Gitározni akarok hellp!

Halli van agy akusztikus gitárom és megakarok rajta tanulni játszani kb hobbi szinten de kéne egy kis segítség a tanulásba. Nézegetem én videókat de nem volt az igazi pláne úgy hogy nem tudok angolul…
Voltam zenetanárnál de mivel egy lehúzós farok így inkább hanyagolom őt . (Más tanárt eddig még nem leltem)

Hát hogy hogyan tudnátok segíteni azt nem tudom pontosan így majd valamit kitalálunk.

1 kedvelés

Attól függ hol laksz. Pesten van egy csomó jó gitártanár.

Én mindenképp javasolnék rendes tanárt, aki megtanít akkordozni stb. Én annó a guitar pro-t használtam, főleg tab-okat szedtem le, azokkal szerencsétlenkedtem.

1 kedvelés

Az első fél-1 évben én is mindenképp tanárt javaslok, ugyanis ha valamit rosszul szoksz meg, és úgy rögzül, később sokkal nehezebb kijavítani.

Ha vannak stabil alapok, technikák, onnan már elég jól el lehet lenni oktatóvideókkal és tabokkal, csak gyakorlás kérdése.

1 kedvelés

Én teljesen magamtól tanultam gitározni. Viszont ahogy azt előttem is írták, ha valamit rosszul szoksz meg nehéz lesz kijavítani és én is ajánlom, hogy járj egy kicsit tanárhoz. Pengetéstechnika, zeneelméleti alapok stb. nagyon fontosak. 10 éve pengetek, az utóbbi egy 1-1,5 évben kezdtem el ezekkel eléggé komolyan foglalkozni és brutális fejlődést vettem észre a játékomban. Sok minden megtalálható a neten is, rengeteget olvasmány fent van ami baromi hasznos! :slight_smile:
Kezdetben én is guitar pro fájlokkal mókáztam otthon, tök flash volt eljátszani ezt azt, csak aztán elkezdett érdekelni mi micsoda aztán elég szépen beleástam magam. Szívesen segítek, ha gondolod bármiben ami gitár :slight_smile:

1 kedvelés

Hali @Zsotyas ! Üdv a klubban !
Én teljesen magamtól tanultam (tanulok) gitározni. Tanárra nem volt pénzem ,internet nem volt a '90 -es évek elején, -ezért TAB -os kottákat szereztem be magamnak a fejlődéshez. Addig nézegettem a kottákat míg rá nem jöttem ,hogy mi mit jelent rajta. Nekem ez volt a járható út. A hallás utáni gitározás nehezen ment mert a legnehezebb nótákat nehéz volt rendesen “levenni” (én meg természetesen a “Surfing With The Alien” -t akartam először eljátszani) . Az igaz, hogy a tanár sokba kerül ,de ha jó az a tanár akkor gyorsabban tudsz fejlődni. A gitárosok többsége sokszor ugyanazt a dolgot ismétli körbe - körbe - körbe …, egy tanárnál meg minden héten előrébb léphetsz egy kicsit.
Én azt tanácsolnám ,hogy ne az elmélettel kezdj, hanem inkább a könnyű dalok gyakorlásával -mert így szeretni fogod azt amit csinálsz ,nem érzed kényszernek ! A helyes kéztartás magától is jönni fog ,ezen ne aggódj ! Sokkal fontosabb ,hogy át tudj adni valamit a játékoddal ! Az érzéssel játszás ezerszer fontosabb mint a helyes kéztartás! Kéztartás? Django Reinhardt / Billy McLaughlin / Marty Friedman… Tony Iommi (BlackSabbath) lefűrészelte az ujja végét és ő úgy játszik a hangszerén.
Ajánlom az ingyenes (az ingyenes része is bőven elég) gitáros / Songsterr -oldalt neked (is)!
pl.: ( SONGSTERR / Iron Maiden - “Dream of Mirrors” )
Nem tudom ,h mi az ami bejön neked (Powerwolf?) ,de szerintem ez a nóta tökéletes egy kezdőnek.

1 kedvelés

Ha már Surfing, Satriani koncert júliusban! :smiley: Én már meg is vettem gyorsan a jegyet rá :slight_smile:

1 kedvelés

…és még valami ! @Zsotyas ! Jó lenne tudni, h hol tartasz most ! Ha felteszed magad (csak a gitár, a hangok és a kezeid kellenek) pl.: a youtube -ra ,akkor látjuk ,h mi az amiben segítségre szorulsz.
Pontosan mi az amiben erősítés kellene? Pengetés? Hangok lefogása? Kéztartás? Hangolás? Elmélet?

Szerintem először zene elmélettel érdemes foglalkozni. A szolfézs elengedhetetlen. Én zongorázom és tulajdonképpen én is magamtól tanultam meg (technikák, dalok), viszont haverom meg mutogatta az akkordokat, hangpárokat stb… és ezek nélkül nemhiszem, hogy érdemes zenélni.
Mindenesetre hajrá, csináldd, ha érdekel a dolog a hangok tanulásának részét is élvezni fogod.

Huh köszi hogy ennyien válaszoltatok. Nos akkor.

  1. Biharkeresztesen lakok (HB megye román határ mellet) @szakinorbert1988
  2. A tanárt fontosnak tartanám az elején mert nem akarnám hogy valami rosszul rögződjön bennem . Habár a yt-re feltöltés el ezt le lehet elellenőrizni mint ahogy @ecember is mondja és nem is rossz ötlet.
    3.És hogy hol tartok nos :
    -Hurok nevei ( mind a 3 fajta nevei)
  • Beat pengetés
  • É-moll és Á-moll akkord
  • C dúr skála
  • Süss fel nap , zsipp-zsupp ,

Nem tom valakinek lenne kedve le elellenőrizni a fejlődésemet esetleg?

Hell -ó @Zsotyas !
Írtad fent, h nem tudsz angolul - ,viszont ha beírod a you tube keresőjébe azt,h .: “gitársuli” ,-akkor kétszázmillió magyar nyelvű ingyenes oktatóvideó ömlik rád. (?!?)

Ha van kedved kattints ide --> youtube / gitársuli(k)

vagy ide -->gitár hangolás (gitár1etem)

és --> mielőtt elmegyek -

köszi

1 kedvelés

Mindenképpen tanárral kezd, olyan dologokat tanít meg mint a helyes tartás, pl nem mindegy hol van a könyököd, stb…

Ha lesz elektromos gitárod, akkor tudom ezt a játékot javasolni, olyan mint a Guitar Hero, csak rendes gitárral. mindenképpen olyat vegyél, amihez van kábel.
Valamint természetesen youtube minden mennyiségben. Nagy gitárosoknak is van nagyon sok jó videója.