Gép update bizonytalanság

Sziasztok. Mostanában hallottam a hírt, hogy az Intel LGA 1151-es foglalatú procikat már csak jövő nyárig lehet rendelni. Nekem jelenleg is ez van, mindig is szerettem ezt a típust, és azt terveztem, hogy majd 1-2 éven belül fejlesztem tovább, i5-9600K-ban gondolkoztam (most i3-9100F van). A mostani ugye egy belépő szintű proci a 9. generációban, nem egy acélos, ezért is akarom lecserélni lassan. Viszont így, hogy az Intel befejezi a generáció gyártását, és én valószínűleg nem fogom tudni megvenni jövő nyárig, nem akarok egy LGA 1151 v2-es új lapot sem venni, mert felesleges lenne. Ezért arra gondoltam, hogy egy LGA 1200-asat veszek, ezek közül is kinéztem magamnak a Gigabyte B460M Aorus Prot.
Ehhez kérném a segítségeteket, hogy szerintetek ez elég lenne-e ahhoz, hogy kihajtson egy i3-10100-at (erre van keret jelenleg), majd később egy i5, i7 10. generációs procit? Nem, nem fontos nekem az OC.
Még egy kérdésem lenne ezen kívül, hogy melyik RAM-ot érdemesebb megvenni szerintetek, egy HyperX Predatort vagy esetleg egy G.Skill Trident Z-t, vagy egy Corsair Vengeance-t, stb. Melyik lehet valamivel jobb? Van-e egyáltalán jelentős különbség? És ez sem kell hogy RGB-s vagy nagyon jól kinéző legyen, csak gyors és hatékony. Megjegyzés, az órajelet úgy 2800-3400 MHz köré lőném be, és CL 16 lenne a max.

Köszi szépen :slight_smile:

Semmi értelme Intelt venni. Várj egy pár hetet, és vegyél Ryzen-t és egy megfelelő alaplapot, ahogy kijön a keretedből. Memóriából a márka semmit nem számít amíg megbízható, csak maguk a chipek fontosak.

1 Like

Gyakorlatilag teljes gépcseréről beszélsz, így ha megvan a keret elkezdhetsz nézelődni.
Build ajánló

1 Like