FPS - Segítség


#1

Üdv mindenkinek és szeretnék egy kis segítséget kérni az fps játékok terén.
Legtöbb esetben nem szoktam hasonló játékokkal játszani mert elég gyenge vagyok bennük, (Inkább az RPG és sa stratégia ami nekem bejön) de a barátaimmal megvettük a rainbow six sieget (ami azóta egyik kedvencem) és a cs:go-ba is belekezdtünk nemrég és belefutottam egy olyan problémába, hogy nem tudok lelőni senkit. Ez nagyon frusztráló tud lenni, mivel a meccseim 80% az abból áll hogy nézem a killcamet és szinte mindig a ranglista alán vagyok. Lehet még javítani a helyzetemen, vagy inkább hagyjam az egészet amit nem szeretnék mert eléggé megtetszettek ezek a játékok de már lassan kezdem unni hogy csak a killcam jut nekem az egészből.

Köszi, erik


#2

A lényeg a gyakorlás. minél többet játszol, annál jobb leszel.
Az OSU játékkal tudod a pontosságot javítani.


#3

OFF: Az érzés amikor nincs neted pár napja és az egyetlen offline játék a gépeden az OSU :smiley:

ON: Egy jól beállitott egér is sokat segít.


#4

Nos van 300 órám r6ban és alacsony meg magas sensy-t is kipróbáltam de egyik se nagyon segített. A legnagyobb probléma az a tűzpárbajokban van. Ugyanez cs-ben is.


#5

Aha szóval azért halsz meg mert a másik elöbb reagál vagy mert olyan helyről lőttek le amit nem is néztél?


#6

Hát ez nagyon összetett “probléma”.

Egyrészt minden játékban más a fegyverek szórása. Az adott játékokról vannak youtube oktatóvideók hogy melyik fegyver hogy szór, annak megfelelően érdemes ellenhúzni, és nem mondjuk pont fejre célozni mert lehet az adott fegyver az első lövés után felfelé szór, tehát akkor vagy jó, ha nyakra/testre húzod le a célkeresztet. CS-ben ilyen szempontból szerintem jó gyakorlás a gungame mód ahol folyamatosan kapod az új fegyvereket.

Aztán ott van a hardveres része a dolognak. Hány fps-ed van a játékban? Milyen az egered/billentyűzeted? Milyen gyors a monitorod? Jó e a pinged?

És végül ott van az emberi faktor. Vannak akiknek egyszerűen jobb a szem-kéz koordinációja, gyorsabbak a reflexei stb. Persze ezeken is lehet fejleszteni, de ehhez idő kell.


#7

A halások fő oka az az hogy egyszerűen lassabb a reakcióidőm és pontatlanul célzok. Mikor valakivel tűzharcba keveredek akkor vagy nem találom el vagy mire megnyomom a klikket halott vagyok. FPS az 40 és 60 között ugrál általában, mert egy elég gyenge laptopról vagyok az egerem
meg nem éppen csúcskategória. Milyen videókat, vagy gyakorló oldalakat kéne megnéznem? :slight_smile:


#8

Hát kompetitív játékhoz eleve kevés a 40-60 fps, szóval alapban egy hendikeppel indulsz.

Youtube-on keress oktató videókat, van rengeteg.


#9

Hát amég van ez az FPS ugrálásod addig nem nagyon fogsz tudni mit kezdeni mert nagy esélyel a tűzharc kezdetekor dropol neked egyet és nagy esélyel halott vagy mire reagálsz. Néz rá a pingedre az is hátráltathat. Tippre wifiről nyomod a laptop miatt ami szintén hátrány lehet

R6-ba oda megy a golyó ahol a célkereszt van ezt legalább jól megcsinálták. Igaz így is rángat de legalább látod merre kell korigálni nem úgy mint cs-ben, hogy végig az emberen van a célkereszt de köré repkednek a golyót ha húzod végig és nem pötyögtetsz.

Tipp a végére ha ilyen bajaid vannak probálj R6-ba shieldes operátorokat, shotgunosakat vagy támadóba glaz-t.


#10

Huu igen, a wifi ki is maradt, azt kapásból el kell felejteni.


#11

Kábelről vagyok és ping-gel nincs gond, szerencsére a kolis net elég stabil :smiley:
De megpróbálok akkor másként játszani flankelgetek meg ilyenek, azok néha összejönek.
Köszi a tanácsokat srácok :slight_smile:


#12

Ha megnézel pl twitchen pár streamert akik jobban ott vannak fps-ben (shroud stb…), látni hogy rettentő low dpi-n és mouse sens-en játszanak. Megpróbálhatod kérdés hogy meg tudod e szokni.
Az kéztartása alapból olyan, látni hogy szinte a már könyökénél támaszkodik fel az asztalon és 40-50 centis mozdulatokat tesz amikor nagyobbat fordul. Így viszont amikor kisebb mozdulatot kell tenni elég jól rá tud menni a hitboxra.
Személy szerint én ezt nem tudom megszokni gyk. csuklóval támaszkodok fel az asztalon, de legalább már valamivel alacsonyabb sensivityre rá tudtam állni bár nagyobb fordulatoknál van is bajom a kitekert csuklóval. :smile:
Viszont egy normálisabb egér (min g102 szint) + hozzá rendes! pad nem ártana, hogy megszokj egy “szintet” vagy sémát és ne váltogass dpi-t/senst le/fel, hanem egybe bele tudj tanulni.


#13

Nem feltétlenül jobb a finger grip, ez ízlés kérdése. Te a palm gripet preferálod inkább, sokan vannak így ezzel. Mindenkinek más jön be, felesleges erőltetni olyat ami nem jön be, ha kényelmetlen játszani, az hosszú távon eredményes sem lesz.


#14

Úgy értettem, próbálja meg bejön e neki. Amúgy én is “finger grip”-el játszok, mivel a G102 (meg a g305) kicsi, tehát nem pihentetem rajta a tenyerem, nem is tudnám mérete miatt, ha ez ezt jelenti nyers fordításban.
Mondjuk azt látom, ha arra gondolsz hogy “palm grip”-el nem nagyon lehet jó nagyokat mozdítani, de ujjheggyel azért még lehet kicsiket vagy inkább nem túl nagyokat :slight_smile:


#15

Huh, kicsit kezdő vagyok ezen a téren, mi a különbség a 2 között?
Nekem eddig egy ilyen vezeték nélküli amolyan generic egerem volt de az túl kicsi volt és váltottam nagyobbra egy ilyen tracer 6d optical mouse-ra


#16

Az a különbség, hogy másképp fogod :smiley: ennek megfelelően más formájú/súlyú egér a megfelelő.


#17

Akkor nem csak a reakcióidőd rossz. Ahogy a többiek is írták, cserélj egeret.


#18

Ennyire rossz? o.O
Rendben megteszem amit tudok :smiley:
Kb mennyiért tudnék venni egy normálisabbat? És hozzá gondlom meg kell majd még egérpad is.