TheVR Fórum

G-Sync vs G-Sync Compatible

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy valakinek van-e saját kézből tapasztalata, vagy egyébként hiteles információja arról, hogy a G-Sync és a G-Sync Compatible között érezhető-e a különbség?

Jelenleg egy Asus ROG PG279Q monitort használok aminek a tulajdonságai a következők: IPS / 1440p / 144hz / G-Sync.

Azonban szemezek az Asus ROG XG27UQ monitorral amelynek a paraméterei a következők: IPS / 4K / 144hz / G-Sync COMPATIBLE.

A váltáson azért gondolkodom, mert tervezem beszerezni az új RTX 3000-es kártyák valamelyikét, de nem tudom, hogy a G-Sync Compatible kompromisszumot jelent-e vagy sem. Mert amennyiben nem, úgy ez egy tiszta upgrade 1440p-ről 4K-ra + kapok hozzá egy HDR400-at is, ami azért az igazi HDR-től messze van, de nice to have.

Szóval a kérdés még egyszer: G-Sync vs G-Sync Compatible

Előre is köszönöm szépen a választ!

image

Van különbség.

1 Like

Nem válasz a kérdésre de ami a monitort illeti ezzel sokkal jobban jársz: lg 27gn950

1 Like

Minden információ benne van, neki kell eldöntenie, hogy személy szerint neki mik az igényei.

Monitorral egyet értek.

1 Like

Olvastam ezt a cikket, de tulajdonképpen ez sem válaszolja meg, hogy gyakorlatban mennyire észrevehető a dolog. Legalábbis ha én jól értelmezem ezt és a többi cikket, akkor a G-Sync Compatible lényegében annyit tesz, hogy a FreeSync -et kihasználhatjuk NVIDIA kártyával is.

Azonban nem minden FreeSync monitor ment át az NVIDIA tesztjén, csak egy kisebb része. Ebből arra következtetek, hogy ezen montiorok FreeSync minősége lényegesen kiemelkedőbb mint azoknak, amik ezen a teszten nem mentek át. Tehát az tény, hogy a FreeSync és G-Sync között érzékelhető a különbség, de még ezen a szinten is?


@Anttarax @medvemacko Köszönöm a monitor ajánlást, ez mindenképp felkeltette az érdeklődésemet, tekintettel arra is, hogy nagyon szeretem az LG márkát, és nagyon elégedett vagyok azokkal a kijelzőkkel amiket használtam / használok tőlük.

Ahogy nézem a következő dolgokban jobb:

  • HDR 600 a 400-al szemben. Ebből fakadóan nagyobb fényereje is van.
  • 1ms válaszidő a 4ms-el szemben. (Ez gondolom valamilyen kompromisszummal állítható be, szóval ez nem feltétlen előny.)
  • IPS az AHVA IPS-el szemben, így sokkal nagyobb DCI-P3 lefedettség.
  • Sokkal sokkal kisebb kávája van.

Na most mindezek ellenére olcsóbb. Van esetleg valami amit nem veszek észre és rosszabbul teljesít? Mert ezek alapján az LG kenterbe veri ezt az Asus montirot és még rá is köp :D! Ahogy nézem az LG is támogatja a DSC-t, tehát nincsen szerencsére chroma subsampling nála se. Viszont így túl szép, hogy igaz legyen az, hogy lényegesen olcsóbb, ennek ellenére jobb :smiley: Azt sem értem, hogy az ASUS-nak vannak vékony kávájú monitorai az XG szériában, akkor ezt miért csak ilyen batár szarra tudták megcsinálni? Erre talán magyarázat, hogy a PG27UQ utódja, és annak ilyen, és szartak a kávákra.

Mindenesetre akkor van bármi negatívuma az XG27UQ-val szemben az LG-nek amit nem vettem észre?

Nincs kompromisszum az 1ms mellé.

Egyszerűen újabb monitorról beszélünk. Az az Asus ahogy nézem februári, az LG meg most launcholt Augusztusban. Lesz az még olcsóbb is most még kevés helyen árulják.

Nincs, viszont én attól még nagyon mérges vagyok az LG-re, ugyanis nincs rajta HDMI 2.1, tehát csak Displayyel megy a magas hz, a konzolokon meg nincs Display, HDMI 2.1 meg van.

Nekem is Asus ROG PG279Q-m van, mivel a monitor piac le van maradva, egyik monitoron sincs HDMi 2.1 így szerintem én várok a váltással.

Persze RX3XXX kártyához tökéletes választás.

Közbe megnéztem néhány tesztet, de kompromisszumos az 1ms, mert ghostingol. De egyébként teljesen felesleges az 1ms, úgy értem, hogy pl Magyarországon se nagyon van olyan ember aki azon a szinten játszik aminél ez számítana, a másik meg, hogy competitívre nem 4k-t venne.

Nekem nem fontos a HDMI 2.1, meg az új konzolokról hiába mondják, hogy 144hz- jó lesz az fix 60 fps nek is.


Illetve találtam egy negatívumot, az LG-be van venti és elvileg eléggé zavaró, az Asus-ban nincsen. Így elég nagy dilemma.

Na akkor egy kis utánajárás után már jobban is vágod, mint én, úgyhogy nem tudok több tanácsot adni. :smiley:

Igen csak ha már veszek akkor hosszútávra veszek, a PS5 Pro pár év múlva már fixen tudni fogja a 144 fps-t, ha a mostani viszi a 4k 60-at.

Az a baj jelenleg nincs túl nagy felhozatal, én ezért is várok még. Amiket most bejelentenek monitorok azok is mind QHD-k, most az pörög nagyon valamiért.

Én nem tudom, hogy mi tévő legyek :smiley: Cutting Edge technológiák mindig drágák voltak, de az LG és az ASUS is elég jó ár-érték arányban most. Az ASUS pl. ugyan az mint a PG279Q, csak 4k + HDR meg 1 negatívum, hogy csak Gsync Compatible, de nincs már a chroma subsampling, ami pl órási negatívum volt az elődje, PG27UQ-nál, ami mindemellett még 700k-ba került. A PG279-val pedig feltételezem te is írdatlanul megvagy elégedve, mert én egy tökéletes 1440p monitornak tartom.

Szóval tényleg nem tudom, az ASUS nekem tökéletes lenne arra a célra amire szeretném, de az LG pedig nagyon sok mindenben rommá veri és most nagyon felkeltetted az érdeklődésem azzal kapcsolatban mikor javasoltad, viszont ott az a kurva venti. Persze a gép max teljesítményen úgyis vonyít, és nem zavar, mert zárt a füles, de a monitor már lehet idegesítene mert mégis csak közelebb van, de ha nem is akkor is ott a tudat h vonyít :smiley: Bár azt nem tudom, hogy csak akkor szól-e ha izzad, vagy mindig.

Igen csak ne lett volna olyan drága. Meg azért örülnék olyan kávának, mint amilyen ez az LG. Munkahelyen van hasonló vékony kávás monitor hát ég és föld, rengeteget dob rajta.