Gép újraindul magától Help


#1

Sziasztok. A probláma adott. Leginkább terhelés alatt újraindul a gép magától.

Setup:
I7-6700K
RTX 2080
16GB RAM
be quiet 750W 80+ gold táp (vadonat új)

Futtattam tesztet malwarebytes-al de semmi. Aida stressz tesztnél - csak FPU és GPU bepipálva - olyan 30 mp-et bírt és indult is újra. A processzort újrapasztáztam hátha de pl pubg közbe olyan 10 perc után nyekk megint. De pasztázás előtt R6-ban egy kört nem tudtam elkezdeni úgyhogy valamelyest fejlődés.
Játék közbe 78 fok körül van a CPU a GPU pedig olyan 65-70.
Bármilyen jótanácsot elfogadok.

Ui: előtte lévő setupnál: Gtx 1070 és egy 600W-os chieftec rongy tápnál semmi gond nem volt. Előre is köszönöm a segítségeket. Fun Fact: A mostani setuppal miután kész lettem egy teljes pubg meccset letoltam gond nélkül. Elmentem pár órára és most este kezdte ezt el.


#2

Rámennék egy memtestre, sógornak fpu stressz tesztnél döglött meg, gyári hibás volt az egyik memória modul.
Mondjuk neki elvileg a memtest nem mutatta a hibát (passz, hogy jót futtatott-e), neki a burnintest mutatta ki a a hibát.


#3

Memtest futott 2 órán át semmit hibát nem hozott ki de most sajnos le kell állítanom mert aludnom is kéne :smile: Viszont sima R6 Terrorist huntban a cpu 87 fokos ami eléggé gáz így arra gyanakszom legjobban. Eddig nem volt ilyen probléma most új tápnál nem értem mi baja lehet. CPU hűtőm: CM Hyper TX 3 EVO. Gondolkodom egy combosabban hátha megloldaná a túlmelegedést.


#4

Nézd meg, hogy rendesen illeszkedik-e a procihűtő, az a 87 C° nem túl biztató tekintve, hogy most pasztáztad újra…


#5

Megnéztem de szerintem teljesen jó. Stabil, nem lögyög rajta, normálisan tettem vissza.

Lehet oltári nagy hülyeséget mondok nézzétek el nekem de windows update nem ronthat el bármit amiből ez következik? Mert miután tegnap visszatértem a géphez, volt egy update ami után így visszagondolva jelenkezett is a probléma. Azelőtt ahogy írtam még játszottam is és semmi gond nem volt.


#6

Előfordulhat, hogy bekever, de nem jellemző.


#7

Tápkábelek rendesen be vannak dugva? Alaplapba is?


#8

Igen. Mindegyiket megnéztem hogy tuti-e de semmi változás sajnos.


#9

Kártyába két külön kábelen megy a nafta?


#10

@sutyomatic Egy kábelen megy és egy 6 és egy 8 pinesről kapja. Próbáljam meg két különálló kábellal?


#11

Igen kérlek szépen. Legtöbb tápgyártó ajánlása szerint 2 külön zsinórt érdemes levinni.

Bár lehet hogy nincs relációban, mert furcsa hogy egyébként meg ment előtte gond nélkül.
Azt megkérdezhetem még, hogy milyen alaplap van a proci alatt?


#12

Asus Z170-P az alaplap. Megpróbálom és mindjárt írok is hogy mire jutottam.


#13

Úgy néz ki bevált olyan 75 foknál megáll ami eddig volt de nem volt semmi probléma belőle. Két kábel megy a kártyába meg közbe nyomtam egy default visszaállítást biosban. Hálám üldözni fog és köszi a kitartásodat. Még egy kérdésem lenne utoljára. Mivel majd tervezek proci cserét mert ez nem hajtja ki teljesen a kártyát így vdnni akarok egy erősebb hűtőt. A Darc rock pro 4et vagy a silent loop-ot néztem ki. Ugye egy későbbi alaplappal is kompatibilis lesz? Nagy valószínűséggel intelnél maradok, 8700k vagy amit majd ajánlanak. Mégegyszer köszönöm a segítséged.


#14

LGA115x-en mindegyiken ugyanott vannak a furatok, de egyébként is LGA1151 kompatibilis a DR4, szóval 8700K-ra is rátudod tenni a hűtőt a későbbiekben.

Hogy a következő foglalat LGA1151-V2 után milyen lesz azt egyelőre nem tudni, azt sem hogy maradnak-e az eddig használt rögzítési pontok.

Volt valami OC procin? Mert lehet akkor az alaplapi VRM nem bírta, mert ez adott ASUS Z170-P nem éppen a legjobban felszerelt ilyen téren.


#15

@sutyomatic Én magam nem tettem semmilyen OC-t rá de a default levett valamit róla ha jól emlékszek. Hogy az most OC volt vagy azt sajnos nem tudom de biztos segített neki. Lehet a windows update úgy gondolta tesz ő magának rá :smile: