GIGABYTE GeForce RTX™ 3080 Ti Gaming OC vásárlása. Megfelelő e a jelenlegi tápom?

Sziasztok
Olyan szerencsés helyzetbe kerültem, hogy miután találtam vevőt a RTX 2080Ti videókártyámra, akcióban nagyából 300-350 euró kipótlásával hozzájutottam egy GIGABYTE GeForce RTX™ 3080 Ti Gaming OC 12GB LHR GV-N308TGAMING OC-12GD videókártyához, természetesen teljesen újonnan. A kérdésem az lenne, hogy a jelenlegi konfigomban ha csak simán beledobom az új kártyát rendben lesz e (természetesen miután legyalultam a régi driverét) vagy cserélnem kell tápot is?

Amd 7 5800X
Zotac Rtx2080 Ti
4x8gb corsair ram 3200mhz
NZXT Kraken Liquid Cooler X73 360mm vízhűtés
be quit 850w
Asus x470-f alaplap
cooler master mastercase h500p gépház

A válaszokat előre is köszönöm.

Természetesen utána néztem a hivatalos oldalukon, ahol azt írták 750w a minimum követelmény, ettől független kíváncsi vagyok a véleményetekre

Pontos típus ?

Elvileg ha nincs széthúzva se a proci se a kártya akkor elég nek kell lennie. De számít azért hogy menyni HDD és /vagy SSD van a gépben.

1 Like

850 Watt be quiet! Straight Power 11 Modular 80+ Gold
És jelenleg 2 SSD van a gépben, abból az egyik egy nvme SSD.

Szia!

Elég, bár szűkösen. Ha engedi a kereted, akkor célszerű lenne egy ezresre cserélni. (Straight Power 11 / Dark Power 12)
Ahogy látom a Giga oldalán 4 év garanciát írnak, ehhez kell online regisztráció is, ezt mindenképp végezd el, mert nem Aorus a kártya és ezek a “sima Gigabyte”-ok szeretnek megdögleni, @Zsolti86 párat már cserélt Asus-ra.

4 Likes

Nagyon szépen köszönöm. Remélem ez nem akar majd makacskodni. Természetesen beruházok akkor egy új tápra is, később így is úgy is szükség lesz rá.

2 Likes

Láttam amúgy, hogy nagyon vegyesek a vélemények a kártyáról. De vagy nagyon jó vagy nagyon rossz vélemények voltak. A tesztek alapján választottam na meg az ár miatt mivel sok tesztben elpicsázta a Asus TUF 3090-t is mint fogyasztásban mint hűtésben is. Bár én egyetlen márkának sem vagyok fanja (Ez látszik mik vannak a mostani gépemben is) és így nem is ez alapján döntöttem, azért remélem nem bánom meg a döntést. A Zotak 2080Ti már 2 éve meg van és még mindig hibátlan és tartja a 68C fokot… remélem hogy minimum ugyan ennyit ki bír majd ez is.

Kívánom, hogy legyen úgy! :wink:
Ha a Zotac-od Gigabyte lenne, már nem lenne. :slight_smile: (a 20xx-as széria kifejezetten sz.r volt, azt hittem, hogy tanulnak a hibájukból, de úgy tűnik nem igazán sikerült… A tápegységes fiaskójuk sem “fényesítette” a brand-et - persze sok cégnél előfordul ilyen, csak a Gigabyte-nál elég erős lejtmenet volt mostanában ezért is olcsóbb, meg sosem volt MSI/Asus kategória, talán az Aorus termékekkel tudják hozni a többiek színvonalát)

1 Like

Ez nagyon megnyugtató.
Nem nagyon volt eddig gigabyte termékem, de soha nem gondoltam volna hogy ennyire rossz függetlenül attól hogy tudtam például a tápos hibájukról is. Akkor ez lehet hogy nagy tanuló pénz lesz, mert ha vissza kell majd küldenem, egy életre el fogják vágni magukat előttem és kerülni fogom a termékeiket. Asus TUF is lett volna ebben az ár kategóriában, de valamiért rosszabb volt az értékelése mint ennek a gigabyte-nak ezért választottam ezt. Nagyon szépen köszönöm az információkat. :hugs:

1 Like

Én nem vennék most új tápot. Szerintem elég a 850W a 3080-nak is, és most jön majd új táp generáció a PCIe 5.0 csatlakozókkal, amik miatt úgyis javasolt/kell majd tápot cserélni a következő upgradekor. Tehát ha most veszel egy 1000-est, a következő GPU upgradekor vehetsz majd megint másik tápot.

1 Like

Köszönöm, akkor egyenlőre várok meg vele. Tényleg köszönöm ezt a rengeteg segítséget. :blush::blush:

1 Like

This topic was automatically closed 8 hours after the last reply. New replies are no longer allowed.