Gamerlaptop 3,5 jack headset. ( a laptop mikrofonját veszi nem a fejhallgatót)


#1

Sziasztok.
Nemrégiben vásároltam egy ASUS ROG STRIX GL753VE típusú laptopot , minden remekül működik rajta ,de amikor bedugom a gamer headsetem (QPAD-QHA 90) a hang tökéletes , de a laptop nem a fejhallgató mikrofonját veszi hanem azt ami a laptopba be van építve.

Valakinek valami ötlet hogyan tudom megcsinálni , hogy ne a laptop mikrofon szóljon hanem a fejhallgatóé?


#2

Jobbklikk a kis hangszoro ikonra, ott válaszd ki hogy az elsődleges kommunikációs eszköz a headset legyen. :slight_smile:


#3

Valamint adott progikon belul rakd at a mikrofon-t a beepitettrol a fulesere… Skype pl eliszererettel allitgatja random is akar bizonyos gepeken… Discord minden update utan megkeveri ugyancsak random gepeken…


#5

ugyanez volt a problémám, asus laptopon kombó jack bemenettel, egy hp fejhallgatót akartam működésre bírni de a mikrofon része nem akart engedelmeskedni, a beépített maradt mindig alapértelmezve. mindent megpróbáltam, usb c - jack átalakítóval nem volt jó, pedig a telómmal úgy használom.

a megoldás: bedobozoltam a hp fejest, hogy majd visszaviszem mert pár napja vettem, be akartam cserélni egy usb-s fejesre, mondom ma este még kéne azért kockulni és bedugtam egy szintén kombó jackes agybadugós skullcandy fülest a laptop kombó jack csatlakozójába, hogy ha headsetem nincs is, legalább fülessel játsszak. (ekkor még meg volt nyitva a vezérlőpult legmélyebb bugyra 2 monitorra kiszórva és láttam a kis érzékelőkön hogy a mikrofon mekkora hangerővel veszi a jelet)
ettől hogy bedugtam a kis agybadugóst, letiltódott a beépített májk és érzékelte a kábel kis csiptetőjén lévő szutyok mikrofont. még 10x ellenőríztem hogy most álmodok-e 2 óra kutakodás és az összes driver újratelepítése után. na ez volt az a pont amikor ugrottam az új fejest reunboxingolni és ahogy kihúztam a skullcandyt és rádugtam a hp-t csoda történt, a hp fejes mikrofonja volt az alapértelmezett, a beépített laptop májk pedig néma maradt!