Gép konfiguráció végső átnézése kijavítása

Jelenleg így állok,eszközöltem pár változtatást,ti ezeken még mit változtatnátok? Házon gondolkodom keresek valami “ismertebbet”.Többi szerintetek megfelel?

https://ipon.hu/geposszerako/publikus/5157

Szia.
Amiben én változtatnék, hogy a memóriát KIT-ben vásárolnám, 2x8 Gb, bár ebből a típusból én nem találtam IPON-n. ALZA-n van KIT-ben, bár drágábban. E helyett lehet érdemesebb mást keresni. (Patriot Viper 4 pl., abban az esetben, ha az alaplap támogatja.)
Háznak a BUILD ajánlóból a MasterBox MB500-t. Nekem személy szerint nem tetszik, de ez egyéni preferencia. Spec. szerint a CPU hűtő is belefér.
A videókártya meg igen jó árban van.

Kicsit módosítottam de nézz körbe a Build ajánlóban is :slight_smile:

" Jó árban van a samsung 500gb SSD ha szeretnél még :slight_smile: "

700 watt táp még mindig teljesen fölösleges, és ha azt a hülye strixet elfelejtjük, akkor még mindig olcsóbban kapunk értelmes rx 580 -at.

Tápot találsz a build ajánlóban.

Vidikártyát azért a strixet néztem mert jelenelg azis 78 ezer. mint amit te küldtél pl. Tápot még nézhetek 650 est, ha nem jó a 700 as pl. Ramot akkor nézek 2* 8 gigásat illetve a házról mit gondoltok? Kompatibilis lenne illetve beleférne minden?

Szia.
CPU hűtő méretén kívül mással elméletileg nem nagyon lehetne probléma, de annak is be kell férnie.


Itt a specifikációban magad is megnézheted.

A táphoz írtak sok fajtát a felsoroltaknál fontos lehet még a garancia is pl.
Érdemes rá odafigyelni:
Seasonic Focus Plus 650W jó lehet, de ha iPon-n rakatod össze, nem érdemes onnét választani. Vedd Alzáról a kártyával együtt, ott megadják a 10 év garanciát. (Ellenben az 1 évvel).

Gépháznál maradnék legszivesebben az aerocool riftnél,márha persze elfér benne minden stb, ettől függetlenül ha valaki tud ahhoz hasonló házat ami tutira jó szivesen meghallgatom Illetve vízhűtésen is gondolkozok,arról kinek mi a véleménye? Illetve mennyire hangosak,vagy épp mifélét éri meg belőle ami árban sincs úgy 20+ felett nagyon. Tápot lecseréltem erre: https://ipon.hu/shop/termek/thermaltake-toughpower-grand-rgb-650w-gold-fully-modular/1551632 Alaplapból néztem még msi-t de elvileg ezt is dicsérik így legszivesebben meghagynám.

Felejtsd el a vízhűtést, 20-ért főleg.

Akkor az marad ami az összeállításban van. Kérdés márcsak a gépház ezesetben illetve alapban ezen gondolkozok még: https://ipon.hu/shop/termek/gigabyte-b450-aorus-elite-rev-10/1677658 Megérné erre lecserélni az asrockot?

Erre? Meg.

Néztem viszont hogy egyiksem támogatja a ramból a 3200 mgz-t csak 1* 8 gigát, 2*8 at már elvileg nem,vagy azt is csak azt nem jelzi külön?

Ilyet hol láttál?

Letöltöttem és ott írja: https://www.gigabyte.com/Motherboard/B450-AORUS-ELITE-rev-10#support-doc Mennyire baromság ez,vagy nézzek egy ennél erősebb lapot?

MSi b450 bazooka V2 lesz szerintem,ennél elvileg támogatja rendesen és árban is ugyanott van mint az asrock.
Gépházzal nemtudom már csak milegyen,Sajnos nemtudom beleférne-e minden illetve,hogy akkor melyik az amibe biztosan beleférnének és normálisan néz is ki…

Inkább B450M Mortar… Sokkal jobb VRM, VRM hűtés és jobban is néz ki, kb 2k-val drágább

Néztem aztis de az micro atx,míg midnen más sima atx,ez nem lehet probléma? vagy ez nem befolyásol semmitsem?

Kisebb lap nagyobb házba belemegy, csak forditva nem :slight_smile:
Egyébként az én hibám, mert a Bazooka egy nagyon kicsi ATX alaplap, ránézésre ezért is mondtam MATX-nek. Mivel a Bazooka nem ad többet, sőt inkább kevesebbet mint a Mortar, inkább az utóbbival mennék. De ha ATX ház, akkor (márcsak a fejleszthetőség miatt is) ATX lappal mennék.
Nem tudom hogy a kollégák mutatták-e, de a legegyszerűbb ha a build ajánlóból megrendeled a konfigot ami belefér a keretedbe :slight_smile:

Ennek a listának legalább a fele dual channel ram…

Néztem már őket,de sok dolog nem tetszik bennük azért nem abból választottam.Viszont a videókártya amim már van elég nagy darab,Valahogy letudom ellenőrizni hogy méretügyileg kompatibilis-e aaz alaplappal és a házal?

Persze, megnézed a ház gyártójának oldalain a méreteket. Az alaplap tökmindegy abba bármekkora kártya belemegy, a PCIe csatlakozó ugyan akkora.