Futárszolgálat tapasztalatok

Sziasztok. Rendelt valaki mostanság mondjuk a héten valamit? Nekem elképesztő az, hogy kedd óta a Szegedi raktárban van a csomagom, és nem hozzák ki ahogy látom még ma sem. Holott az emag arról híres, hogy előre kalkulál és akkor is hozzák. A kalkuláció szerdát mondott, hát tévedett. Elvileg arra fogják, hogy jelenleg mindenhol black friday van, és egyszerűen kevesen vannak.
Nem lehetne mondjuk törekedni arra, hogy minden rendben folyjon? Tudják, hogy black friday meg hatalmas forgalom lesz, meg hogy napi nem 50-100 csomag van hanem 500-1000 között… Lehet keveset is mondtam. És nem nagy távolság, 60km-re vagyok szegedtől. Vagy 2 futárja van a nagy neves Sameday -nek?
Pont most kaptam egy bocsi email-t.

Emag hírhedten szar, de nem feltétlenül tőlük függ. A futár cégek nem fogják/nem tudják egy hétre megkétszerezni az emberállományukat és járműparkjukat.

6 kedvelés

Eddig az emag nem a gls-el vagy dpd vel volt szerződve? Mintha emlékeznék ilyenre. Akkoriban nagyon is gyors volt

Nem tudom kikkel van, de mindegyikre igaz, amit írtam.

2 kedvelés

Szia! A távolság mindegy ha nincs rá kapacitás. Szó szerint azt kell elképzelni, hogy több csomag van mint amennyit ki tud vinni a területi futár 1 nap alatt, ezért csúszik a másik napra. De ha a másik napon is több van akkor megint, és így tovább.

Azt pedig azért ne felejtsd el hogy a megnövekedett rendelést ugyanúgy futárok veszik is fel, tehát Ők is mennek el érte és Ők is viszik ki. De ha több felvétel van mint amennyit egy futár egy nap alatt feltud venni… Érted :smiley:

4 kedvelés

És azt tudod esetleg, hogy mi alapján szállítanak ki? Mármint van prioritás, esetleg beérkezési sorrendben, vagy méret szerint ami befér?

Akik hozzánk járnak nekik van felső határa a csomagok számának. Tehát ne azt képzeld el, hogy este 6-kor megmarad 30 csomag a futárnál és fogja magát és hazamegy. A méret nem mérvadó ilyenkor hanem az időrend

Ezért is írják, hogy 1-3 nap legfeljebb, mert ami egyik nap már nem fért bele másnap mindenképp benne lesz

5 kedvelés

Belsős infó emagostól: rendelj üzletbe/ boxba. Azt az emag tölti saját magának és napi 3x töltik. Bpn belül 2 óran belül ott van a boxban. Üzletben pedig másnapra garantáltan ott van, napi minimum 3 raklap áru megy még a legkisebb üzletbe is.

6 kedvelés

Sajna easybox nem okés, és a boltba rendelés sem opció ebben a kis faluban :sweat_smile: Be mehettem volna Szegedre, mediában is ugyan ennyi de fene se gondolta hogy ilyen körülményes lesz. Hétfői rendeléssel remélhetőleg holnap megjön :thinking:

Nekem most volt eMag-os rendelésem és “Sameday” nevű szolgálató “hozta ki”. Bár külön cég, egyenesen bűzlik róluk a közös érdekeltségbe tartoznak, mert az egész országban csak az eMagból lehet Sameday easyboxba vagy házhoz rendelni. (GLS addig volt amíg nem futott ki az Edigital).

Na szóval összeségében a véleményem a Sameday-ról, hogy rendkívül fapados és kezdőcég. Reggel jön az SMS, hogy a nap folyamán kiszállítják. Az még rendben volt, de végül az hittem meg se jön. Erre 19:30-kor hív a futár, hogy nem sokára itt van. A futár megjött, vele igazándiból nem volt bajom.
Csak az infrastruktúrával. Egy Ford családi autóval jött és a csomagok a hátsó üllésekre voltak behányva. Semmi jelzés a kocsin, hogy mely céghez tartozik.

Nem tudom, hogy megy ennél a futárcégnél, de azt sem, hogy mikor végezhetet a futár, ha a fele kocsi még tele volt csomagokkal.

Az komoly :smiley:
Hát… kárnak változtattak a dolgokon :smiley:
Nem kezdő cég amúgy, mert elvileg Romániában kezdték már 14 éve.
Az infrastruktúra tényleg gyér, amikor hívtam az ügyfélszolgálatot 10 percig zenélt míg felvette egy nő. 10 perc még a telefonszolgáltatóknál sincs… Ha nem ingyen hívnám leszívott volna egy csomót :thinking:
De én még a bizalmamat adtam, mai nap átvehettem volna mediában, de mondom hátha… ha holnap nemjön semmi azonnal megyek érte már 11 kor. (Jó is hogy mondtad, hogy reggel jön az sms)
Nincs nekem annyi időm hogy hetekig várjak rá…
De kedves volt a hölgy. Mondta a telefonban, hogy hétvégén is szállítanak. Mondom dejó :blush::sweat_smile:

Ma sem fogják hozni valoszínű. Hétfőn rendeltem meg, szánalmas. Délután városnézés :smiley: Elég volt beírnom, hogy sameday vélemények, nagyon sok oldalról jön a negatív. Hát ez van.

Nem zsákfalu ugye?

Hogy érted? :smiley:
Jaa, ha ilyen zsákutca jellegre gondolsz, nem. Csanádpalota, nem titok igazából. Szegedtől nincs messze. Híres útvonalnak is nevezhető a határ miatt

Bár nincs messze szegedtől, futár útvonaltervezés szempontjából nem kifejezetten jó.

2 kedvelés

Sajnos ez így igaz. :confused: Erre leggyakrabban a gls jár, minden nap látni párszor