FPS játékokhoz DPI beállítása


#1

Sziasztok!

Véleményetekre lennék kíváncsi. FPS játékokhoz ki, mit részesít előnyben?
1. Kis DPI + nagy sensitivity
2. Nagy DPI + kis sensitivity
3. Megszokás kérdése.

Neten olvasgattam, sokan a 400-800 DPI részesítik előnyben. De vannak akik 1000-4000 játszanak.
Mikor lesz pontosabb a lövés? Mikor adja be a játék a lövést pontosan? Mi igaz ebből?

Gondolok az alábbi képre:
https://www.google.hu/search?q=400+dpi+vs+800+dpi&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjK2vnC59TXAhURPFAKHQkFBkoQ_AUICigB&biw=1920&bih=949#imgrc=tRlBVlZOz-ls6M:

Megtisztelő válaszotokat előre is köszönöm!


#2

Tapasztald ki saját magadnak, hogy mi jön be jobban.
A játékot nem fogja érdekelni, hogy milyen DPI-vel és sensitivity-vel játszol. Akkor lesz pontos a lövés, ha megtanulsz pontosan célozni és akkor adja be a lövést pontosan, ha pontosan célzol.


#3

Egyértelműen 3.
Bár én “alacsony” cpi-t állítottam be. (Steeleseries program) 900, winben is alacsonyan van. Viszont játékokban is jobban szeretem, ha alacsonyan van, pontosabban tudom irányítani.
FPS-ben meg függ,hogy mivel játszol. Amikor még CSGO-t toltam akkor alacsony volt, most Ow-k és ilyen közép-alacsonyon van, de van egy-két karakter ( Tracer-Gengu) ahol magasabban a karakter miatt.


#4

800dpi, es akkor meg a windowsba is elfogadhato lesz az eger erzekenysege

windowsba eger erzekenysegen semmikeppen se varialj

jatekba pedig tapasztald ki, de hogy pontosan tudj loni tenyleg, semmikeppse legyen tul gyors az eger, de igy eleg nehez behatarolni de megprobalom

tegyuk fel h a leglassabb 1, a leggyorsabb 10

ez alapjan olyan 3.75 korul lenne az ideialis, de ez tenylet szokas kerdese, de inkabb lassabb legyen picit mint gyorsabb


#5

Nagy dpi parasztvakítás, nem jó semmire. Annak nincs értelme, hogy megpöccinted az egeret és a kurzor ugrik vagy 2 métert. 600-1200 az ideális szerintem. Érzékenység teljesen egyénfüggő, ki mit szeret. Valaki csuklóból mozgatja az egeret, valaki könyökből, valaki csak az ujjaival.
Én személy szerint úgy szoktam beállítani, hogy egy átlagos húzással 180°-ot forduljak.

A pontos lövésnek köze nincs ezekhez, azt a játék a szögekből számolja ki. CoD-nál, BF-nél és társainál a képernyő közepéből számolja a raycast-ot (mi a franc ez magyarul?), PUBG-nél meg pl a fegyver torkolatától. Ha a raycast hitboxot ér szerver oldalon, akkor adja be a lövést.


#6

Igazabol 3., de az a megszokott az alacsony legyen. A DPI 800nal semmi esetre se legyen nagyobb, csak ha 4ks monitorod van. En 400 DPIn hasznalom az egerem es ahhoz allitom be a jatekokban kulon kulon a sensit, de a defaultnal sosem megyek feljebb, vagy ott hagyom, vagy lejjebb veszem. Ha nem birod windowsban a 400at, akkor legyen 800. Szerintem az az optimalis, ha egy kenyelmes, azonnali nagyobb rantassal (az egerpadod haromnegyede) magad moge tudsz nezni (ha mar megszoktad, es eleg sokat jatszottal fps-ekkel, akkor raszoksz arra, hogy ha megfordulsz, es nem latsz instant enemyt, akkor egybol visszarakod oda az egeret ahonnan a rantast inditottad. Ha latsz enemyt, akkor meg megmarad a maradek egerpad resz, ha egy kicsit megtovabb kellene fordulni). Ezt a “mikor adja be” hulyeseget pedig felejtsd el, ha jo az eger szenzora, akkor nem lesz gond.


#7

Nekem pont az a személyes tapasztalatom, hogy az egér DPI-jét ha felhuzom maxra, és a játékban igazítom hozzá az érzékenységet, akkor sokkal pontosabban tudok célozni. Finomabb az egér mozgása. De ez lehet egérfüggő is, nálam ez jött be.