FullHD Gamer PC

Sziasztok. Tanácsot, ajánlást szeretnék kérni. Ps4 konzol generációt magam mögött hagyva szeretnék pc-re váltani, de elég a 1080p. Olyan konfigurációt szeretnék, ami ezt a konzolgenerációt végig vinné 1080p-ben. Olyan logikán kiindulva, hogy mi érné meg jobban? Új generációs konzol, vagy egy ilyen időtartamra elegendő pc. Nyilván tudom hogy a pc többe jönne ki, de mennyivel? Ez alapján tudnék dönteni. Illetve a build ajánlóban melyik az a pc amelyik megfelel ennek a feltételnek ami nekem van? Köszönöm a segítséget . Szép napot mindenkinek!

Valahol a Mainstream / Mainsteam Plus kategóriák környékén kellene nézelődnöd. Ezek is jóval drágábbak mint egy PS5.

Szerintem ha eddig jól elvoltál konzollal, érdemes azon maradni.

Ha vannak új igényeid (pl munkára is használnád), akkor menjen a PC.

1 kedvelés

@meteoric87 igényem nincs munkára, pék vagyok :smile: csak akikkel tudok játszani, mindenkinek pc van. Cross platformos jatekokon tudunk együtt de ennyi. Úgy vettem észre, hogy a játékok olcsóbbak is pc-re, főleg cdkeys es a tobbi, es ott a GOG ahol több régi játék is van, ami gyerekként kimaradt, vagy épp akkor nagy kedvenc volt, de ezek sincsenek konzolra.

Akkor ennyi, PC-re kell menni :slight_smile:

@meteoric87 tehat azt mondod, mondjuk a mainstream plus Intel elég néhány évre FullHD minőségben az elkövetkezendő játékokra is? Mert nekem akkor az tökéletes lenne. Amúgyis FullHD monitorom van. Illetve ugye én nem követtem eddig a pc fejlődést, ez a konfiguráció kitart ebben a maradék nagyjából 4-5 évben amiben a jelenlegi konzol generáció van? Nagyjából duplája egy konzolnak, de valamiért úgy érzem jobban megérné. :thinking:

Ohh, azt hiszem nincs egy ideje frissítve ez a lista. A 11. gen Intelre semmiképp ne építs már. Vagy 12. gen intel proci + alaplap, vagy a Ryzen.

4-5 év nagyon sok idő, a proci esélyes hogy elég lesz eddig, ott nincsenek annyira hatalmas ugrások, azt viszont bele kell kalkulálni, hogy egy videokártya upgradere lehet szükség, már ha a max grafikán szeretnél maradni. Ha nem, tehát rendben vagy azzal hogy később visszább kell venni beállításokat, akkor szerintem elég lesz a 3060 1080p-re.

2 kedvelés

@meteoric87 akkor 1-2 dolognak még utána nézek, beszélek esetleg egy boltossal, mivel mindenképpen kell valaki aki összerakja úgyis. Szóval köszi mindent, már így is nagy segítség volt :slight_smile:

Boltosokkal óvatosan… sajnos rendszeresen rásóznak minden vackot az emberekre, leginkább hulladék alaplapot és gagyi tápot. Szvsz érdemesebb a fenti konfigot úgy ahogy van megrendelni olyan webshopból ahol vállalnak összerakást (pl PCX), vagy ha van egy csillagfejű csavarhúzód, akkor nagyjából egy óra alatt te is össze tudod rakni, és még szórakozásnak is jó :smiley:

5 kedvelés

@meteoric87 van olyan aki összerak,ipon is például, csak én tartok a postázástól. El nem tudom képzelni, hogy érne az ide hozzám épségben. Elég ha csak véletlenül is leejtik, gondolom elég sérülékeny az alaplap és azon a dolgok. Pl videokártya :thinking:

@meteoric87 erről vélemény?

Ez egy jó konfignak tűnik.

Én személy szerint annyit változtatnék rajta (de ez csak az én ízlésem), hogy kihagynám belőle a HDD-t, és lecserélném az SSD-t egy minél nagyobbra. A legtöbb mai játéknál már el lehet felejteni a HDD-re telepítést, mert túl lassú, hacsak nem tárolsz lokálisan mondjuk rengeteg fényképet / videót, akkor nem sok értelmét látom ma már a HDD-nek.

2 kedvelés

@meteoric87 én arra gondoltam, hogy 2db ssd. Egy 120gb körüli csak a rendszernek, es egy 1tb csak a jateknak. :smiley:

1 kedvelés

Azt felejtsd el. Tök felesleges. A 120GB sem elég sokszor, ráadásul lassú is mint az állat az nVME-hez képest. Legyen egy, nagy, gyors, és particionáld fel mondjuk 2 részre.

3 kedvelés

@meteoric87 ezt is figyelembe veszem, köszi:)

@meteoric87 az előre összeszerelt gépek, pl pcx vagy ipon, stb azok jók?
Példa: PCX I5 13600k UHD 770 108975 számítógép | PCX.hu

Annyira vedd komolyan, hogy 13600kf procival adja Vga nélkül. Zseniálisan össze lett állítva. :smiley:

@Zsolti86 igen basszus észre vettem en is, de mar nem tudtam törölni :sweat_smile::sweat_smile: de úgy egyébként mi a véleményetek az összerakott gépekről?

Annyira nem ajánlatosak. Általában az eladhatatlan cuccokat dobálják bele. Bár ez amit linkeltél még érdekes is mert egy 13600k igpu-val érdekes. Akkor már legyen egy 12400 és valami gtx 1660 vagy más. Idióta volt aki ezt így összerakta.

1 kedvelés

@Zsolti86 akkor marad az egyedi :smiley:

1 kedvelés

@Zsolti86 @meteoric87 még éjszaka is foglalkoztatott a gondolat. 3060TI vagy elég lehet a 3050 OC is? Árban nem lenne mindegy…