FPS gondok

Sziasztok!
Szinte az össszes játékban az a probléma merült fel hogy ha maxon futtatom a játékot vagy ha minimál beálitásokon fut alig változik az fps szám PL: Gta 5 nagyon magas beálításokon 20-30 FPSen fut ha leveszek mindent a felbontáson kívúl minimumra 25-35 FPS és a többi játéknál is hasonló a hejzet. Valaki találkozott ehez hasonlóval vagy ez normális csak én nem tudok róla. Előre is köszi a segítséget.

Jó lenne tudni milyen gépről beszélünk. Ezen infó nélkül sokat nem tudunk segíteni.

2 Likes

Egy amd fx 4100, gtx 1050 Ti, 12 G ram

Lap, táp? RAM pontosan? Hőfokok játék közben? CPU, GPU kihasználtság üresjáraton és játék közben?

1 Like

Alaplap neve Asus M5A97 LE R2.0
a táp egy saga2 500W os
a ram 2 4Gb os SK hynix HMT451U6AFR8C-PB és 2 2GB Samsung M378B5773CH0-CH9
a cpu játék közben 50- 60 fokos a gpu 40 körül
ha nem megy semmi csak bongésző a gpu 13 % a CPu 15-20 % játék közben GPU 40 50 % CPU 90%

Az egyforma memória modulok legalább egy csatornán vannak?

igen

Röviden tömören a procid gyenge es ennyire képes csak :pensive:túl régi hiába 4 magos. A videokártya többet tudna de a procid visszafogja

2 Likes

én az értem csak mért ilyen kicsi a fps külőmbség ha drasztikusan megváltoztatom a beálításokat sőt most cs go ba is megnéztem és ott kevesebb fps em volt minimum on mint maxon ez akkor is gáz nem?

Mivel bottleneck van, a procid ennyit bír, ha minimumra veszed a gamet akkor a procidnak megjobban kell dolgozni es a videokártyanak kevésbé, deha emeled a grafikát akkor a proci kisebb terhelést kap igy eze van több fps maxon.
Ez normális

4 Likes

Ok köszi a segítséget Úgy is már le akartam cserélni a gépet csak az még pár hónap azt gondoltam hátha van megoldás hogy ne szarakodjak adig ezel a kevés fpsel.

Hogy elébe menjünk a dolgoknak. Pár hónap múlva ez alapján rakass össze gépet:

2 Likes

köszi.