Game stream LAN on belül


#1

Sziasztok, engem az érdekelne hogy mi a legegyszerűbb módja ha mondjuk lanon belül akarok streamelni játékot hogy mondjuk az okos tv-m en is tudják nézni amin játszok. Fontos lenne hogy a belső hálózaton keresztül menjen mert túl lassú a net egyébként. Ez csak itthoni felhasználásra lenne nem a netre.

Ha tudnátok egy megoldást akkor kérlek segítsetek milyen programmal és milyen lépésekkel lehetne ezt megoldani.

Köszönöm előre is!


#2

Moonlight?

https://moonlight-stream.org/


#3

Esetleg 2db hdmi to lan extenderrel? Így a hdmi portból indul a jel 2 db cat5e / cat6-os kábelen eljut a tv-hez majd vissza alakítod hdmi-re és a gépen beállítod kép kettőzésre. így lényegében nem stream hanem egy második monitor. Így nem kell programokkal ügyködni és a tv-n is egy gomb nyomás, esetleg hdmi splitterrel onnan több eszközre is eljuttatható a jel.

(itt egy útmutató link https://www.argep.hu/main.aspx?suche=hdmi%20ethernet%20extender )


#4

És a két extendert hogyan hangolom össze?


#5

Chrome cast-et tud a tv?
Ha igen akkor csak leszeded chrome-ba a bővítményt és beállítod, hogy az asztalt tükrözze a tv-re.


#6

Ezt hogy érted? hdmi-ből lesz 2db lanport azt vissza alakítja hdmi-re a végén amit a tv-be dugsz onnantól olyan mintha simán rádugtad volna hdmi-vel, csak hosszabb úton konzisztensebb jel, semmi ördöngősség. Ahogy láttam a legtöbb extendert kettesével csomagolják. Ez a legstabilabb legegyszerűbb legkönnyebb módja.
Ha lehet akkor a dupla ethernet portos vááltozat legyen cat6 támogatással és cat6 kábellel. Ha lenne külön rx/tx akkor az rx a vevő(TV) tx az adó(GPU).
Elviekben a cat6 100m távolságra elegendő jelerősítő nélkül, szóval egy 30 méterre biztosan elviszi a jelet különösebb késés nélkül. Aktív átalakítóval a 100m sem gond.
yt-ezt dobta ki elsőnek:#7

A gép és a tv között vezetékes kapcsolat nem létesíthető. Tehát nekem olyan kéne ami wifi n lövi át. Tehát az Ethernet kábelt nem akarom az egész házon keresztül húzni.


#8

Chrome cast?


#9

támogat kiterjesztett asztalt vagy csak képernyőmegosztást? Vezérelhető a tv irányítójával vagy ez csak egy egy közvetítő eszközként működik wifin keresztül és direktben nem konfigurálható.


#10

csak képernyő megosztás de játék streameléshez annak elégnek kell lennie.


#11

A windows 10 is tudja tükrözni a képet, mindenféle csindatratta nélkül,de az nagyon nem erre van kitalálva.

Ha 1-2 éves smart samsung tv-d van akkor van rá steam link alkalmazás, és a pc-s steameddel tudod rá tükrözni a képet, és egész jó frame rate el dolgozik.Néha bepixelesedik itt ott, de nem laggol ha van hozzá megfelelő wifi.

Nálam minden más wifis megoldás az irtózatos laggba torkollott.

Ha meg ez sem járható út, a legolcsóbb és legegyszerűbb ha veszel használtan ócsóé egy steam linket, azt had szóljon.Én se mentem bele ebbe a hdmi toldozgatásba.Igaz a samsungos app ingyen tudja ugyan ezt.


#12

Sajnos nincs ilyen tv-m csak egy “nem okos” tv m még nem is LCD…Áttérve a Steam linkre egy kicsit.
Namost a steam link az ugye a steames játékokhoz használható csak ugye amik a steames könyvtáramban vannak? Uplayhez és Origin oshoz nem? Továbbá filmnézéshez a steam link gondolom nem alkalmas?

Melyik samsungos appról van szó?


#13

Ha nem is lcd tv-ről van szó akkor a.hdmi toldozgatás ugrott is, marad valami analóg megoldás ha egyáltalán van ilyen kimenet a gépeden.

A steamnlinket át lehet verni hogy az egész monitort tükrözze ha jól rémlik.

Maga a steam link már nem kapható újonnan, helyette kiadtákningyenes alkalmazás formájában, ios, android, meg samsung tv-kre, meg majd talán az LG tv-kre is kijön hamarosan.

Ugyan azt tudja az alkalmazás mint maga a steam link.

Egyébként hozzá adod a steam könyvtárhoz a nem steamea játékod és violá, mukodik.


#14

Bocsi LCD csak nem okos tv, van rajta hdmi bemenet meg scart

Szerintem elég lesz a chromecast de azt még nem tudom hogy az t meg lehet e csinálni hogy egy ablakot akkor is kivetítek a win10 ről ha ha valami alkalmazás eltakarja.