Gépfejlesztés=probléma

Sziasztok.

Cseréltem processzort, Ryzen 5 1500x-rol 2600-ra es volna egy olyan gond hogy üresben 90fok a proci… paszta fasza, hűtő Arctic Freezer 33, fólia nincs rajta, minden a helyen.
Viszont a bios dobott egy ilyet: please re-config your bios setup items if needed

Alaplap: Aorus b450 elite

Hogyan kellene ezt értelmeznem?

Elemet 1percre kivettem, közben a cmos törölve lett (2 tű közé csavarhúzó) és a hiba ugyanúgy megvan.

Hol csesztem el?

Biosban nyomj egy reset defaultost, és állítsd be újra az XMP-t.Esetleg friss bios sem árt.

Reset default megvolt, xmp meg nem de ranezek, bios frissitesnel pedig raprobaltam az elso az az f1 biosra es nem engedte… vagy nem jo a bios amivel próbálkozom? :open_mouth:

Meg kell nézni, nem mindig lehet a legújabbat feltenni egyből, hanem lépésekben kell haladni, ez fent szokott lenni a gyártók oldalán, hogy miről mire kell lépni.

Gondoltam én hogy nem hibáztam… hát valamiért az MSI Afterburner szivatott, mert a biosban okés volt a hőfok, de boot után windowsba lépbe produkálta a bajokat meg ugye a bios uzenet sem volt okes…frissítettem az Afterburnert a legujabbra es okes volt… agyfasz!
Kikaptam menet közben a procit, vissza es utana mar az uzenet sem jott, erdekes!
Frissitettem mar egyebkent f40-nel megálltam, full cpu support stb stb

Úgy gondolom okes lesz, köszi azért, ilyen még nem volt velem :smiley:

Gigabyte BIOS-okból a legutolsó mindíg tartalmaz minden előző javítást is és felmegy :slight_smile:

Csak az alaplap verziószámra kell figyelni mert egy v1.0-ás xy lapra nem feltétlen ugyanaz a BIOS megy mint egy v2.0-ásra ugyanabból az alaplapból :wink: (bár utóbbi 10 évben nem találkoztam v1.0-án kívül más lapverzióval egyik alaplapjuknál sem se Intel se AMD oldalon…)

Az F1 az a legelső stabil BIOS verzió az adott laphoz amivel általában kijön…mindíg a legmagasabb számozás a legutolsó (F4, F5, F6…stb)

Azért reméljük nem “menet közben” kaptad ki a CPU-t :smiley:

1 Like

Értek mindent. Annyi tapasztalatom van már, hogy nem menet közben kapom ki :smiley: Érdekes dolgok vannak itt… billentyűzetem csak félig megy, random dobálja az ablakokat nem reagál semmire wtf

Itt valami nem fasza, mintha az alaplap szivatna

Az nemigazán alaplapos gond…vagy billentyűzet vagy inkább software.

Honnan van a Windows? Eredeti Microsoft oldaláról eredeti key-el?

Minden probléma megoldódott, újranyomtam a Windowst és okés! Érdekes, ha az SSD és a merevlemez is rá van csatlakoztatva az alaplapra akkor valamiért Windows Boot Manager néven telepíti a Windowst, ha lehúzom a merevlemezt akkor hiba nélkül SSD-re települ és az SSD az eredeti nevén kerül kiírásra a BIOS-ban. Egyébként eredeti a Windows.