, meg jobban szeretik az a környezetet → de senki sem a fizetésre, vagy a megélhetésre fogta a maradásának az okát!

Érdekes! :open_mouth:

Most vagy nekem nem megy az olvasás vagy ugyanazt írtad le a nyíl két oldalán. Amire még esetleg tudok gondolni, hogy jogi megkülönböztetésről beszélsz, de abban csak a tagolás van benne maximum ezekből, semmi más.

Értem a sérelmeidet, azonban ez itt három különféle probléma. Előbbi esetében a bevándorlást problémázod gyanítom, ami közbiztonság tekintetében valóban lehet problémás, de azért nem csak terroristák jöhetnek át a határon, hanem tanult, a dolgozóipart feljavító emberek. Merem remélni, hogy a háborús/konfliktusos zónából menekülőket nem érted ezen kategória alá. Ja és a vállalatokat nem érdekli hogy te magyar vagy és a hazádban vagy, inkább beszállítja a szerb munkaerőt, aki kevesebbért végzi el ugyanazt a munkát. Ez színtiszta üzlet.

A multikulturális közösség nem egy rossz dolog, csak az egyensúlyt nehéz megtalálni. Azt gondolom nem meglepetés az senkinek, hogy erős arányban ellátott katolikus és református ország vagyunk, mely főleg a történelmünknek köszönhető. És ugyan római katolikus vagyok, szomorúan nézem azt, hogy milyen módon avatkozik bele a politika a vallásomba és milyen módon korcsosít el egyes embereket az a hitvallás, ami elfogadásra törekedik. Ez egy bonyolult téma, amiben benne van az is, hogy a hívők és a papok hogy befolyásolódnak és hogy befolyásolják egymást. Félreértés ne essék, nem szeretném hogy a templomok eltűnjenek, de szvsz az európai valláskörnyezet amennyire gányolva van függetlenség terén, nem fog nekünk ártani, ha mások is gyakorolják nálunk a hitüket.

A melegbüszkeséggel (Pride esemény, nem a szexualitásra gondolok) én sem teljesen értek egyet, azonban maximum évente el lehet viselni akárkinek. Vallással kapcsolatos és civil felvonulások is sok helyen vannak az országban, azokat is elviseljük.
Engem például kifejezetten zavarnak a hangos nyári bulik a lakóhelyem közelében, de én sem mondhatom el magamról, hogy életemben sohasem voltam ittas és hangos.
Hogy másik példával éljek: A BLM mozgalom szerintem addig volt jó, amíg nem kezdtek el rongálni a résztvevők, főleg olyan objektumokat, aminek köze nincs a rendőrséghez.

Összességében az efféle felvonulásokkal/mozgalmakkal mindig az a baj, hogy minél több emberről beszélünk, általában annál szélesebb a viselkedés és kifejezésmód.

Ebben egyetértünk.

1 kedvelés

Magyarországon jellemzően nem dolgoznak diszkont láncokban bevándorlók, itt nem hiszem, hogy lett volna ilyen körlevél. Németország, Svájc, Ausztria, ezeknél az országoknál valószínűbbnek tartom.

Furán hangozhat, de én megértem ezt a belső szabályzatot. Üzlettérben a vásárlók, raktárban a kollégák miatt. Én is kellemetlenül érezném magam, ha mondjuk vásárlás közben két dolgozó mellettem bulgárul vakerna. Mert lehet, hogy csak az alma kódját kérdezi, de lehet épp kifejti, hogy szerinte milyen tenyérbemászó faszkalap vagyok. Kollégákkal ugyanez.

1 kedvelés

Igen van.
Kb a 4-5-szörösét tudod megkeresni az itthoninak még a lakhatás/kaja naggyából ugyan annyi.

3 kedvelés

Szuper vagy!
Most rohannom, kell így a végéig nem tudtam elolvasni, de amint újra gép elé kerülök végigolvasom!

Lehet, hogy a jövőben érdemesebb az ilyen eszmefuttatásokhoz majd a közvetlen üzenetküldést használni, hogy ne terelje el a témát mások számára.
Igen én nyaltam elsőnek ebbe a fagyiba, de ezt nem itt kell feltétlenül megenni!

Az ilyen eszmefuttatások egész jók tudnak lenni, amég értelmes keretek között tudnak zajlani megértésre képes emberek között!

1 kedvelés

Uraim!

Itt tudják folytatni az elmefuttatást, de kérek mindenkit csak finoman
Semmi személyeskedés és a gyűlöletbeszédért BAN jár!

Kérem csak finoman!

2 kedvelés

Szia!
Köszi az ilyen irányú intézkedésedet! (bár még szerencsére senki nem szenvedett el közvetlen sérelmezést)

Háá! Úr lettem! :smiley:

Amúgy az ilyen intézkedések esetében normális itt a fórumon, hogy összezagyválódik az időrend és ezáltal nem feltétlenül látszik a kommunkiáció eredeti sorrendje?

Jaaa meg @medvemacko úr ide került hozzászólása helyett, lehet, hogy az ottanit kellett volna iderakni, mert az jelzett neked az itteni eseményekre, ez meg simán csak az előző topikhoz tartozik szerintem még!

Szóval az értelmezés úgy nézne ki, hogy:
A rasszizmus, ahogy én használom/értelmezem (tehát a saját rasszizmusom), a világ rendszerezettségét akarná, de békés körülmények között. Az a rész megvan a South Park-ból mikor Cartmen össze akarja hozni a különböző etnikumu lány és fiú osztálytársait és ő meg beleszeret a “cupido én”-jébe? Vagy a LEGO Kaland filmből az apuka hozzáállása a LEGO terapasztalok tartalmához. Így gondolok én is a rasszizmusomra. A különböző népcsoportok tagjai maradjanak a saját népük körében és erősítsék a kultúráikat, a hagyományaikat, a szokásaikat, fejlesszék magukat, de ne akarjanak vegyülni az ő normáiktól teljesen eltérő népekkel, csak azért mert azok már más fejlettségi szinten jobb gazdasági helyzetet biztosítanak a saját területeiken.
Ha olyan jólétet akarnak ezek a népek, mint amilyen azokon a helyeken van, ahová vándorolnának, akkor dolgozzanak azon, hogy a fejlettebb népek mintáját követve ők is felfejlődjenek arra a szintre.
Mert így, hogy mindenki oda megy ahová akar, és keverednek a népek, csak az lesz, hogy a fejletlen világokból kiszabadult emberek visszahúzzák a magasabb szinten lévő területeket.
Mint ami ezekkel a szírekkel is történt 2015 óta → mármint, hogy bementek németországba és ott elvannak a segélyből amit kapnak, de dolgozni, vagy hasznosnak lenni, az már nekik nem kell és nem is lehet kirúgni sem őket, mert elvileg menekülteknek vannak nyílvántartva → azért nekem ne mondja senki, hogy egy ekkora tömeg, mint amekkora 2015-óta átszökött európába, nem lett volna képes egy komplex támadással megállítani azt a diktatúrát ami miatt állítólag eljöttek otthonról!
Oké… Ez egy saját vélemény, amit én már rasszistának tartok, mert a probléma megoldására csak a hazatoloncolást tartanám járható útnak, minden szír “menekült” esetében és le is záratnám egy katonai blokáddal a határaikat addig, amég meg nem oldják a belügyeiket és békés körülményeket nem teremtenek maguknak a mindenapi életükhöz.
Ez egy könyörtelen megoldás lenne a részemről, de a legegyszerűbben, “feketésn-fehéren” ezt kellene tenni.

Remélem most már így érthetőbb a rasszizmushoz való hozzáállásom. (tudom, hogy gyerekes és leegyszerűsített, meg szögletes, de nekem ez így kényelmes és könnyebb vele gondolkodni)

Igen ezek az emberek többségének tényleg külön álló problémák. De mint fentebb említettem, nálam a rasszizmus a szortírozáss és annak a hiányán alapul, csak én az embereket rendezném etnikum és azon belül tudás, viselkedés, stílus, vallás, … meg minden egyéb szerint. Ebből kiindulva, az sem lenne szimpatikus, ha egy melegek számára felkészített szórakozóhelyre olyan emberek is bemennének, akik egyáltalán nem melegek és nem is gondolkodtak el a lehetőségén sem, hogy azok lesznek, csak szimplán megy bent egy olyan zene, amit szeretnek és jól akarnak szórakozni.
És ez esetben nem is a melegekkel, hanem a “normális”-sokkal szemben lennék rasszista…

A multi-kultit addig nem tartom jó ötletnek (minimum ebben az évezredben) amég elszeparálva nem képesek a népek a saját problémáikat megoldani és a fejlettebb szomszédaik példáját követve egy szintre emelni a nemzeteket technológiailag és gazdaságilag (a technológiai fejlettséghez szerintem erősen hozzá tartozik az átlag lakosság intelligenciájának magasabb szintre való tornászára is).
Ha a nemzetek népei már képesek mindenhol ugyan azon a életszínvonalon élni és ugyan azon a színvonalon képesek gondolkodni, akkor végre megérdemelhetik, hogy határok nélkül élhessék a jövő generációi az életüket.

A vallás egy sarkalatos pont.
Tartok tőle, hogy a nagyon hívő emberek komoly átverésben élik le az életüket. És ez szinte a legtöbb vallásra jellemző.
A nézeteim szerint az egyház, a vallás és a hitvilág az 3db nagyon is különálló dolog. Azaz a hitvilág totál különálló, a vallás meg az egyházak eszköze. Az egyházak célja legtöbb esetben önző még akkor is, ha a hitvilág mézes-mázas szavai mögé bújik is. Az eddigi tapasztalataim és megfigyeléseim szerint az egyházak legfőbb célja az emberek agymosása (értelmező videó: AZ AGYMOSÁS TÖRTÉNELME - A világ legbrutálabb 183. rész - YouTube ) és ezáltal a “hívők” irányíthatóvá tétele. Aztán az így megvezetett emberek fogékonyak lesznek a félelmeiken és a reményeiken keresztül minden “parancs”-ra, amit az egyházuk vezetője kinyilatkoztat. Vannak egyházak, amik haszonszerzési céllal léteznek, vannak olyanok, amik hatalmat akarnak csak gyakorolni embercsoportok felett és maguk módjára irányítják őket, vannak olyanok, amik bújtatott hadsereget toboroznak és vannak olyanok, amik mindet egyszerre csinálják.

A hitvilág és a hit képes vallástól és egyháztól függetlenül működni és segíteni embereknek, embercsoportoknak.
A hitvilágok az eddigi tudásom alapján azért lettek létrehozva, hogy a létrehozásuk korában élő embereket erkölcsi értékrendek és szabályrendszerek közé zárja és így civilizáltabbá tegye a szociális életüket a létrejött településeken.
Itt jó példa a tízparancsolat a bibliából → ha csak egy fószer felvéste volna a kőtáblákra, hogy mit, hogyan csináljanak, tuti, hogy az első szakadékba belökték volna, viszont azzal, hogy egy nagyobb hatalom akarata mögé rakták a szabályrendszer, akit nem lehet elpusztítani, viszont az büntethet, így több esélyük lett a betartatására is.
Tehát a hit és a hitvilág hasznos, de csak úgy mint egy használati útmutató, ami mondjuk egy Stihl lűncfűrészhez jár, ha mindíg mindenki betartja az ottani leírásokat, akkor nem lennének olyan emberek, akik jégszobrokat faragnak vele.
Szerintem célszerű lenne az embereknek, a különböző hitvilágok által tanított normák alapján létrehozni a saját hitüket, ami erkölcsileg és szociális normák szintjén kompatibilis a globálissal.

Ebből következően a templomokat megtartatnám és időről időre tataroztatnám, mint műemlékeket, de a funkciójukat elvenném és nem engednék új, ilyen létesítményeket létrehozni, mert ezek mind a manipulálás eszközei!

Tartok tőle, hogy ebben az esetben a “rasszizmusom” mellé még egy összeesküvés elmélet is társul sajnos.
Miszerint globális szaporulat kontrollt akarnak gyakorolni valahonnan nagyon magasról és ez is egy eszköz arra, hogy az emberiség egy kis részét megállítsák a reprodukciós folyamatokban még az előtt mielőtt kialakulhatna az ösztönös kényszer → mármint, ha a gyerekek már gyerek korban a saját nemükhöz kezdenek vonzódni, akkor felnőtt korukban az szaporodási ösztöneik ellenére kissebb valószínűséggel fognak utódokat létrehozni egy nemű környezetben
Mint az eredeti Jurassic Park filmben, csak ez esetben nincs szó trópusi béka DNS-ről ami képessé teheti őket az ivartalan szaporodásra, vagy a nemváltoztatásra az egynemű környezetben.
Ez mellé még a vírusra egyes készített vakcinák statisztikai hatási is rájátszik erre a konspirációs elméletre. Belső infó szerint (háziorvos asszisztense mondta egy beszélgetés alkalmával) az oltások megkezdése óta duplájára nőtt a meddőséggel hozzájuk forduló 30év körüli nők száma.

Amúgy meg, a melegek lehetnek felőlem melegek, de a biológiai nemüknek megfelelően viselkedjenek szociális környezetben és ha átműtetik magukat, akkor ne a “normális” emberek között keressenek maguknak párt…
Nem kell az orrunk alá dörgölni a másságukat, mi sem megyünk oda és mutogatjuk magunkat nekik, hogy “nézd milyen “normális” vagyok” (ez nem volt jó példa, mert mint látod, ilyen gondolkodásmóddal esélytelen, hogy normális lehessek, mint mások!)

Erre kitalálták a világ legjobb megoldását (mármint nem neked, hanem nekik): Silent Disco (ezen tovább haladva minden lehetne Silent) → Time Out rendezvény: Silent Disco a Cutty Sark-on – Életem morzsái
cuttysarksilentdisco_3
(ez nagyon menő kép, úgyhogy lenyúltam a weboldalról :sweat_smile:)

Véleményem szerint (ami erősen követi a korábbiakban taglaltakat) az ilyen rendezvényeket, csak és kizárólag ilyen célokra létrehozott létesítményekben szabadna lefolytatni, amiből semmi zavaró nem jöhetne ki azok számára, akik nem érdekeltek az adott rendezvényekben, viszont az mindenapjaik nem engedik meg nekik, hogy más környékre költözzenek ilyenek miatt.

Amit vázoltam fentebb az egy leegyszerűsített, és kényelmetlen diktatúrát vetít az olvasó elé, ami így leírva megoldásnak tűnhet nagyon sok problémára, viszont egyáltalán nem foglalkozik a benne élő résztvevők egyéni problémáival és kellemetlenségeivel.
Tartok tőle, hogy ez csak ideális megoldásnak jó. És az optimális verzió, meg nem áll érdekében a világot irányító nagyhatalmaknak sajnos.

Tisztában vagyok azzal, hogy ez itt fent egy gyerekes, szögletes és buta (vagy tahó) gondolkodás módot feltételez, de nekem, a mostani életszakaszomban így tetszik éppen, de remélhetőleg idővel fejlődni fogok és a nézeteim is változni fognak majd.

Azért van baj felfogásba és világ nézetbe.

Az a gond, hogy egy nép/népcsoport tagjait nem az egyén hanem a “tömeg” alapján akarod megitélni az embereket, és elhiszed, hogy az egyént érdekli a tömeg.

Csak úgy halkan megjegyzem, hogy ha Neumann bácsi nem koccol le akkor max pulcsit kötögetnél nem hálózatot.

A szír hasonlatodra meg kicsiny hazánk rézbőrűit lehet felhozni. Azok közül is van normális meg ingyen élő, pont ugyan úgy mint fehér emberből.

Az ilyen vallási/nemi/politikai hova tartozásról meg ugyan az a véleményem mint nagyfaternak volt:
“Amég nem tapossák le a kukoricámat mocskosul leszarom”

3 kedvelés

Nem tudom lehet akkor csak nekem mint Erdélyből jött Magyarnak esik ez rosszúl. Eleget hallgattam hogy Romániában élsz tanulj meg románul szöveget. Valószinünek tartom hogy a meghatározsása a nyelvhasználatnak nem teljes a belső szabályzatban de akkor is kérni fogom hogy javítsák ki. Európában már ideje lenne túl lépni az önző viselkedésen. De lehet csak azert mondom ezt mert ilyen háttérből jövök.

1 kedvelés

Bocsánat,hogy ennyire el ment a téma az én kérdésem tényleg csak annyi let volna hogy van e valakinek ismerőse aki az Aldiban dolgozik bárhol a világon és hogy ott is változott a belső szabályzat vagy csak itt Angliában. Köszi szépen a tanácsokat és a segítséget mindenkinek.

1 kedvelés

Hidd el, nagyobb álszent, rasszista népek, mint a “nyugat-európaiak”, a Földön máshol nincsenek. Minket magyarokat tart a “nagy nyugat” maradi-rasszista-sötét-tokos-diktatórikus-blablabla népnek (kb. mint Észak-Koreát), holott labdába sem rúghatunk mellettük. A britek aranyérmesek a top3-ban.
(talán a zsidók/arabok közel-keleten ilyenek még, de azok “legalább” ölik is egymást, nem csak hátba szúrás megy)
Gusztustalan az egész.

5 kedvelés