Gépházzal és alaplappal kapcsolatos kérdések


#1

Sziasztok
PC építésbe fogok kezdeni majd hamarosan
A keret sacc 500k szóval a build ajánló alapján egy 2070 Super-es konfig lenne e cél.
Láttam, hogy eddig a fractal design meshify c volt az ajánlott ház. Mivel az asztalom felé pont most készül egy polc amin lenne egy 50 cm-magas polcrész így örülte neki mivel az be is fért volna, és gondoltam menőn mutatna. Most viszont más házakat ajánl a forum amelyek magasabbak mint 50 cm, és az érdekelne, hogy ha én mégis a Fractal Design mellett döntenék mennyit veszítenék.
Az alaplapokkal kapcsolatban pedig olyan kérdésem volna,hogy én eddig sacc mindenhol majdhogynem rosszat hallottam az MSI alaplapokról (gyenge minőség, zavaros BIOS), itt a fórumon viszont bátran ajánlják, és ha egy pl AMD-s buildbe inkább Asus alaplapot tennék (amire viszont a legjobbakat mondják) akkor melyik alaplapot lenne érdemes választanom pl egy 3600-hoz.
Ehhez még csak annyit kérdeznék még hozzá hogy olvastam valami olyasmit hogy sok alaplap nem kompatibilis gyárilag a 3000-es szériával, és mivel annyira nem vagyok nagy PC guru így próbálnék egy egyszerű megoldást keresni ennek megoldására
A válaszokat előre is köszönöm


#2

Semennyit. Vegyél bele előre még egy ventit, azokkal megegyezőt amik eleve vannak is benne, és kész is vagy.

Rossz helyen nézelődtél, a B450-ekből az MSI-k lettek a legjobbak, utána a Gigabyte-ok, az Asusok jóval gyengébbek, de cserébe drágábbak is.

Az MSI MAX szériás alaplapjai alapban támogatják a 3000-es szériát, a többihez, és a többi gyártó lapjához kell bios frissítés hogy működjön.


#3

Köszönöm szépen
És ennek a fractal design-os háznak van egy mini változata
Szeretem a kis elegánsabb apróbb házakat
Abba is biztonságosan lehet építeni egy 2070S-es buildet? Nem megy a hűtés rovására?


#4

Ha tudsz hasonló árkategóriában más icipici házat az is érdekelne


#5

Nem hiszem hogy gond lenne.


#6

Köszönöm szépen a válaszokat