FPS drop két monitornál

Sziasztok

Két monitort használok már egy ideje, az egyik monitort a vga-ra kötöttem HDMI-vel a másikat az alaplapi d-subra. Amikor megnyitok egy twitchet vagy egy youtube-ot a másodlagos monitoron a fő képernyőn lévő játékba jelentős FPS dropom van.Ez normális vagy csak valami nincs jól beállítva ?

config:
CPU: Intel Core i5-4570 @ 3.20GHz
Motherboard: MSI B85M-E45
RAM: Kingston HyperX Fury 4x4GB 1600mhz
SSD: Samsung 830 128GB
VGA: Gigabyte Geforce 1050 TI 4GB

Szerintem ott az alaplapi dsubbal van baj, ugye az a procit használja és lehet összeakadnak a dolgok. Nézz egy CPU használatot akadás közben, illetve próbáld meg a 1050re rádobni a másik monitort. Ha csak DSUBos a monitor lehet baj lesz :smiley:

ne használt az integrált vga-t.

1 kedvelés

igen a probléma hogy csak dsub van a monitoron. DVI-D - dsub átalakító meg kicsit morcos áron van de nincs más megoldás csak az marad :smiley:

Szerintem nem fog menni : ( Dvi-D - dsub az nincs ha jól tudom. DSUB - DVI-I van (ha jól tudom), de a 1050 csak DVI-D-t tud

https://ipon.hu/webshop/product/delock_dvi_d_vga_d_sub_atalakito_fekete_16cm_65658/1352418

Ezt néztem vagy esetleg HDMI-DSUB lenne még megoldás.

Én kipróbáltam párat régen és sajnos pénzkidobás volt. Ugye az analóg jel jóval rosszabb minőségű mint a digitális és ebből lehetnek problémáid később ( ha egyáltalán működni fog ) nem tudom milyen Dsubos monitor, de ha nagyon ratyi akkor eladnám pár ezer forintért és ezt a 7500+postát = 9k hozzácsapnám és vennék valami használt, de garis DVI-D-s monitort

én még 2 éve 15-ért vettem ebyte-on egy 21" fölötti 1050p-s monitort 1 év garival.

https://hardverapro.hu/apro/nec_e222w-22_wide_dvivga_pivot_hibatlan
Nem saját nyugi :smiley: De minőség és árban jobban kijössz szerintem

Full hd-s mindkét monitor a másodlagos egy Asus VH222. Szép képe van szóval nem szívesen cserélném le. Lehet beáldozok egy hdmi-s vagy egy dvi-d-s átalakítóra aztán lesz ami lesz :smiley:

szerintem ugyan ilyen Asus monitorom volt. :smiley: én is szenvedtem velem, nekem nem sikerült megoldani sajnos. Igaz ez 2 éve volt :smiley: De az biztos hogy konvertel kell neked nem csak egy sima átalakító.

Teljesen normális, mivel a CPU-t a másodlagos monitoron futó dolgok is használják, így ha a játékon kívül más is terheli, nyilván kevesebb erőforrás jut a játékra.

Köszönöm a válaszokat ! :slight_smile: