Fujitsu PSU


#1

Üdv!
Nemrég kaptam kézhez ez Fukitsu P700 as gépet.
I7 el, 16bg RAM al szinte igyen volt. Amikor gondoltam belenézek, miféle táp van benne, mert tervezek bele venni egy 1070 et, életem egyik legrosszabb látványa tárult elém: specialis táp, persze speciális csatlakozóval. A gyári táp csak 280w -t tud leadni; így az nemigen alkalmas videókartya meghajtásra. Az alaplapon egyetlen csatlakozó van számára, egy 16 Pin-es(15 mert 1 üres) csatlakozó. Minden bővítendő eszköz az alaplaprol kap tápot. Megoldás van, a gond a kinézet. Adott egy Thermaltake 600w os moduláris táp, rákötöm a videokártyára, majd ha ugyanazt az on jelet kapja mindkét táp, bekapcsolnak. A kérdés az, hogy vajon ha multiméterrel lemérem a táp feszültségeit, és az en tápomon is van annyi, olyan csatlakozó, akkor okozhat e gondot, ha én egyszerűen átdugom a gyári tápról, az ákötött sajátba? Akkor nem 2 táp lenne, hanem csak 1, rá lehetne rakni a gepház oldalát is, vagy nem a bővítőcsatlakozókon menne be a második tapkábel(mert jelenleg az üres meghajtók helyén van, mármint azt néztem ki).


#2

Szia!
Ez egy nagyon szép projekt, és kell hozzá reszelni rendesen.
Alapesetben működhet, de kelleni fog egy step-up converter, mert az atx tápoknál a STBY az 5V ennek meg 11V kell. Esetleg táptól függően egy terhelés az 5V os ágra.
Gépházon is elég sokat kell alakítanod.

De ha értesz az elektronikához, akkor egyedi modulkábellel gyönyörűen meg lehet csinálni.


#3

Értem én, ezek szerint marad a 2 tápos megoldás. A hazi dolgokkal nem vagyok kibeküve azóta, amióta a házi labortapommal tönkrevágtam a tervezett szintén hazi erősítőmet(az erősítő -10k) nemigen kisérletezek vele.


#4

Csak egy ötlet:

Nem lenne egyszerűbb lőni egy normál alaplapot ami megfelel az i7-ednek, valamint egy kb bármilyen használt ATX házat amibe belemegy az új táp? Aliexpresszen fillérekért mennek a régebbi procihoz alaplapok, házat is biztos találnál olcsón.


#5

Ha 2 kábellel megoldhatom az egészet, akkor miért vennék új alaplapot, új házzal?
Szerinten elég egyszerű, hogy másik tapra kötöm a videokártyát, a gond csak a kinézet.


#6

Mindössze az egyszerűség kedvéért. Persze, ha tényleg megoldja 2 kábel, akkor jó. Egyébként nem kell feltétlen “új”, használt is teljesen jó, csak olyan ami nem egy ilyen egyedileg gyártott csoda.


#7

Igen, csak annyit kell vele csinálni, hogy ugyanakkor kapcsol be a 2 tap, összekötöm az ahhoz tartozó kabelt, meg hozzá ugynaahhoz a földhöz, és lesz egy külön táp a videokártyának. Masikat venni nyilvan egyszerűbb, de felesleges is. Nem high end pc röl van szó, csupánegy i7 3770 röl, nem üvegházas. A gond tényleg csak az vele, hogy second psu kell, amit nem tudok a házon belül hova tenni. 100%osan münködik, csak csúnya.


#8

Majd telerakom virágokkal, hogy szebb legyen.