Gigabites net


#1

A srácok említették hogy jelenleg minimum 3 gigabites netet használnak a munkájuk során. Most nem azért de ki tudják használni azt? Vagy minek egyáltalán 3 darab előfizetés főleg ha nem is digis(nem tudom hány), mert ezen a szolgáltatón kívül a többi jólval drágábban szolgáltat. Most már van olyan szolgáltató aki az 1000/1000 et vag 2000/1000 et is szolgáltatja egy előfizetésben… Az utóbbinak az ára ugyan nem hasonlítható össze 3 digis előfizetéssel sem de ez elsőé naggyából igen. (tudván hogy igény van a szinkron net re)


#2

Feltételezem hogy tudnak számolni, és tudják egyrészt hogy milyen sebességű netre van szükségük, másrészt hogy mennyit hajlandóak rá költeni.

Mivel iparterület (tippem szerint) ahol vannak, lehet hogy ez külön céges csomag. Ez már csak azért is valószínű, mert az ilyenekre plusz szolgáltatások is járni szoktak (pl nagyobb rendelkezésre állás, gyorsabb hibaelhárítás stb).


#3

és csak arra vagyok kiváncsi hogy hol nem elég 1 GBps es internet kapcsolat mármint ha nem az az oka hogy a digi álltal nyújtott 200 Mbps feltöltésis seb. nem elég mert akkor értem az egészet.

Egyébként nem tudom hogy van e ilyen, hogy céges csomag esetén jelentős kedvezményben részesülne valaki illetve kedvezményt is kapjon meg még nagyobb is legyen a rendelkezésre állás. 3 szempont közül 2 kizárja a 3. at, szerintem. Hacsak nem gigászi létesítmény hálózati ellátottságáról beszélünk vagy akár volumen-kedvezménnyel rendelkezőről.

De most komolyan ekkora sávszélességet hacsak nem egy nagyobb komplexumról beszélünk, ahol számos munkaállomás van és nagy terhelést tesz rá a rendszerre hogyan lesz ez gazdaságos.
Leszámítva ha pl a digis netnek elég sokszor van baja és mondjuk ez maitt átmennek egy szolgáltatóhoz aki talán többet is szolgáltat kevesebb hibahányaddal.
Még mielött elhangzana tudom hogy ez az ő ügyük és nem is beleszólni akarok ez csak egy okfejtés.


#5

A céges csomagok általában drágábbak és nem olcsóbbak mint a normál, a plusz szolgáltatásnak ez a plusz ára.

Egyébként ha mondjuk folyamatosan biztonsági mentenek felhőbe (ami elég hasznos tud lenni), akkor majdhogynem bármennyi sávszélességet fel lehet használni. Pár perc 4K videó is több giga, a nyers fájlok meg inkább több száz gigásak.

Kifelé nem szüksléges nekik pl Twitch miatt nagyobb sávszél, mivel a Twitch nem engedi a 4K streamelést és a 6000-es bitrate felé se nagyon menni.


#6

Beszéltek korábban Nasról, szerintem ezért fontos, hogy bármit -bármelyik setupról gyorsan át tudjanak másolni a nasra…


#7

Az a 6000 Kbps es streamelés 6000 Kbps os adatkapcsolatot is igényel?

Illetve a digi egy rosz példa rá mert manapság nem egy nagy szám felfele 200 Mbps es net, mondjuk a T nél van optimális megoldás erre persze azért nem azonos árban, de melyik az a felhő szolgáltatás amelyik felhasználónként ekkora Bandthwith et nyújt? Talán a MEGA? Google Drive és Dropbox megfelelő nettel sem ment nálam 300-400 Mbps es feltöltés fölé. Megin csak alapvelő hogy egy publikus felhőről beszéljünk ne nasról itt mert azt meg lehet oldani lokálisan is és ahhoz elég a belső hálózatnak tudnia akkora adatsebességet kezelni.
Ugye ha valaki megnézi a hálózatsemlegességi táblát akkor láthatja hogy valami miatt a T-sem írja oda hogy mennyi a kínált feltöltési sebesség feltöltési sebesség az előfizetői hozzáférési pont és a nemzetközi adatkicserélő központok között valamint a az előfizetői hozzáférési pont és a belföldi adatkicserélő központon elérhető szolgáltatók között. Garantált maximum 50 MBps-ot a gigabites csomagok esetében. Ez mondjuk érdekes mert ha valaki ilyen célra veszi a netet nagy hasraesés lehet belőle ha nagy sebességgel akar ezekre a tárhelyekre feltölteni backup céllal.


#8


#9

Kifejezetten úgy említették, hogy külön vonalakon van több internet. Kvázi nem is a sebességre van kihegyezve a dolog, hanem hogy fizikailag elkülönül. Ergo ha valamelyikkel probléma adódik, az nem befolyásolja a többit és másik stream/műsor attól tud menni zavartalanul. Na meg ha pl nem akar sebességkorlátozásokkal bajlódni, nyugodtan tölhet fel max sebességgel egyiken míg ugyanakkor tud liveban streamelni is. Az egyedi előfizetéseknél meg le van tisztázva, hogy mennyi a konkrét upload és nem olyan mint a sima lakosságinál, hogy csak xy garantált.


#10

Most miért kell belekötni? :rofl:


#11

Ebből a szempontból érthető.


#12

@lengyelb szerinted van még értelme tovább körbetáncolni ezt a témát?


Lezárva ekkor: #13