FreeSync kihasználása GTX 1660 Ti videokártyával?


#1

Sziasztok!

Tervezek gépfrissítést. Még mielőtt megérkezett a GTX 1660, egy GTX 1060-at néztem ki, de mivel most a 1660 Ti ugyanannyiba kerül, és sokkal erősebb, ezért valószínű ezt fogom a közeljövőben megvenni.

Hallottam, hogy a FreeSync képes monitorokkal kompatibilisek lettek az újabb NVidia videokártyák. Ezzel kapcsolatban lenne olyan kérdésem, hogy milyen DisplayPort kábelt vegyek, hogy biztosan működjön a FreeSync?

Infók:
A kiszemelt videokártya:


(vagy ha tudtok ennél jobb GTX 1660 Ti verziót, elfogadok tanácsokat)

Monitorom:

Illetve még egy kérdés: Ha egyszerre két monitort kötök rá a videokártyára, és én az első monitoron játszok, akkor is működik a fresync? Ez úgy néz ki, hogy egyik monitorom az, amit feljebb linkeltem, azon menne a játék, de közben meg lenne egy másodlagos régi ócska monitor is csatlakoztatva a videokártyához, ami vga kábellel hdmi-vga átalakítóval lenne hozzákötve a videokártyához.

Köszi mindenkinek a segítséget!


#2

A hdmi-VGA átalakító olyan kell legyen ami tud a digitálisból analógot csinálni, különben nem fog menni.

Egyébként olyan DP kábelt vegyél amelyik szabványt a monitort támogatja, abból a legmagasabbat (tehát ha mondjuk 1.2-t tud max, akkor olyat). És menni fog vele a freesync.


#3

Szia!

Köszi. Egyébként már van működő HDMI-VGA átalakítóm, 730 Ft-ért vettem anno az aliexpressen :D, jelenlegi gtx1050 ti videokártyámmal is 2 monitort használok, csak mivel ezen a kártyán van 3 HDMI, és nekem alapból volt itthon 2 HDMI kábelem, ezért jelenleg HDMI kábellel van bekötve mindkettő monitor. (a régi monitorom az átalakító+hdmi kábel kombóval, az újabb lg monitorom meg sima hdmi kábellel). És ha megveszem a 1660-at, akkor ezen mivel csak egy HDMI csatlakozó lesz, ezért gondoltam azt, hogy legegyszerűbb, ha veszek egy displayport kábelt az új monitoromhoz, a régihez meg maradhatna az átalakító+hdmi kábeles megoldás.