TheVR Fórum

Flux Caves - hazai fejlesztésű 3d puzzle játék

Kicsit olyan mint a the Witness, nagyon sokat merít a Zelda BotW-ból, de legalább ennyire alapoz klasszikus pipe és sokoban játkékokra. Az egészet plusszban még nyakonöntöttem olyan zenékkel is vizualitással, hogy totátlis nyugalmat árasszon. Hát… valami ilyesmi a Flux Caves. Illetve lesz, mert még fejlesztés alatt áll.

Ezen a ponton jöttök ti a képbe. ééés itt első sorban a fórumozókhoz szólok, hiszen tisztában vagyok vele, hogy Jani meg Pisti 99% menetrendjébe egy ilyen játék nem fér bele. Szóval a kérésem az lenne, hogy ha van köztetek olyan aki szokott videókat játszani, vagy csak szívesen segítene tesztelni az tegye! Most járok azon a pontján a fejlesztésnek, ahol elvileg már végigjátszható és a játékosok visszajelzései alapján szeretném jobbá, kényelmesebbé, szebbé tenni.

A játék Bétája innen tölthető le ingyen: https://fubenalvo.itch.io/fluxcaves
14 Likes

Huh durva, gratula :smiley:

Megkerdezhetem, hogy egyedul fejleszted e? Illetve milyen nyelven irod? Valamint mennyi munkaora van benne eddig kb szerinted :smiley: ?

Hatalmas gratula meg egyszer!!!

én belenéztem és nekem nagyon tetszik ötletes viszont ami nem jön be az az hogy bele kell mászni a csőnek a képébe hogy ellehessen tolni :smiley:

Köszönöm szépen :slight_smile:
Igen, egyedül fejlesztem amolyan hobbiként kezelve a dolgot. Amiből aztán némi kis bevétel is lehet hosszútávon. Unity-ben készül a stuff és kb 200 munkaóra van benne eddig. bár ez nagyon erős nagyságrendi becslés, mert változó hogy melyik nap mennyit foglalkozom vele.

1 Like

Mármint, hogy nagyon közel kell állni hozzá? Mennyi lenne szerinted ideális?

Közbe a játék eljutott egyfajta early access fázisban, ahol már csak a demo verzió ingyenes. Még csak itch.io-n kapható a játék 2 USD áron, de mivel szeretném, hogy minél többen küldjetek visszajelzést a Flux Caves-ről ezért alább találtok néhány ingyenes letöltési URL-t.

Aztán ha szépen kicsiszoltam akkor jöhet a Steam release nyáron :slight_smile: Szóval addig is, bármi ötlet, bug, vagy vélemény ami csak megfogalmazódik bennetek, jöhet ide. Én meg megpróbálom beépíteni. ++ Természetesen aki nagyon konsktruktívan áll a dologhoz és látszik hogy foglalkozott a témával az bekerül a credits listába. Tudom nem ez vezet a világhírhez, csupán gesztus értékű de azért remélem örültök neki majd :slight_smile:

++ időközben a barlangokat kicsit kidekoráltam némi növényzettel is, hogy ne legyen annyira steril. Kb ilyen lett:


Ingyenes letöltő kulcs linkek:
https://itch.io/get-Zr4vZ5quH8Tp
https://itch.io/get-UQ8Kz54tdHtp
https://itch.io/get-v2ZXVmfRxVD9
https://itch.io/get-hnhadeY4wRPd
https://itch.io/get-bjaT2PNz2bYN
https://itch.io/get-EDG3jgLHGTdK
https://itch.io/get-adLuPEQhsBhs
https://itch.io/get-XTCBsfrfJWMX
https://itch.io/get-jTXsEEJySGan
https://itch.io/get-vLggch8SQwup
https://itch.io/get-NUHestrZRP2x
https://itch.io/get-LahVWAzqeFYj
https://itch.io/get-LcWkh3Y96npU
https://itch.io/get-tvRFbMGHYtud
https://itch.io/get-XkWKwPKVKpCj
https://itch.io/get-Pcjbvec7nwFH
https://itch.io/get-YnaLz4cDKDW9
https://itch.io/get-3hEhTQ5VjWMM
https://itch.io/get-Xw2xn778EgED
https://itch.io/get-fxxnnLDewqWT
https://itch.io/get-ywSUeVZSLk5D
https://itch.io/get-MZmTYdGSEWdv
https://itch.io/get-VVDD5Sw9D7v8
https://itch.io/get-Rsts8Xnpxh4q
https://itch.io/get-UZ888KsPKHqB
https://itch.io/get-SAdZWtTUtzFv
https://itch.io/get-nKbsUmZagXJb
https://itch.io/get-K2ENAErSYRy4
https://itch.io/get-qMnT9pwY6wnS
https://itch.io/get-c4TGUmGs8YYC
https://itch.io/get-qwQgsGuAE7G3
https://itch.io/get-TkynThMyHJM7
https://itch.io/get-d4G9nwUEXtJM
https://itch.io/get-Mx5Pv7tAcvtT
https://itch.io/get-GDCuYqrXpR22
https://itch.io/get-Fa5sAb3gDyPa
https://itch.io/get-yMdXcQMnzKJp

3 Likes

hát szerintem úgy lenne ideális hogy kb 3-4 lépés távolságróll lehessen iránytani mert úgy könnyebben átlátható

Szia! Találtam egy bug-ot. Az open world puzzle 01-nél, ha lelököd egymás után a két kockát, akkor először a csövet el tudod tolni, de utána semmi. Mivel ha nem vagy “egy szinten” a kockával, akkor lökni sem lehet. Valamint pont ugyanott, amint leesett a kocka, be tudod tolni a falba. Oda, ahonnan leesett.

Javítok. Már fáradt vagyok, úgyhogy nem játszok tovább, de a level 3-nál is be lehet tolni a kockát a falba. Szerintem az összes olyan helyen meg lehet ezt csinálni, ahol le kell tolni egy másik szintről a kockát. Mert gondolom ott nincs “pereme” a csatornának, amiben tolni lehet.

Remélem segítettem és remélem, hogy tudok is még, mert eddig nagyon tetszik a játék! Csak gratulálni tudok hozzá! Csak így tovább!

Mert gondolom ott nincs “pereme” a csatornának, amiben tolni lehet.

Bassszus… és tényleg, mert alatta nincs másik perem amit csekkolna. Ezen napok óta gondolkodtam, hogy mi okozza. Geez… jó. köszönöm szépen. Igen, ez lesz a probléma. Este javítom is a fejlesztés alatt lévő új verzióban. :smiley:

scipio0404: hát szerintem úgy lenne ideális hogy kb 3-4 lépés távolságróll lehessen iránytani mert úgy könnyebben átlátható

Gondolkodtam az ötleten, de már a legtöbb pálya úgy van kialakítva, hogy emiatt komoly problémákba futnék és a játék felét újra kéne építeni mint kód, mint koncepció téren, hogy ez megvalósulhasson. Szóval maradnia kell az egy lépésnyi távolságnak a tolt elemtől.

1 Like

Megjelent a játék Steam-en. Egy pár kulcs hálából, hogy sokan segítettetek a játékban az építőjellegű kritikákkal :slight_smile:

3PNN5-PQ074-5ETLY
DZZH5-KD8PI-Z7P73
86JZ6-DLZNM-CDZK3
JLJ0A-B6VHV-8CQYH
VPRNP-NJ6Q2-IMIGT

6 Likes

Grat!
Végigtolom tiszteletből mindenképpen! A “JLJ0A”-t vittem.
Sőt, kicsi fiammal (már nem is olyan kicsi, egy kétajtós szekrény…) is leteszteltetem, örülök, hogy teljes magyar fejlesztésű játék is kerül fel időnként! Danki!

1 Like

Ahogy az előző játékodat is imádtam (NeonCode), így szerintem ez sem fog csalódást okozni. :smiley:
A VPRNP kulcsot bezsebeltem,érettségi után mindenképpen végig pörgetem.
Nagyon szépen köszönöm! :blush:

Rá is megyek, kíváncsi vagyok a végtermékre. A DZZH5-t vittem, köszönöm!

Valaki a 86JZ6-t is aktiválta.

A 3PNN5-öt elvittem. Köszönöm szépen :slight_smile:

Megvásárolva, hogy ennyivel is támogassam a magyar indie fejlesztést. Remek játék, a demóját korábban már kitoltam.

1 Like

nagyon nagyon szépen köszönöm. remélem tetszeni fog mindenkinek :slight_smile:

Aki pedig nem engedheti meg magának valamiért a játék árát, írjon a Flux Caves facebook oldalán és szívesen küldök nagyon szívesen. :wink: Itt is jelezhetitek, de itt lehet később veszem észre.

4 Likes

GG itt is, @fubenalvo! :slight_smile:
Nyomjad neki tovább! Volt amúgy már megkeresésed nagyobb játékfejlesztő cégtől, vagy próbálkoztál ezirányba lépni? :slight_smile:

1 Like

Eddig csak a Nintendonak jeleztem Switch port kapcsán, hogy csinálnék és kérek store helyet. Meglátjuk, hogy kapok-e választ.
Első körben megpróbálok magamtól bejutni a nagyobb cégekhez. Aztán ha nem jön össze, majd lehet keresek kiadót, de ezt nagyon nem szeretném még. :slight_smile:

3 Likes

Köszi a játékot, ma benne voltál a tévében. Ma twiccsen tolta My_Gery egy kicsit. Bejött.