TheVR Fórum

Gép fagyás Stream közben

Sziasztok!

Néhány perce csatlakoztam csak az oldalhoz abban a reményben, hogy már találkoztatok hasonlóval, vagy van ötletetek a probléma orvoslására.
Szóval streamelni szeretnék OBS-en, és random időközönként, 10 perc, 30 perc stb kifagy a gép, de úgy teljesen, és újraindul. Folyamatosan nézem a feladatkezelőben közben a teljesítményt, ami természetesen extrém módon fel tud menni egy-egy hardvernél. Ezért megosztottam a teljesítményt, hogy a streamelést a proci végezze, és ha fel is venném a gamet, azt pedig a videókártya. Szóval nagyon valószínű, hogy a szufla fogy el, és ezért indul újra, de erről 1, Hogyan bizonyosodhatnék meg (eseménynaplót nézem, de használható infó nincs ott, csak nem várt leállás történt, és társai) biztosan, hogy valóban ez okozza? 2, Ha valóban ez okozza, mit lehet tenni? (Vegyem vissza a grafikai beállításokat? - ha igen, akkor elengedem a sztorit).
Az olyan általános tanácsokon már túl vagyok, hogy frissítsem a drivert, OBS állítgatások stb.
Persze tudom, hogy az igazi az lenne, hogy lenne egy külön streamer gép, de sajnos az nincs.

Köszönöm előre is ha van ötletetek mit nézhetnék még meg, vagy mit tehetnék, hogy megoldjam ezeket a fagyásokat!

Szia, és üdv a fórumon!

Leírnád a géped specifikációit és a az bd beállításokat?

1 Like

Szia!

CPU: AMD Ryzen 7 1800X
GPU: NVidia GeForce GTX 1080 8GB
RAM: 32GB DDR4 3000Mhz
Motherboard: Asus Prime X370-Pro

Stream beállításra gondolsz?
Ha igen, akkor ott:

stream: x264 / CBR / 8000Kbps / képkocka: 2
record: NVidia Nvenc H.264 / CQP képkocka: 2

Igen, a stream beállításokra gondoltam, obs-t akartam írni. :slight_smile:
A háttértárad és tápegységed milyen?
Mikor volt újrapasztázva a cpu/gpu?
Stressz tesztelni sok program létezik pl. az UNIGINE Benchmarks
BIOS frissítés is volt?
XMP be van kapcsolva?

Ami nekem hasonlót csinált régen az a kurzor felvétele, illetve ha hdd-re vettem fel. Igaz, ott csak az adott program és az obs fagyott ki.

1 Like

Háttértár: Kingston HyperX Savage 480Gb SSD + Western Digital 4TB HDD
Processzor hűtő: Be quiet! Dark Rock Pro 3 BK019
Táp: FSP 700W Hyper M

Bios frissítve volt, viszont újrapasztázva még nem volt soha.
XMP az a RAM boost-ot jelenti? Mert nem emlékszem ilyen XMP profilra a BIOS-ban, de valamennyit húztam a RAM-on, amit engedett. Azt hiszem 2900 Mhz-ig.
Keresgéltem már korábban is a neten System Stability testeket, de nem igazán lettem tőle okosabb. Viszont most csináltam AIDA64-ben is egy ilyen tesztet CPU-ra és GPU-ra is. Aztán az történt, hogy a CPU-nál a CPU tartotta a normális hőmérsékletet viszont a CPU dióda 90°C-ig ment, eltelt pár másodperc és kikapcsolt a gép. Szóval lehet megvan a hiba. Azt olvasom, hogy a CPU dióda nem jó ha 85 °C fölé megy. Csinálok még egy terhelést azért, hogy legyen legalább 2 mérés. Szerinted is okozhatja akkor ez? Illetve egy újrapasztázás megoldhatja, hogy ne menjen ilyen magasra? Vagy mit érdemes ilyenkor tenni?
Köszönöm!

Igen a ram boostotot jelenti. Elfelejtettem, hogy asus - ryzennél az docp elvileg.
Újra pasztázni mindenképp érdemes. Meg a ramokat vissza állítani gyári sebességre.

2 Likes

Leírnám a tapasztalatokat azért ha másnál is előfordulna ez a probléma.
Szóval amit tanácsolok, hogy egy AIDA-val, vagy bármi ehhez hasonló software-rel megnézni a komponensek hőmérsékletét, majd csinálni egy system stability tesztet, ezalatt figyelni, hogy mi kúszik fel kritikus szintre. Nálam a CPU, de leginkább a CPU dióda aminél magas érték jött ki, sokszor le sem futott emiatt a teszt.
Amit csináltam, hogy BIOS-ban felvettem a ventilátor teljesítményét, és ahogy jorgeb tanácsolta RAM-okat visszavettem gyári beállításra. Pasztázás még nem volt, de az is lesz. Ezekkel a beállításokkal már streameltem több mint 1 órán keresztül fagyás nélkül. Szóval úgy tűnik ez volt a gond.

Köszönöm a segítséget!

2 Likes