Gaming GPU egy i3-ashoz

A gépemben jelenleg egy Intel Core i3 10100 @ 3.60GHz CPU van egy Gt 710-esel. Ahogy lehet számítani egy ilyen régi gpu-nál nem igazán felel meg a Gamer elvárásaimnak. Nincs kapacitásom arra hogy az egész gépet lecseréljem de egy RAM, Videókártya upgradet tervezek az elkövetkezendő pár hétben. Erre az alaplapra (Gigabyte Technology Co. Ltd. H410M S2H V2 (U3E1)) ti milyen videókártyát ajánlotok? Én egy GTX 1650/1650 Superben gondolkozom, ha ez a kettő között tudnátok segíteni dönteni az is nagy segítség lenne. A válaszokat előre is köszönöm. ^^

A Super erősebb.

5 Likes

Köszönöm a szakvéleményt -.-

Azt mondtad e között a kettő között gondolkodsz.
A Super erősebb azt kell venni ennyi.
Mit szeretnél még?

Mondjuk akkor már lőnék a helyedben egy 1660 Super-t
140-ért már lehet kapni.

4 Likes

irodai deszka, gépbe sem raknám.

Olyanokba, hogy táp beles sem megyek.

A szuper erősebb. Ehhez ennyit lehet hozzátenni.

4 Likes

Szia!

Csak, hogy ne érje szó a ház elejét.

Szükség lenne infóra. Miből áll jelenleg a gép?

Proci: i3 10100
Alaplap: Gigabyte H410M S2H V2
RAM:?
SSD:?
HDD:?
Táp:?
Ház:?

Ugye nem a meglévő RAM-hoz akarsz másik modult venni?

Tippelek. Ajánlást kérsz márkára és típusra. (mert ezen kívül tényleg nem sokat lehet hozzátenni, minthogy a Super-ek erősebbek)

https://www.alza.hu/msi-geforce-gtx-1650-4gt-lp-oc-d5716018.htm?kampan=argep_hu_komponenty_graficke-karty_nvidia_ef383c2d&utm_source=argep_hu&utm_medium=product&utm_campaign=argep_hu_komponenty_graficke-karty_nvidia_ef383c2d

Ez nem Super. 83e forint.

Ez Super és 145e forint:

Viszont 155e forintért már lehet 1660 Super-t is kapni:

4 Likes

RAM:8,00GB (egyenlőre)
Graphics
ASUS VS197 (1366x768@60Hz)
1023MB NVIDIA GeForce GT 710 (MSI)
A többi infót amit kérsz nem találom, de ha adsz irányokat és lényeges előkeresem…

Tehát nem te építetted a gépedet ezek szerint?

Nyilvánvalóan mindenkinek mások az anyagi lehetőségeik és nincs szándékomban ítélkezni, mindössze csak a tapasztalatomat szeretném megosztani.
Tudom, hogy fiatalon “nem számít”, én is így voltam vele (meg nem is voltak akkor még olyan eszközök, mint ma), de a monitorod nem egy jó darab, erősen rontja a szemedet. Ez egy régi csereérett monitor.

A tápegységet is szinte biztos, hogy cserélni kell az új VGA-hoz. (azt csak úgy tudod megnézni, ha leveszed a gép oldalát és elolvasod mi van ráírva)
Az SSD/HDD-ről úgy tudunk meg többet, ha a HDSentinel-t letöltöd, futtatod, és lősz egy screenshot-ot róla.
A gépházról fotó alapján tudnánk többet mondani, ha nem tudod, hogy milyen típus.
Az, hogy 8GB a RAM, kevés infó. A CPU-Z progival több infóhoz lehet jutni. Viszont ahogy írtam korábban, ezt tulajdonképpen bármi is, el kell adni és RAM kit-et kell venned. Így lesz dual channel támogatás és nem fog állandóan lefagyni a gép az instabilitás miatt. (ha egyáltalán elindulna a különböző RAM-okkal)

Nem szeretnék “hegyi beszédet” mondani, de egy PC esetében minden összefügg mindennel és a lényeg a biztos alap: jól szellőző ház, jó minőségű tápegység (mert ugye nem akarjuk, hogy nehezen összekovácsolt gépünket kivégezze, azért mert rossz minőségű) és jó alaplap. (a többi alkatrésznek) Ezek kellenek először, utána jön a proci, videokártya, RAM. Meg persze a háttértárak, amik szintén fontosak, hogy jók legyenek, mivel az op.rendszer és játékok is azokon vannak. (a személyes cuccokról nem is beszélve)
No meg a monitor. A szemed épsége a legdrágább.

6 Likes

@DoomLord van még kérdésed?