TheVR Fórum

G2A vásárlás

Üdvözletem!

Még soha nem használtam játék vásárlás terén a G2A-t, eddig Steam és Humble Bundle-vel van tapasztalatom ezügyben. Viszont látom hogy egyes gamek alapjáraton -30%-os áron vannak az oldalon, így elgondolkoztam rajta, hogy kifizetődőbb lenne egyes esetekben a G2A-rol vásárolni, csak nemtudom hogy mennyire biztonságos. Mennyire megbízhatóak ezek az úgynvezett “sellerek”, mit kell figyelembe venni vásárláskor, és a G2A shield az a kis költségért mit nyújt cserébe, egyéb tapasztalatok (pozitív/negatív)?
És ha valaki tudja, hogy hogyan lehetnek olcsóbbak ezek a játékok (melyeket persze steamkey segítségével kaphatunk meg), mint a Steamen, azt kérem szépen írja le.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2 Likes

Hali!
Utóbbi hónapokban kezdtem el én is használni a G2A-t, eddig én is a Steam sale-eken vagy Humble Bundle-n szereztem be a játékaimat. Eddig nincs semmi negatív tapasztalatom, mindig megkaptam, mindig be tudtam aktiválni. Szerintem érdemes aktiválni a shield-et, talán 3€ havonta és akkor nem megy plusz költség a játékra mikor megvásárolod, persze akkor éri meg ha havonta több játékot veszel, “üres” hónapokban persze pénzkidobás.
Az hogy miért ilyen olcsóak, azt nem tudom, csak örülök hogy olcsón tudok (legálisan) játékot venni.

Shieldet soha nem hasznaltam es tobb eve van mar h neha onnan veszek jatekot. Soha nem volt problemam az oldallal, nezd meg h 99 vagy 100 szazalekos legyen az ertekelese annak akitol veszel es azt hogy sok kulcsot aruljon ne csak párat. Akkor nem lehet semmi baj az eladoval.
Batran vegyel nem lesz gond, a kulcsot 1 percen belul meg is fogod kapni.

Köszönöm szépen az infókat, lehet megpróbálkozom vele :slight_smile:

Nekem egyszer volt csak problémám vele, de írtam nekik és vissza is kaptam a pénzem.

Igen a shield nélkül is lehet reklamálni náluk, igazából fölösleges, én sose használtam.
Amúgy sok játékot nem igen éri meg már megvenni ott (amióta bejött a szigorúk régió zárás giftekre), mert szinte ugyan annyiba kerülnek, mint steam sale-en, 1-2 ezer Ft különbség max. De ha steamen veszed biztos nem lesz probléma a kulccsal. Nekem a G2A-n is kétszer volt már olyan, hogy az eladó csaló volt, és lopott kártyát jelentett be steamhez (vagy bankhoz nem értek annyira hozzá, hogy csinálják), ő eladta a kulcsokat, majd a pénz valahogy visszakérte, erre a steam vissza veszi a kártyával vett gifteket is.
G2A ugyan vissza adja a pénzt, de ez akkor is zavaró.

https://www.g2a.com/hu-hu/forza-horizon-3-hot-wheels-xbox-live-key-windows-10-global-i10000078187002

Sziasztok ha jól értem ezzel meglenne az alapjáték és a kiegészítő is , illetve kódot kapnák amivel aktiválni lehet ? Még nem vásároltam innen semmit tudatlan vagyok.
Köszönöm

Én egy hete vettem onnan játékot, de most valahogy megint kellett utalni nekik 919 forintot. Nem tudom hogy csinálták. Kicsit para a dolog. Volt valakinek ilyen tapasztalata?

Nekem nincs jó tapasztalatom a G2A-val. Konkrétan ilyen még nem volt, amit leirtál, de nem is lesz már, mert végeztem velük az utolsó ügyünk óta. Egy 12 hónapos Xbox Live Gold kódot vettem egy elvileg jó értékelésü eladótól, kifizettem az egyszeri G2A Shieldet is mellé, arra az esetre, ha valami gond lenne véletlen, igy volt összesen kb 12 ezer Ft a dolog. Megjött a kód, próbáltam aktiválni és jött az üzenet, hogy már használt. Megpróbáltam több eszközről is, hátha csak valami hiba, vagy én irtam félre valamit, de nem lett jó, szóval felvettem a kapcsolatot a G2A supportal, leirtam nekik, hogy mi a probléma, természetesen csináltam egy rakás képet a bizonyitáshoz. Nagyjából 1 hétig tartott mire néhány üzenetváltás után elutasitották a refund kérelmemet és lezárták az esetet. Utána nyitottam egy újabbat, kicsit durvább, komolyabb hangnemben, mert nyilván kiakadtam, csatoltam nekik még képeket, meg kitértem arra, hogy mégis minek fizettem ki a shieldet is, ha kb le se szarnak. Egy másik ember vette kezelésbe náluk a dolgot, szintén kb 1 hétig irkáltunk, mire arra jutottunk, hogy azt javasolta, vegyem fel a kapcsolatot az Xbox supporttal és ellenőriztessem le a kódot. Igy is tettem. Mint kiderült, a kódot 5 nappal az én vásárlásom előtt már aktiválta valaki más, szóval csináltam is a képet a teljes beszélgetésről, és irány vissza G2A support. Igy már elfogadták a kérelmemet, lezárták az ügyet az én javamra és másfél, két hét alatt visszaérkezett a pénzem. De megfogadtam ezek után, hogy onnan soha többet semmit, mert ilyen kinlódást még egyszer biztos nem fogok végig csinálni. Remélem tanulságos történet és ti is jól meg gondoljátok, hogy vesztek-e bármit is onnan.

2 Likes

Ne tessék pepipálni az ingyenes próbahetet és “előfizetni” G2A Plus szolgáltatásra és akkor nem vonják a havidíjat. Ha van rendes fiókod, lemondod, ha PayPal-lal fizettél akkor meg ott szüntesd meg a rendszeres fizetések között.

2 Likes

Persze olcsóak, de nem biztos forrásból származnak a játékok.
Néha szoktam onnan vásárolni, 97%+ eladóktól, és a vásárlás során oda kell figyelne hogy ne pipálj be semmi olyat amit nem akarsz. shield -et nem használok, eddig kétszer volt problémám az oldallal az utóbbi 3 évben:
egyszer invalid kulcsot kaptam, felvettem velük a kapcsolatot és visszakaptam a pénzemet
és volt hogy 2-3 hónappal azután hogy megvettem a játékot írta a steam hogy törlik a library-mból mert a kulcs lopott volt, ezzel nyilván nem tudtam semmit sem tenni, szerencsére egy olcsó indie játék volt (Her Story)

**Vannak hasonlóan olcsó oldalak is **(Kinguin, cdkeys esetleg), ezek kevésbé sunyi módon működnek.
isthereanaydeals szoktam nézni, mert jobb hivatalos úton olcsón megvenni valamit/ megnézni hogy a szürke piacon mennyi az eltérés a mindenkori legkisebb ár és az ottani között.

De én steamtrades -t használom a leggyakrabban, lehet jó ajánlatokat kifogni, a csalókra persze vigyázni kell, és tradelés előtt le kell ellenőrizni hogy tényleg az eladóval vetted fel a kapcsolatot (profil link alapján pl).

Sziasztok

G2A-n rendeltem elő eggy játékot,eddig még soha nem rendeltem elő semmit,kaptam is emailt,hogy sikeres volt a tranzakció,dátum minden benne volt az emailben,az aktiváló kódot akkor fogom megkapni amikor megjelenik a játék?Vagy valami gond van és most kellett volna megkapjam?

Szia! Mit rendeltél? Be tudnád linkelni?

Szia!

Megjelenéskor fogod megkapni az aktiváló kódot.