TheVR Fórum

Geforce Now tapasztalatok

Végre elindult a Geforce Now.

Én egyelőre egy elég gyenge nettel tudtam kipróbálni (50mbps), egy nVidia Shield-del és hozzá kötött Xbox One kontrollerrel, de a Witcher 3 ezzel is gond nélkül ment, és lényeges lagot sem tapasztaltam. Ha ez így marad, akkor casual gamingre innentől kezdve tényleg nem sok értelme lesz gépet építeni.

Este tesztelem otthon Mac + 500mbps nettel.

Egyelőre ingyenes accounton vagyok, de sorba nem kellett állnom, legalábbis első indításnál.

2 Likes

Barátom kipróbálta a 2016-os Doom-t és azt mondta, ha az 5Ghz-re állította a wifi-t, akkor még egy ilyen gyorsabb játékmenettel rendelkező játéknál is elviselhető volt a latency. Nekem ez sokkal szimpatikusabb mint a Stadia, itt legalább tudod használni a Steam könyvtáradat és nem kell még egyszer megvenni a gameket.

1 Like

Én már majdnem három éve használom, sose volt komoly gondom vele, bár az felcseszett tegnap, amikor publikus lett a NOW, hogy csak 1 órákat tudtam játszani, majd 2 session után 20 percet vártam azért hogy egy 0x000001F5 hibakódot kapjak. Most előfizettem a Founder’s-re, úgyhogy délután kiderül milyen. Eddig viszont nagyon jól működött. Sose tapasztaltam érezhető latency-t, bár egy 60Hz-es monitoron játszok szóval amúgy sem valami gyors.

Ma nem lesz mégsem időm foglalkozni, de hétvégén kipróbálom, ha az 1 óra jó, megy a subscription. Amiket én játszok, arra tökéletes megoldás, így legalább nem kell gépet építenem :smiley:

Az 1 óra alatt semmi röccenés nem volt nálam 300as nettel :smiley: az 1 óra kicsit zsibbasztó amikor boss fight közepén vagy :smiley:

5 euró/hó… szerintem ez az 1 óra arra jó hogy kipróbáld, ha oké, mehet az előfizetés.

Igen az lesz :smiley: csak az első óra pont boss fight volt és volt 3 percem :smiley:
szerk: 90 napig meg amúgy is free ha a founders-t veszi valaki

1 Like

Kipróbáltam én is. Én nem láttam más lehetőséget, csak a free-t, meg a founders-t. Nem is volt kérdés, hogy founders, az említett 90 nap triallel. Nálam volt egy-két kisebb lag, illetve eléggé érezhető volt a latency. Viszont laptopon néztem, a mért net pedig 180/20 volt. Jövő héten megnézem ugyanarról csak kábelen. Ja és 5,5 ajró a havidíj :stuck_out_tongue:

@marcimine én úgy tudom amúgy is 1080p60 a max minőség.

Annyi is, én az input lagra céloztam, és arra hogy megszoktam sajnos :smiley:

Ma Astroneer-t játszva brutális akadozások voltak a játékban, egyszer volt 100, majd hirtelen 19 FPS. Szerintem ez valami optimalizálatlanság lehet az NVIDIA oldalán, vagy a processzor nem bír el vele. Mindenesetre elég bosszantó.

Kíváncsiságból kipróbáltam multira (Destiny), természetesen szem előtt tartva, hogy nem arra való, legalább is még, ez szimplán be is igazolódott, még simán PvE-re is nagyon kényelmetlen az input lagja FPS játék esetében (mondjuk én ~165 Hz/fps-hez vagyok szokva mostanság, így lehet szigorúbb a véleményem). De más jellegű sztori játékokhoz ilyen árban elég jó és költséghatékony választás.

Én kaptam még anno hozzáférést a beta-hoz. Több éve használom. Ameddig egy windowsos laptopon használtam lan kábellel teljesen jó volt. Single játékokra tökéletes volt. Multinál is el lehetett vele szórakozni, bár itt néha egyet gondolt és nagyon sokat késett. Viszont már egy háromnegyed éve macbook-on próbálkozom vele. Ezzel 2 gond van. 1. a kijelző felbontása 2560x1600 és a now max fhd felbontást tud. Na hát elég fosul néznek ki rajta így a game-ek. A másik meg az, hogy nincs rajta lan port ami azt jelenti, hogy wifi-n keresztül tudom csak használni (átalakítót csak a now miatt nem veszek, ha tökéletes nettel menne, akkor is fosul nézne ki a felbontások miatt) ezért csomószor akad, szétesik a kép, tiszta homály lesz az egész, késik stb… :confused: szóval nem egészen jó, előfizetni rá biztos nem fogok ameddig mac-em van.Ha netalán pc-m lesz, akkor az olyan lesz, hogy fogja bírni magától a dolgokat. :smiley:

Kérdés, mert nem bízom eléggé az angoltudásomban: ha most előfizetek a founders-re, akkor 12 hónapig mindig le fogja vonni, vagy le lehet mondani?

Bármikor lemondhatod, csak onnantól nem garantált az 5,5 euró. Magyarán ha éven belül emelik, akkor a drágábbat kell fizetned ha közben lemondtad.

4 Likes

Sajnos nekem is hasonló a tapasztalatom, szintén macbookon.

Witcher 2 néha játszhatatlanul szétesik, ráadásul bizonyos feladatok igen nehezek a lag miat… szóval ilyen akció rpg-kre nem jó jelenleg.

Ellenben elég sokat Cities: Skylines-oztam, PC building simulatoroztam, Xcom 2-ztem, és ezeknél a stílusukból adódóan teljesen rendben volt a játékmenet, bár az instabilitást itt is érezni. Viszont ezek egyike sem indulna el sem a macen, szóval így is sokkal több, mint a semmi.

Nekem megér havi 5,5 eurót, de ugyan úgy mint minden mást, ezt is arra kell használni amire való, és amit jelenleg elbír, tisztában kell lenni a korlátaival.

2 Likes

Én Divison 2, AC:Origin és AC:Odysseynél használom, nekem prímán megy :smiley:

Steam-es játékokkal még nem próbáltam, ott mi a tapasztalat?

1 Like

Én az R6-ot, Destiny 2-őt, Dying Light-ot próbáltam.
Semmilyen Input laggot nem éreztem, R6-ba ha ügyes valaki akkor az ingyenes verzióval 2 S.I.-t tudd menni.
Alapból bekapcsolja a Vsyncet , ha a legfelső opció van kiválasztva, nekem az jött be.
Streamelni is tökéletes lehet a GF Now-ot.
A netem speedtestel meg itt látható : [Itten]

1 Like

Én is kipróbáltam és elő is fizettem mivel az első 3 hónap ingyenes, nekem otthon van egy bivaly erős gépem de akkor sem semmi hogy akár egy androidos telefonon nyomhatom akár útközben is a legjobb AAAA-s címeket. Nekem mobil internet kapcsolattal is nagyon szépen futott a metro exodus… egyszerűen ez fantasztikus. Ha ez ilyen iramban fejlődik akkor a 2080 Ti-t kukázni fogom a fenébe, úgy is mindig úton vagyok.

1 Like

Ja és még annyit, hogy remélem minél hamarabb megjelenik iPados-re is az alkalmazás.

Aminek még nagyon jó alternatívája lehet, az a gamer laptop.

A legtöbb nehéz, drága, hamar merül, melegszik.

Namost ha megfelel a Geforce Now, akkor elég venni egy ultrabookot, ami nem feltétlenül olcsóbb, de könnyebb, tovább bírja az aksija stb.

3 Likes

Nekem jelenleg praktikusabb egy sufrace pro 7, gondolom ugyan úgy képes a geforce now-t futtatni?