Gép vásárlás, help me

Sziasztok! Szeretnék gépet venni hardveraprón és segítséget szeretnék kérni.
https://hardverapro.hu/apro/szuper_jatszos_i5_3570_8gb_1tb_gtx_1050_ti
Ez a gépezet mennyire lenne jó mai játékokhoz is (nem kell hogy fullon fusson) vagy ha nem akkor milyet ajánlanátok 100k környékén?
Ui: tudom a linkben 1050 Ti-nak írja de sima 1050-es a videókártya a leírás alapján

720p ben biztos visz mindent. 1080p ben már lesznek gondok, de kb. 30fps ed ott is kéne legyen. (Minden fullon)

1 Like

Akkor lehet azt mondani hogy kezdésnek megéri utána meg majd fejleszteni lehet már onnan tovább. Köszi a helpet :slight_smile:

Megmondom őszintén nem szeretem ezeket az “igazi stabil vas” gépeket, pl HP meg Dell meg tudomisén. Általában nehezen bővíthető, nem configolható BIOS-ból normálisan, zajosak (munkaállomások ezek, nem volt szempont a csendes üzem), ventilátoroknak nincs normális hely stb. Szerintem felejtős. Ráadásul bővíteni nem tudod, ez a platform már régen lecsengett, szóval ha használod mondjuk 1-2 évig, utána dobhatod ki az egészet a kukába lényegében, ha valamit fejleszteni akarsz.

Nézz szét itt a forumon a build ajánlóban, szerintem nem sokkal többért találsz jobb gépet, amit utána apránként fejlesztgetve egész sokáig lehet még használni.

2 Likes

Ahogy @mice0007 is írta, bővíteni nem tudod, én csak helyzetjelentést írtam.
És osztom a véleményét.

Csak az a baj hogy eddig laptopom volt ami nem igazán buildelhető mert egybe van és kész. És mint számítógép főleg egy erősebb ez lenne az első és így nem is igazán értek a saját buildeléshez. Ezért gondoltam hogy egy komplettet venni és azt majd esetleg fejleszteni. De akkor szétnézek ott hogy miket írnak

Gyűjts pénzt, vegyél egy jó asztalit 200-250k ból és azzal, ha jól csinálod egy-két pici (tényleg pici) fejlesztéssel évekig elvagy.

Ebből a pénzből egy jobbat össze tudsz válogatni ha te választod ki az alkatrészeket újonnan.

1 Like

@balu999999 most fogok totál hülyének tűnni de tudnál benne segíteni? tényleg 0 tapasztalattal vagyok építés terén és nem igazán tudom mi érné meg meg hogyan

mondjuk tápegységben totál elveszett vagyok hogy ott milyet érdemes venni, meg az alaplapban is

Én már nem nagyon vásárolok új dolgokat. Hardveraprón szoktam én is használtat venni.

Régen kifejezetten a kis boltokat jártam, és 50-60k ft-ból összeraktam gamer gépet magamnak. Azóta persze minden le lett már cserélve.
Intel párti vagyok ami drágább de ha kevés a pénzed vegyél amd-t. AMD-hez nem értek annyit , intel meg már keveset.

Kezdjük az elején:
Tápegység: FSP-t javaslom, ez a cég gyártja a legjobb és legmegbízhatóbb tápokat, sok nagyobb tápegység gyár fsp belsővel rendelkezik.
Más tápok: chieftec (fsp belő)
Enermax, jó táp nekem ez van.

Alaplap intel: mivel nekem jelenleg egy régi lapom 1155-ös cpu foglalattal, nem ismerem az újabbakat testközelből. 1155-öst már ne vegyél, 1151-est vagy 2011-est vagy 2066 .

CPU: értelem szerűen ha 1151-es lapot veszel akkor 1151-es cpu-t kell bele tenni és ennek megfelelően ha más milyen foglalatosat veszel ahhoz kell cpu-ut is venni.

Itt már totál meg vagyok lőve. Nem igazán ismerem az új vga-kat. Nekem jelelneg egy gigabyte 660gtx-em van. Ezt is használtan vettem.

Ház: Ha van házad érdemes abba venni, ha nincs és venni szeretnél akkor pénztől függ, hogy milyet szeretnél venni. Nekem van egy régi használaton kívül oda adhatom.

Monitor: ha van ne vegyél, ha szeretnél venni akkor az is pénzen múlik, hogy milyet. 50k-tól a csillagos égig lehet venni.

Ram: Manapság kuva drága. DDR4-et vegyél nagyon minimum alsó hangon 8gb-ot de 16gb a javasolt manapság.

Érdemes lenne megszabni egy felső összeghatárt, hogy mi az amit még költeni tudsz rá. Azzal besétálni egy boltba és megmondani, hogy mire kell.

1 Like

Most jelenleg a legfelső az a 120k. Tudom hogy ebből nem lesz atomerőművem de nekem egy belépő szintű vas is jó lenne elsőre. És melyik boltba lenne érdemes vagy csak annyi hogy számtech bolt legyen és ott már ki tudnak segíteni?

Legtöbb sztech üzletben összerakják a gépet egy kis pénzért cserébe, ha nem akarsz ilyesmivel foglalkozni. A csatolt listában pedig komplet configok vannak ez alapján tudsz összerakatni gépet.

2nd gen Ryzen APU ra építenék, vga nélkül. Ezt bővítheted később szabadon.
Kb ezt:
CPU: Ryzen 3 2200G
Alaplap: valami B350 es
Ram: 2x4 DDR4 3000+
Táp: Seasonic, be quite 4-500 w elég, legyen legalább bronze+
Merevlemez, ssd, ház opcionális

Netről rendelném az alkatrészeket megbizható boltból ott ahol a legolcsóbb és ahova vissza lehet küldeni ha valami nem okés. pcx,aqua,alza,emag,ipon mittomén mik vannak még :smiley:
A gépet meg bárki össze tudja rakni egy kis youtube tutoriallal.

1 Like

Menj el ide: Nagy Lajos Király út 210/b . Ott van egy Pc-bolt. Egyik barátom mondta, hogy megbízható a tulaj.
Elmondod neki, hogy mire kell és valamit összehoz neked. Ha kell telefonszám akkor privátba küldök.

Ha küldenél akkor azt elfogadnám, meg egy várost is azért hogy hol keressem ezt az utcát :smiley:

Én történetesen ismerem ezeket a gépeket HP COMPAQ 6300 PRO közelebbről, az irodában ezeket használtuk, de tavaly cserélve lettek.

Viszont gaming-re akarod és szeretnéd fejleszteni is akkor a korábbi hozzászólások alapján akár alkatrészenként vennék egy újat. Ahol nem érdemes kompromisszumokat kötni, ha majd fejleszteni szeretnéd az az alaplap és a táp szerintem, a többi könnyebben cserélhető :wink:

@farkas_zolee de ott is ilyen volt? Mert most ránéztem én is és ami eredeti config-ja az teljesen más mint ami itt le van írva. Leginkább csak a proci ami megegyezett eközött meg az eredeti között

Teljesen ugyan ez csak 1050 nélkül és HP ramokkal :slight_smile:

@farkas_zolee uhumm :confused: hát most nagyon elszomorodtam, de köszi hogy szóltál :slight_smile: