Fortnite, Streamer tévhitek


#1

Volt már párszor ezekről is szó, de pár mondatot szerintem megérne. Én személy szerint imádom hallgatni Pisti véleményét a saját szemszögéből. Egy képet csatolnék hozzá… Aki véletlen nem ismerné a srácot, ő Ninja. +Jani véleménye, hogy milyen gyorsan fogja elnyomni a Fortnite a PUBG-t, és hogy vajon lesz-e esélye új BattleRoyale játékoknak a piacon ez a két game mellett.

Cikk: https://www.gamestar.hu/jatekvilag/fortnite-batte-royale-ninja-stream-245413.html


#2

Mindig lesznek olyanok akik azt hiszik hogy az ő munkájuk a fontos és a videósok ingyenélők…

De ezek az emberek valószínűleg a tv-s karakterekkel, színészekkel ugyanígy van…

Értem egyébként azt is hogy miért mondják, meg azt is hogy miért hülyeség…

A streamereknek a fizetését a nézők szabják meg… mindenki megtehetné azt hogy ingyen nézi akár a srácokat… de én is úgy vagyok vele hogy havi ~2000ft az nem sok, de nekik az a 2,5-3$ amit kapnak a sub miatt az már 1000 embernél 2500-3000$. Ezért gondolkodnak így ezek az emberek a streamerekről.

… de ezer ember feliratkozását meg is kell szerezni :wink:
lehet körbenézni hogy ez hány embernek sikerül.


#3

Ahogy egy volt oktatóm mondaná:

“Az a baj, hogy ezeknek az embereknek ugyanannyi joga van, mint bármelyikünknek.”


#4

Nem igazán értem ,mi az öszefüggés a csatolt kép,és a Fortnite vs PUBg között…nyílván velem van a baj,ezért bocs,de mindkettőre reagálva:
Én egyetértek a képen kommentelővel,és bár nem ‘haragszom’, de rettenetesen furcsállom ezt a világot,ahol streamerkedéssel,YT videókkal rengeteg pénzt lehet keresni,míg a szakmabeliek,rendes munkahelyeken rengeteg órát kűzdve a töredékét keresik meg.Egyáltalán nem sajnálom,nem irigykedek,és nem haragszom senkire,egyszerűen csak furcsa a kontraszt.Bár a példa sem jó szerintem,Ninja közel 4millió follower-rel rendelkezik,az igencsak a felső kategória a rengeteg streamer között világszerte,és gondolom a pénz,amit említenek,az bruttó.
Fortnite vs PUBg- vel kapcsolatban szerintem ha nem is a Fortnite,de előbb-utóbb valamelyik BR játék ki fogja ütni a PUBg-t,rengeteg battleroyal játék jön,és fog kijönni a közeljövőben,ha az egyik rátalál arra a játékmechanizmusra,amit a PUBg community nem szeret,hiányol,akkor már is borul a bili szerintem.De az ilyen hatalmas nézőközönséggel,és befolyással rendelkező streamerek is hatással lehetnek arra,ki mivel játszon. egy példa: nem szoktam nézni,de múltkor elcsíptem dr.Disrespect egyik stream-jét,ahol a nightbot folyamat azt dobálta,hogy a PUBg sz*r,ne játszatok vele,illetve ő is azt hangoztatta ,hogy mennyivel jobb a Fortnite…2 millió follower-e van, ha csak a 10% hisz neki,és szót fogad,az 200 ezer ember…ami már nem kevés :smiley:


#5

Én nem igazán értek egyet a képen szereplő kommentelővel. Rengeteg ember streamel és tölt fel videókat, és ahhoz képest szerintem kevesen kapnak sokkal több pénzt a megélhetéshez szükségesnél, és rengetegen semmit sem kapnak. Magyarországon például nem hinném, hogy túl könnyű lenne megkeresni ebből a munkából egy átlag havi keresetet. És ismételve a képen szereplő példát, egy országban /vagy a világon az egyik legjobb (pl) festő sem keres rosszul, sőt! Szóval a lényeg, hogy szerintem a jól kereső streamerek és videósok (általában) megdolgoztak/megdolgoznak a pénzükért. Szóval szerintem ez is lehet egy teljes értékű munka (“szakma”).

És ha ugyan nem is ez volt a feldobott téma, a képen ez szerepelt, ezért gondoltam leírom a véleményemet.


#6

Hát szerintem ez sok mindentől függ. Magyarország esetében az a probléma hogy a szakmabelieket szarul fizetik és mindenki menekül “külföldiába” azért hogy legyen pénz. Aztán a elkezdenek sokan steamelni és várják egyből a csodát. A streamereknek is meg kell dolgozniuk azért hogy legyen pénzük mert annyira telített ez a “munka” is már hogy nagyon nehéz kiemelkedő szolgáltatást adni a nézők felé. A vr-os srácok azért is nagyon jók mert nagyon sok lehetőséget adnak arra hogy jól érezzük magunkat. Fórumozhatunk youtubeozhatunk, nézhetjük a twitchen is őket. Ott van a soundcloud a discord stb stb. Ezek mellett széles skálán választhatunk hogy mit nézünk tőlük. Ebben az esetben már ez munkának számít nem arról van szó hogy elmegyek dolgozni aztán hazamegyek bekapcsolom a gépet és streamelek egy kicsit hogy ne csesztessenek a nézők.
Fortnite vs pubg szituhoz csak annyit tudok mondani hogy én mint ps4 tulajdonos nem adatott meg a lehetőség hogy válasszak melyikkel szeretnék játszani. Mind a két játék jó a saját kategóriájában és ennyi.


#7

Egy jó szobafestő manapság lazán meg tud élni, ha meg akar. Arra, hogy a streamer “nem csinál semmit” nem tudok mit mondani…