Forum -> Night Mode


#1

Sziasztok! Tudom, hogy sokan szeretnétek, hogyha lenne egy sötét/éjszakai mód a Fórumon, ami nem bántja az ember szemét amikor sötétben olvassa a Fórumot. Illetve valjuk be… a legtöbbször igen menő a stealth kinézet :smiley:

Mivel továbbra sincs ilyen lehetőség a Fórum motorjában, hogy userenként lehessen változtatni a kinézeten, ezért a következőt találtam ki:

Régóta elkészült már a hivatalos Night Mode a Fórumhoz (láttam, hogy páran hackeltek maguknak, ami tök menő :P), csak a választó funkcióra várva lassan 1 éve porosodik. Szóval most ezt elővennénk és beaktiválnánk… mondjuk holnaptól (hétfőtől) kezdve. :smiley:

Egy hétig menne a teszt fázis, és utána egy szavazással eldöntenénk, hogy maradjon globálisan a night mód, vagy váltsuk vissza erre a világos témára.

Mit szóltok?

  • Mehet! Egy próbát megér!
  • Ne is teszteljünk. A világos a menő!

0 egyedi szavazat


Fórum Night Mode
TheVR Fórum Night Mode
#2

#4

Tehát vagy az egyik, vagy a másik.


#6

Ezzel függ össze, hogy az eddigi chrome os night mód kicsit furán néz már ki? :smiley: Gondolok itt a különböző topic színekről szürke szürkén stb.
Valaki tud erről mondani valamit? Megidézem a kreátort @Stein-Sama -t, hátha többet tud.


#7

@SutkeXD Már most is változott kicsit a stílus. Lehet ezzel van összefüggésben.


#8

Én szeretni fogom az biztos. Minden éjjel félhomályt csinálok a melóban, mert kiég a retinám a lámpáktól. Én maximálisan támogatom!


#9

@VizesNinjonKovacs Helyesen beszél, azért omlott kicsit össze a dolog, mert megváltozott az alap témája a weboldalnak., és a Plugin nem találja meg a megfelelő CSS szelektorokat. Ma még update-elem és akkor megfelelően fog újra működni a cucc. Viszont ha a Jani-féle sötét téma megmarad akkor ennek már nem lesz létjogosultsága :smiley:


#10

Lehetséges. Vagy a fórum motor egy újabb verzióra lett frissítve. :slight_smile:


#11

Most néztem utána az egész themingnek a fórum fórumenginének a fórumán (ez de hülyén hangzik…), és elvileg az 1.8-as verziótól már lehet olyat beállítani, hogy a drága user is be tud állítani témát magának, így egy kicsit, ha megkerülve is, de egy sötétebb témával lehet night módot beállítani?
Btw. egy kis olvasnivaló: https://meta.discourse.org/t/how-do-i-install-a-theme-or-theme-component/63682


#12

A Discourse egy beta fejlesztés alatt álló fórum. Jelenleg a legfrissebb beta kiadásra lett frissítve. Minden nap jön ki beta update, de a vr forum csak pár hét elteltével kerül frissítésre emiatt látjuk azt hogy menyire megtávoznak a dolgok.


#13

A TheVR Fórum a forráskódba belenézve ettől még újabbat használ.
Pontosabban a Discourse 2.0.0.beta2 verziószámot. Elvileg ebben is benne kéne lennie bár ezek szerint nincs.
@TheVR_Jani biztos észrevette volna a beállítások között.


#14

#15

Imádok kilógni a sorból. ^^ Remélem nincs harag. :wink:


#16

Az új motort illetően felvetődött egy probléma, ha módosítom a beállításokat, azok csak addig vannak érvényben amíg az adott munkamenet tart.
Bármit módosítok, újratöltés után minden visszaáll az átállás előttire, lehetséges hogy van valami a beállítások mentésével, vagy ezt a hibát csak én tapasztalom?

A probléma mobilon

Ha átváltom a témát, lecsúszik a “módosítások mentése” gomb az új gyorsmenü alá. És utána újratöltésig nem jelenik meg.

Megoldás
Át kell váltani asztali módba, akkor lehet görgetni.


Fórum Night Mode
Fórum Night Mode
#17

Ez csak akkor fordul elő nálam, ha nem kattintok rá a “Módosítások mentése” gombra.


#18

Próbáltam, de már nem tudtam szavazni, hogy ne legyél egyedül :smiley:


#19

A sötét és világos mód már nem kérdés. Mindenki magára szabhatja, hogy hogyan szeretné használni. Így a szavazás már nem aktuális.


#20

A post was merged into an existing topic: Fórum Night Mode


#21

Ez a topic még arra irányult, hogy vagy világos vagy sötét mód legyen a Fórumon, de ez nem így alakult, hanem választható a felhasználók számára, ahogy ez a Bejelentéseknél olvasható is. Így inkább a felmerülő kérdéseket ott tegyétek fel, hogy egy helyen legyen! :slight_smile:


@nope_cheeseman A kérdésedet áthelyeztem.


#22

Jaj de aranyos vagy. :smiley: Semmi baj, nem félek egyedül. ^^ De értékelem a gesztust. :slight_smile: