Google/Youtube fiok para


#1

Sziasztok. Egy elég zavaró eset történt meg velem, ebben szeretném segitséget kérni. Igazság szerint nem tudom hogy melyik kategóriában fér bele.
Történt néhány hete hogy a yt-on nézegetek s feltünt hogy az ajánlott videók közé furcsa videókat rak be, nem foglalkoztam vele, gondoltam hülye az algoritmus. Eltelt egy-két nap s ránéztem az elözményre mégiscsak mi történik erre felé.
Az elözményem tele volt olyan videókkal amiket én nem néztem meg (nem kell rosszra gondolni, válallható videók csak olyan témákkal amelyek engem nem érdekelnek). Nyilván kitörültem s jelszót változtattam, azóta 2x is. Jelenlegi jelszavam 16 karakter tartalmaz kisbetüt, nagybetüt, számot, speciális karaktert.
Kiléptettem mindent eszközt, csak azokkal léptem vissza amelyekkel minden nap használok.
Eltelt 2 hét s még mindig napról napra megjelenek olyant videók amiket nem én nézzek meg, s nem tudom mihez kezdjek. Nyilván nem életveszély, csak azért (eléggé) idegesitő amikor valaki ott van a fiókodban illetve folyamatosan olyan videókat ajánl be amihez nem akarsz megnézni.
Ha nem oldodik meg letörlöm s újra regisztrálok de egy lehetösség van ezt nem elkerülném, ezen a fiókón rajta van minden fényképem, névjegyem, drive, s gmail. S a több mint 100+ yt feliratkozásról nem is beszélve.
(Nagyon rég meg van ez a fiók)
Elöre köszönöm a segitséget.


#2

Üdv! Érdemes lenne még várnod vele egy kicsit szerintem, mert a YT 2 hét alatt nem fogja teljesen elfelejteni azokat a fajta videókat, amelyek más tudtodon kívül a te accountodon keresztül használt. Kell egy kis idő, míg a Google visszaáll a normális rendre. Esetleg még azt tudom javasolni, hogy ikszelt ki azokat a videókat.


#3

Köszönöm a választ. ki van ikszelve. A baj van hogy még mindig használva van. S minden nap bejön egy két videó, én ki ikszelem, másnap megint,s megint.


#4

Egyedűl használod a géped, chrome-on be vagy jelentkezve a gmail fiókoddal, fcebooknál kijelnetkezel használat után stb stb,


#5

Egyedül használom, chromeban be vagyok jelentkezve, facebokon nem szoktam kilépni viszont a Win s a teljes gépem le van jelszavazva, nincs testvérem. Mikor elmegyek itthonról álltalában ki van kapcsolva.


#6

Az nem lehet, hogy valami más ablakba oldalon megnyíló videók kerülnek bele?
Ha minden igaz, ha a youtube be van ágyazva egy másik weboldalba, és ott indítod el (vagy indul el) akkor is bekerül az előzményekbe. Bár gondolom ez feltűnne neked is. Esetleg valami vírus vagy egyéb cucc, bár furcsa lenne, ha ezt okozná egy vírus :confused:

Én helyedbe, első körben nem a törlésen gondolkodnék, hanem írnék a youtube-nak, még az is lehet, hogy náluk hibásodott meg valami ID és egy teljesen más felhasználó előzményei is bekerülnek hozzád. Bár lehet hogy eltelik 1-2 hónap mire választ kaphatsz…


#7

Emigy lehet az elozmenyek kozul torolni, es akkor a youtube elfelejti miket neztel… Par honapja unokatesom az en bongeszomben hasznalta a youtube-ot, aztan feltunt, hogy az ajanlott videok nagyja Legyen on is milliomos meg En kicsi ponim lett :smiley: toroltem oket az elozmenyek kozul, es el is tuntek az ajanlobol…

Egyebkent biztos nem leptel be masik geprol, aztan felejtetted magad ott belepve?


#8

Kétlépcsős azonosítást is célszerű beállítani, hogy ha próbálna belépni, arról egyből értesülj.


#9

Be volt/van téve


#10

Youtube algoritmusa mint a legtöbb ilyen platformé a böngészési elözményeket figyeli és ahoz ad javaslatokat olyanokat amik hasonló témaban születtek. Lehet benne par mellényulas az olyan címnek leírásnak köszönhetően. A feltörésnél az első lépések között van a jelszavad módosítása ami miatt nem tudnál a profiloddal belépni vagy legalább kapnál egy mailt a jelszócseréről. Sok értelme egyébbként sincs hacsak nem tartalomgyártó vagy hogy hackeljenek különben is egy jelszó csere megoldaná a problémát. Végig gondolnám hogy milyen eszközről mikor hová tévedtem a böngészéseim során ott esetleg milyen hirdetések voltak elhelyezve stb…


#11

Ha be volt téve, képtelenség, hogy bejutott volna anélkül, hogy ne lenne nála a telefonod is. Nem vagy skizofrén? :smiley: # Kappa
Lehet, hogy nem is törtek fel, csak a yt ajánlgat olyasmit, ami érdekében áll, de szerintem nem akkora a gond, mint hiszed.


#12

Milyen eszközökről nézed még? Nem lehet, hogy telefonról/tabletről valaki más nézett 1-2 videót valahogy?
Illetve használsz valamilyen vírusírtót?


#13

A leírtak alapján biztos, hogy felhasználói oldalon van a hiba. Valamelyik eszközödön lettek azok a videók megnézve, szerintem ne a fiókodat akard törölni, hanem jobban gondold át melyiket ki és hogy használhatta. Lehetetlen, hogy kétlépcsős azonosítás mellett, jelszóváltás és minden eszköz kijelentkeztetése után valaki feltörte anélkül, hogy feltűnt volna.