Gépkocsi vásárlás


#1

Sziasztok.
Tudnátok nekem segíteni? Olyan problémám lenne hogy vettem egy kocsit. Úgy lett megegyezve az eladóval hogy 4*50000Ft-vel fogom kifizetni. Megtörtént az adásvételi papír kitöltés ő lejelentette hogy eladta és azt is hogy én vettem meg. De nekem közbe a bank megadta a lakás hitelt és így nem tudom kifizetni neki. Ilyenkor mit lehet tenni??? Én még nem írattam át a nevemre. Erre lenne még vagy 3-4 napom.


#2

Próbálj meg haladékot kérni vagy átütemezni a kifizetést. Esetleg valakitől kölcsön kérni ha így nem megy. Innen elállni a szerződéstől nem hiszem, hogy működne sőt könnyű eljutni oda, hogy egy összegben kezdi követelni a tartozást, szerződéstől függ. Átírni pedig át kell, ő már lemondta gondolom a biztosítást meg mindent, amit ha pl nem kötsz meg, elég súlyos összeget vernek rád naponta. (Fedezetlenségi díj, keress rá)


#3

A szerződésre az lett írva hogy 200k kp. Plusz még hozzá jön hogy nem lettem 100% tájékoztatva a kocsi állapotáról. Így nem vagyok hajlandó neki egy fillért se fizetni.


#4

Igen, gondoltam, vagyis ha vita van, egy összegben fogja követelni. Az autó állapotáról le szokták írni, hogy a vevő megismerte, megnézte, ellenőrizte az állapotot. Ettől függetlenül lehetnek olyan rejtett hibák, amiket egy sima átvizsgálás, szemrevételezés során nem lehet észre venni. Ha ilyen van, lehet vitába szállni az eladóval, esetleg megpróbálni elállni a szerződéstől, de ha jogvitába keveredsz, őszinte leszek az autó értékének a többszörösét fogod pillanatok alatt elkölteni ügyvédre, szakértőre, stb

Milyen állapotbeli probléma merült amúgy fel utólag?


#5

Azt mondta az eladó hogy hétfőn-kedden elviszi a kocsit. De hétfőn bemegyek a városházára és megkérdem hogy mit lehet csinálni ilyenkor.