Összeírtam egy lehetséges végleges opciót,mit szóltok hozzá ? Köszi
proci/Ryzen 5 1400x
alaplap/asusprime b250M-K
memória/8gb(2x4)ddr4 3000 corsair ven lpx
vga/asus gtx 1050i 4gb phoenix
ssd/adata su 8000 128gb
vinyó/1tb toshiba ACA100
táp/thermaltake hamburg 530w
ház/zalman Z1 Neo
Az az alaplap Intel-es , proci meg AMD-s. Az alaplap legyen b350-es. És a proci 1400/1500x-es.(nem tudom melyikre gondoltál),
okés köszi ! Gondoltam összekombózom ismerősöm verziójával ,de sajnos lányként nem vágom mi stimmel mivel,de már tudom miért írtátok a b350prime plust a ryzenhez akkor kicserélem az alaplapot nem intelesre,akkor így nem lenne gáz az összeállítása ?
Igen, úgy már jó, ha B350 mellé teszel Ryzen procit. (Ha később bővítenél memóriát, 4 RAM foglalatos alaplapot válassz szerintem)
Amit én még talán cserélnék, az a táp és a vinyó:
Táp: EVGA B3 450W
HDD: Western Digital Blue 1 TB 7200rpm (EZEX végű)
Nem lenne gáz ,de jobb lenne saját véleményem szerint egy: GIGABYTE GA-AB350-Gaming 3-as alaplap.(Jobb hangkártya).
Üdv! Üdvözlünk a fórumon!
Látom új vagy így ajánlom a FAQ tanulmányozását.
FAQ 6/1- Ne indíts topikot a nem megfelelő kategóriában.
Amúgy ajánlom figyelmedbe:
Az aquából fogom venni őket és ott csak ilyen van Evga 450B 450W tápegység /100-B1-0450-K2/ azért se ragaszkodtam ehhez a fajtához amit írtatok :)egy ott dolgozó emberke rakott elsőnek nekem össze egy gépet,és úgy kombináltam össze a tiétekkel ,a tápot,és a hdd-t az ö összerakásából szedtem ki ,és a hdd-t nem is igen használom így még az se gáz ha nem lenne
Ha nem kell vinyó egyelőre, mert nem akarsz nagyon rajta tárolni, akkor ne tegyél bele, viszont akkor érdemesebb egy nagyobb SSD, mondjuk a Samsung 850 EVO 250GB, AQUA-nál most 28k.
Játékra lesz a gép egyébként? Mert ha nem lesz HDD, akkor játékok telepítésére kellhet a nagyobb SSD, egy újabb játék simán megvan 30-40 GB alapból, attól függ mi az.
Tápból akkor is inkább BeQuiet!, FSP vagy EVGA terén keresnék náluk, 450-500W-ost.
Azon a 128gb-os SSD-n windows-al , alap programokkal, frissítésekkel marad kb 20-40 gigabyte helyed. Jobban jársz ha veszel mellé egy HDD-t.
Tápnak ez viszonylag jó: Be quiet/Az az EVGA .
Igazából csak Overwatchot szeretném jobban élvezni,nem pixel háborúsan amit a laptopom nyújt Nagyon mást nem játszok csak Blizzardos játékokat
Az Overwatch-ra a gépigényeknél azt írják, 30GB szabad hely javasolt, ha azt ráteszed a windows mellé az SSD-re, kb annyi volt, többet nem nagyon szabad, mert kipurcanhat hamar az SSD. Akkor már szerintem tényleg érdemesebb egy 250GB-os SSD, aztán nem lesz gondod egy darabig HDD-re. A Samsung, amit írtam, 10k-val több, de jobban járnál vele szerintem.
Amúgy pár táp van az AQUA-n is, ami a “PH! Ajánlottak” közül való, érdemes megnézni azokat:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1itWDCpQBlPLeiLLrM2K5ylBTGVkGOCKCiUmDWikoJQk/pubhtml