Gép vétel segítség

Sziasztok!

Új gépet tervezek venni,elsősorban gamingre. Valami olyanra gondoltam ami a mai játékokkal is megbírkózik,de nem atomerőmű sem maga a gép sem az ára. Néztem párat,érdekelne hogy szerintetek megállja-e a helyét.(A jelenlegi gépem egy 10 éves kenyérpirítónak felel meg :smiley: )

Ezt néztem ki:
Alaplap:
Gigabyte B450M DS3H
Processzor:
AMD Ryzen 5 2600X (6 mag 12 szál 3,6/4,2GHz)
Memória:
16GB G.Skill 3000Mhz DDR4
Videokártya:
Gigabyte GTX 970 Gaming 4GB GDDR5
Tápegység:
FSP Hyper M 500 500W

Illetve hogy mennyire érdemes csak ryzen prociba gondolkodni. Sokan mondták hogy azt érdemes nézni mert az utobbi években veri az intelt,de sok intelest is néztem ami amúgy megfelelne a célnak csak nemtudom hogy az intel vs ryzen mennyire tér el vagy melyik minek felel meg. Például a fentebb leírt processzort nagyon ajánlják,de nemtudom hogy egy intel prociban ez minek felelne meg,avagy megéri-e intel-t venni.Továbbá ebben a specifikációban a VGA+Táp első ránézésre gondnak tűnhet,de lehet tévedek.Pluszba hogy ha a VGA nem elég erős akkor mi az a minimum amitől érdemes nézni esetleg.(1660+ vagy passz)Köszönöm előre is a segítséget.

Felejtős főleg a videokártya.

Mindent megtalálsz itt:

Minden attól függ, mennyit szánsz rá, és mi a cél. De főleg az előbbi, azt már nagyban meghatározza, mire lesz alkalmas a gép.

2 Likes

Néztem az ajánlót,csak nemtudom hogy egy Budget AMD mennyire futtat el manapság kb mindent? Nekem nemkell ultra meg stb.Ha szépen alap grafikán elfuttatja a játékokat nekem már megteszi. A keret amúgy 200-220e kb,ssd hdd nélkül mert az van.

Futtatni futtatja, GPU-t nehéz találni.

Viszont már most is inkább 1080p közepes grafika lehet a cél, legalábbis AAA címekbe, tehát időtálló semmiképp nem lesz.

Én ennyiért inkább konzolba fektetnék ha gamingről van szó. Olcsóbban kijössz, és 4-5 évig legalább meg is vagy, nem kell feljeszteni.

3 Likes

Konzolt semmiképp sem vennék. Csak és kizárólag pc-be gondolkodom. Ami most van gépem 10 éve tettem össze alkatrészekből,és a mai napig helytállt nekem.(Lol,Cs:go,most a lost ark is jó volt a legutobbi update-ig,csak mostmár kevés mivel több kontent több energia). Az időállás az tulajdonképpen ha Sima High grafikán elfuttatja az utobbi nemtudom 1-2 év játékait,esetleg mid-en az már jó nekem.Semmi ultra,meg 4k meg ilyenek.

Ha elsősorban gamingre veszel gépet, akkor konzol az, ami a legjobban megéri. Emellé egy tabletet is tudsz venni, ha más feladatot is csinálnál. Eléggé széles a tablet piac és ma már, eléggé használható darabokat tudsz venni (és megoldod a hordózhatóság kérdését is).

1 Like

Konzolon nehéz lesz…
@asslikethat amit tenni tudsz hogy alaposan figyeled hogy alakulnak a GPU árak, kis szerencsével lassan tényleg kezd normalizálódni a helyzet

1 Like

Szia!

Ne. Ha nem vagy járatos a tápegységek körül, akkor ez legyen:

1 Like

Vagy csak keres egy használt 1060-70 et. A cs egy pirítón is elmegy, a lol szintén, az ark nem feltétlen de imo ha nem maxolja ki az ember akkor nem kellene hogy gond legyen vele. Igaz, ez a költséghatékonyabb megoldás de egy 3060 300nál kezdődik, és itt az egész gép jönne ki 200ból.

Edit, megnéztem. Egy 1060-at 70k környékén dobálnak utánad, az ark meg simán hozza a 100+ fps-t high grafikán 1060on. Iletve az is benne van hogy ha valami csodának hála lesz emberi áron kártya el tudod te is adni 50 körül, a 20kt meg felfogod mikrotranzakciónak :smiley:

3 Likes

Igen, jó ötlet, csak nagyon-nagyon figyelni kell, hogy milyen gyártó és hogy “kié lehetett”, mert már eléggé az életük végénél tartanak, a megkíméltek bírják még, sokuk hullott már el. Ill., az is fontos, hogy 6GB-os legyen.

5 Likes

Most elég sokat nézelődtem meg olvasgattam.
Nagyából VGA terén Rx 590+/RTX 2060+/GTX 1660+ amikre nagyából nézek és ugy gondolom megérné kicsit hoszabb távon is. Bár az rtx-ek eléggé tulárazottak szerintem.
Procinál Ryzen 2600x+(bár az 1600x-et is néztem,nemtudom az mennyivel gyengébb egy 2600xnél vagy az olyan intelek amig 6 mag 12 szál 3.3mhz+osak). A procinál a 6 mag 12 szálból nem engednék lejebb.

RX 590-et nem vennék, csak 5xxx szériát vagy újabbat. Feature-ökben sem tud már mindent, és fogyaszt is rendesen.

és a proci? néztem benchmarkokat video teszteket de a ryzen 1600x 2600x között alig 3% különbség van

2600X-nek lényegesen jobb a memóriakezelése, így kevésbé háklis arra hogy milyen memóriát teszel mellé. Ha 1600, akkor az AF szériát inkább, az egy 2600 visszabutítva, a jobb memóriakezelővel.

1 Like

rendben köszi. meglátjuk mit találok a napokban és mennyiért aztán majd elválik

A GTX 1060 6 GB VGA-k mennyire érik meg manapság? Kb minek felel meg vagy mire elég? Rengeteg gépet megnéztem de nemtaláltam egyenlőre olyat ami 6 mag/12 szál 3.3+ procis és a VGA is megütne egy 1660 GTX szintet. Valamelyik a kettő közül mindig hiányzik

Szvsz kb AAA gamingben semennyire, CS:GO meg hasonlókra persze elég, ráadásul a legújabbak is kb 3 évesek, a régebbiek meg 5, ebben a korban pedig már bármikor meghalhatnak.

Akkor mindenképp kéne az 1660 GTX vagy annak megfelelő RX vagy RTX bár az rtx-ek nagyon tulvannak árazva ahogy néztem. RX-be az 5000+ Széria ami az 1660 GTX szintjén mozog?

Attól függ melyik. Pl az RX 5700XT jóval erősebb mint a 1660.

Nekem az a lényeg hogy egy 1660 6gb Szintet hozzon a VGA.De akkor az RX 5000 széria legalja valószínüleg van olyan teljesitményű ha jól értem