Godot Engine - Egyszerű Játékfejlesztés


#14

Minden ami segíti a munkádat előny. Ha egy NAS segíti, akkor az is az. A nagyobb monitor szerkesztő munkákhoz nem árt, vagy esetleg egy ultrawide.


#15

A NAS-t tudom használni pc-ként is? Egy ilyenre gondolok.


#16

Ezt most nem teljesen értem. A nas adattárolásra van, de ha arra gondolsz, pc-t tudsz használni nas-ként.

Közbe látom az “ilyenre” egy link. Az egy dedikált nas, nem pc. Bár ezek általában arm procira épülnek, és van saját oprendszerük is, de nem pc-k.


#17

Értem, ne haragudj de eddig mindent egy régi MacBook-on csináltam de az pár hónapja tönkre ment. Viszont akkor ez a dedikált nas önmagában alkalmas lenne erre?


#18

Nem. A dedikált NAS-ok nem ilyesmire vannak kitalálva, célgépek, egy adott dologra jók, amit gondolom nem kell részletezni, hogy micsoda.


#19

Oké, akkor marad a laptop vásárlás, köszi.
Esetleg van ötlet arra hogy melyik laptopot válasszam ?


#20

Esetleg stick ?


#21

Ezek a stickek nem sokat érnek. Ha olcsón kell gép akkor 50.000-ből simán lehet építeni egy kisméretű kompakt ITX PC-t is akár integrált cpu-s alaplappal (pl: https://www.pcx.hu/gigabyte-ga-e3000n-alaplap-727375), ssd-vel, 4gb ram-al. Munkára tökéletes, és még a ram növelhető is benne.

A pcx-en el van írva a támogatott maximum memória. Nem 2GB természetesen, hanem 32.


#22

Ez a videó élő példa rá, hogy nem kell profi grafikus képzettség hogy látványos dolgokat lehessen csinálni :slight_smile:


#24

No offense, de aki játékot akar fejleszteni és már ott elakad, hogy internetországban utánanézzen a rendszerkövetelményeknek, szerintem ott amúgy sem a hardver lesz a szűk keresztmetszet.


#25

A fórum is “internetországban” van, ráadásul ez egy közösség, ahol számos kérdésben tudunk segíteni egymásnak, ettől olyan szép az egész. Eddig egy kis MacBook-on web oldalakkal “szórakoztam” viszont az pár hónapja tönkrement. De most szeretnék (relatíve)nagyobb volumenű projektbe kezdeni.


#26

Konkrét rendszerkövetelményt én sem találtam, csak más külföldi fórumok ajánlását.

Feltettem a kérdést én is, de inkább töröltem is.Valahogy éreztem hogy úgy is beugatás lesz rá a válasz. :rofl:

Neked is több időt vett igénybe hogy ezt meg írd, mint sem hogy konkrétumot írtál volna neki.

Ettől független valahol jogos amit mondasz.
#No offense


#27

Nagyon minimális a rendszerigény. Steamen is csak annyit írnak hozzá, hogy OpenGL 3.3, és kész. Az én olcsó kategóriás lenovo laptopomon is gond nélkül lehet használni, de annál sokkal gyengébb gép is elég neki, hisz az egész program kb 50MB :smiley: Steamről kicsit többet tölt le, mert tele van példa programokkal, és asszem a steames változat alapból tartalmazza az önállóan futtatható fájlok előállításához szükséges fájlokat, ami nagyjából 300MB körül van, de ezt az alap programon belül is két kattintással lelehet tölteni.


#28

Godot Engine-el készült játék:


#29

Köszi a válaszokat. :slightly_smiling_face:


#30

Egyszerű 3D szerkesztés kész 3D tile-okból:

Szabadon felhasználható asset-ek:#31

Néhány látványos dolog, pro és beginner cuccok:

#32

A Godot youtube csatornája töltött fel 2 showcase videót tegnap a godot-al készült játékokról:#33

#34

van-e esetleg valaki akit elkezdett érdekelni vagy konkrétan foglalkozni a godot-al?

én is tanulgatom egyelőre csak, de eszméletlen hogy milyen komplex program 50mb-ban.
persze AAA játék készítésére ne ezt válassza senki, de kétlem hogy valaki egyedül vagy akár egy kisebb csapatban AAA játékot fog készíteni. ha van olyan aki egy ilyen játékon gondolkodik ezen körülmények között, az valószínűleg nincs tisztában azzal, hogy mit takar egy ilyen dolog.

viszont ahhoz hogy tanulj, vagy hogy alkoss valami használhatót, egy konkrét játékot, ahhoz a godot rengeteg mindenben a segítségedre lehet, és ezen a téren lazán veri a többi hasonló programot. maga a motor része persze nem olyan fejlett mint az UT vagy a Unity motorja (itt konkrétan a grafikai motorra célzok, ami a felület alatt található), de fiatalabb is, és az utóbbi időben rengeteget fejlődött annak ellenére hogy pusztán támogatásokból van fenntartva. ettől eltekintve látványos dolgokat is lehet vele csinálni. illetve a motorra épülő szerkesztő felületért le a kalappal a fejlesztőknek. egyértelműségében, ötleteiben és logikus felépítettségével lazán felülmúlja bármelyik fejlettebb motort is. pont ezért tanulásra és kisebb/közepes játékprojektekre tökéletes.

keresgéltem neten. sajnos nem találtam magyar tutorial tartalmat hozzá. úgy látszik itthon még nem igazán ismert. Unity-hoz persze van magyar tutorial, de ahányat láttam belőle, mondhatni egyik segítségével sem fogsz komplett játékot csinálni (sorry, de a magyar videók sajnos nagyon gyengék). a godot-al én is csak pár hónapja foglalkozok. jó, előnynek számít hogy van némi programozói ismeretem, és fejlesztettem már kisebb projekteket, de magát a godot megismerését a 0-áról kezdtem én is nem túl rég, és ennyi idő alatt simán azt mondom, hogy akár egy komplett kis multiplayer játék készítésének is neki mernék állni.

gondolkodtam hogy készítenék pár magyar nyelvű videót. legalább az alapokról, meg egy-két hasznos dologról, hogy aki kevésbé tud angolul, az is tanulhasson, de videózásban nagyon szar vagyok :slight_smile: viszont ha bárkinek bármi kérdése lenne, akkor nagyon szívesen segítek amennyire tudok.