Gigabyte GTX 1060 G1 6GB Hiba

Sziasztok!

Vettem egy asztali gépet néhány napja. Konfig, ha lényeges, bár nem hinném: MSI Z370A Pro, i5 8600k, 1x8GB HyperX Fury 2666Mhz, Geforce GTX 1060 G1 6GB.

A helyzet az, hogy a videókártya minden színben automatikusan világít, egyik színből a másikba. Gigabyte oldaláról letöltöttem minden dolgot hozzá. Rendesen működik a kártya, viszont nem tudom testreszabni. A doboza, használati utasítása és a webhely szerint is kedvemre overclockolhatnám, beállíthatnám a világítás színét/színeit, és a ventillátorokat is.
Az első probléma így kezdődött: az eredeti program, amit letöltöttem hozzá (Aorus Engine), indításnál azzal fogadott, hogy a ledek beállításához az RGB Fusion 2.0 programra van szükségem. Ezt ugye letöltöttem, viszont annak az indításánál pedig az, hogy a videókártyám ezzel a programmal nem kompatibilis, így telepítsem az Xtreme Gaming Enginet.
Harmadik program, harmadik próba: Xtreme Engine felismerte a kártyát, itt van minden fül, fan, led, overclock… de sajnos bármit, amit beállítok, nem reagál rá semmit a kártya. Tegnap még a fant tudtam állítani, néhány másodperc erejéig, ma már azt sem. Interneten keresgélve több másik lehetőséget találtam: OC Guru II, vagy a közvetlen Led customize program (C:\Program Files\Gigabyte\Xtreme Gaming Engine\Led\GvLedService.exe), de sajnos nem jártam sikerrel.

Valami ötlet, hogyan tudnám valami testreszabásra bírni a kártyát? Célom az, hogy egy beállított színben világítson, és hogy legalább egy 20%-on üresen is pörögjenek a ventik.

A videókártya pontos típusa: GV-N1060G1 GAMING-6GD Rev 2.0

Előre is köszi!
Gergő

A ventillátort, hűtést, OC -t Msi afterburner-rel tudod állítani, ez a program az egyik legjobb erre a célra. A Gigabyte programokat ne nagyon használd, tapasztalatom szerint elég szutykok.
Ha a gyári Gigabyte RGB program nem hat rá, akkor próbáld meg azt, hogy DDU -val legyalulod az összes drivert, kiveszed a kártyát a lapból, és beteszed újra, majd vissza a drivert, (GeforceExp. nélkül, lehetőleg valami 300 szériás drivert, pl.: https://www.guru3d.com/files-details/geforce-399-24-whql-driver-download.html) és megnézni, úgy működik-e. Ha nem, akkor más javaslattal nem tudok előállni.
De egy fontos meglátás:
Az 1x8 Gb ram nagyon nem jó, vegyél hozzá még egy ugyanolyan 8-ast, vagy add el, és vegyél 2x4 gb kit-et, mert hatalmas sebesség és sávszélesség érvágásod van így.

Sajnos egyik sem jött be. Gigabyte supportnak is jeleztem, még mindig nincs válasz. Lehetséges, hogy az ő hibájuk, vagy az én kártyámmal van probléma?

@Xeno elég sok gigás tapasztalattal rendelkezik. Hátha neki van ötlete.

Konkrétan van egy olyan kártyám a régi gépben és sosem volt vele gondom… Amit megpróbálhatsz, hogy keresel egy régebbi Gigabyte-os progit hozzá… Ha a Bios a kártyán nemlett updatelve akkor az új progikkal való kompatibilitása kicsit vicces lehet…

Bár nekem is gyári BIOS van rajta és tökéletesen megy… mondjuk én az RGB-t nem állítottam rajta egyáltalán mivel alapból azt használnám ami a default-ja.

Amúgy ha fentvan az MSI Mystic Light is meg esetleg más RGB progi is akkor felejtsd el, hogy mindent betudj állítani ahogy te akarod. Vagy az egyik vagy a másik RGB prpgi kilövi a másikat. Én eleve ezért SOHA nem építek saját gépet amibe pl. más gyártótol van az alaplap és a GPU…

ASUS Aura Sync pl. egyes gépeken utálja az NZXT CAM-ot más gépeken gond nélkül fut… Havernél eddig ment de utolsó CAM update-kor megállt a pumpa a Kraken-en ameddig vissza nem raktunk egy régebbi CAM-ot vagy le nem szedtük az ASUS Aura Sync-et.

Corsair iCUE nem fér meg a Gigabyte RGB Fusion-al… 5-10 percenként felülírja egyik a màsik beállításait teljesen random.

Szóval RGB FTW !

Semmi program nincsen fent a gépen, csak ez a 3 volt. Most letöröltem mindent az xtreme engine kivételével, és a ventillátorokat tudom szabályozni. A világítást viszont még mindig nem, semmire nem reagál, csak váltogatja a színét… nagyon idegesít, mivel a ventillátoroknak és az alaplapnak is van színes világítása, ez meg teljesen elüt…