Gép részeinek fejlesztése

Sziasztok!

Van egy viszonylag régi gépem, aminek bizonyos részeit próbáltam fejlesztgetni (bementem boltba, és amit ajánlottak, beleraktam), viszont félek, hogy nem fog elmenni jó irányba :smiley: Ezért gondoltam megkérdeztem a ti véleményetek, mivel és semmilyen szinten nem vagyok ebbe benne.

Jelenleg így épül fel a gépem (bocsánat, ha valamit kihagyok, nem tudom mik vannak benne pontosan, Everestről lesem):

Videókártya: Radeon RX 560 Series (2048 MB)
Processzor: AMD Athlon™ X4 740 Quad Core Processor 3.20 GHz
Alaplap: Gigabyte GA-F2A55M-HD2
SSD: Kingmemory SSD 120GB ATA Device (111 GB, IDE)
Merevlemez: TOSHIBA DT01ACA100 ATA Device (931 GB, IDE)

A memóriáról csak annyit tudok, hogy 8 GB.
A tápról meg szinte semmit, csak hogy 650W-s.

Remélem minden info megvan.
Jelenleg olyan a gép, hogy rengeteg játéknál csinálja azt, hogy akár legkissebb, akár legjobb grafikán játszom, az fps ugyan úgy ugrál rajta. Volt olyan, hogy 70 és 10 FPS között ingadozott.

Ebből szeretnék egy olyan gépet fejleszteni, ami nem azt mondom, hogy csúcsszuper gép, ultrán viszi majd a jövőre megjelenő játékokat is, viszont végre élvezni szeretném mondjuk a Witcher 3-at, mivel még legkissebb grafikán is leesik sokszor 30 FPS alá. Remélem értitek mire gondolok :smiley: Esetleg ha több árkategóriába is javasolnátok, azt megköszönném!

Nem ezt akarod fejleszteni gondolom? Nincs nagyon értelme a dolognak.
A kereted fogja meghatározni, hogy meddig nyújtózkodhatsz és nézd aát a build ajénlót

4 Likes

Alaplap, proci, ram, és esélyesen táp csere a következő lépés, és ezeket (talán a táp kivételével, de azzal se várnék) egyben kell meglépni.

Maradva az AMD vonalon, egy jobb B450 lap, Ryzen 5 2600 vagy jobb, és 16 GB DDR4 3200mhz ramot kellene megcélozni, egy minőségibb, gold, 650W-os táppal. Utána lehet fejlesztgetni tovább kisebb részenként, jobb gpu, jobb ssd stb.

1 Like