TheVR Fórum

Gép elindul, de nincs kép(jel)

Sziasztok!

Gép:

Processzor:I5-9400f

Alaplap:Asus Prime B360M-A

Memória:2x8GB 2400MHz Hyperx Fury

Videokártya:MSI Ventus 1650 Super

SSD meghajtó:Kingston A2000 250GB NVME SSD

HDD meghajtó:Seagate 7200rpm 1TB HDD

Cooler Master Q300L ház

Chieftec Eco 500W táp

Elindul, világít, minden ventilátorok pörögnek, de kép nincs (jelenleg Samsung TV a monitor, de nem hiszem hogy ez lenne a baj) nem talál jelet (HDMI-vel van csatlakoztatva).
Csatlakozásokat átnéztem, minden jól van bedugva.

Bármi ötlet, valami amit megpróbálhatok? Előre is köszönöm a segítséget!További Szép napot mindenkinek!:))

Eddig működött a PC vagy új konfigról van szó?
Dedikált GPU-ba vagy alaplapba dugtad a monitort?

Teljes új konfig ma lett összeszerelve.Mindkettőben próbáltam

Hanyas BIOS van a deszkára pakolva és milyen stepping van a processzoron?

Esetleg az lenne a baj, hogy a processzor 9 generációs és az alaplap pedig 8 generációs így, ha BIOST frissítenénk akkor működne-e?Az Asus angol oldalán azt írták, hogy támogatnia kellene neki, ha le is frissíted.

Igen, többek között ez lehet az egyik fatális probléma.

2 Likes

Először is CMOS törlés.

De elvileg az alaplap dobozán rajt kéne legyen, milyen BIOS verzióval lett csomagolva.

Coffee Lake Refresh-ből van piacon 3 revízió és van amelyikhez újabb BIOS verzió kell mint a másik kettőhöz.

Csak hogy magamat idézzem:

9900K és 9700K-n kívül, mindenhez ami alacsonyabb számozással vagy KF, F végződéssel rendelkezik kéretik megbizonyosodni hogy olyan BIOS verzió van a rendelt alaplapon ami támogatja az Coffee Lake Refresh paletta maradékát.

image

3 Likes

Rendben!Köszönöm valahonnan szerzek majd egy 8 generációs procit is később már mennie is kellene.