GoT S07 kibeszélő [SPOILERES!]


#1

UPDATE: A topic minden részenként frissül, hozzászólásokban fogod látni, hogy mikor van témaváltás :wink:

FONTOS: HA KISZIVÁROG EGY RÉSZ, A HIVATALOS MEGJELENÉSIG TILOS BÁRMIT IS ÍRNI RÓLA A KOMMENTSZEKCIÓBA! NEM SZÁMÍT, HOGY SPOILER, VAGY EGY ÁRTATLAN INFORMÁCIÓ, ESETLEG VÉLEMÉNY/REAKCIÓ!

Sziasztok :slight_smile:
Láttam már, hogy van GoT témájú topic, de gondoltam nyithatnánk egyet külön, hogy akik már látták az új részt, azok nyugodtan megbeszélhessék és hogy akik még nem, azok véletlenül se láthassanak spoilert :slight_smile:

Szóval utolsó figyelmeztetés: AKI MÉG NEM LÁTTA AZ ÚJ RÉSZT, AZ NE OLVASSA TOVÁBB A TOPICOT!
(Aki ezek után mégis ‘véletlen’ belenéz, az nekem ne nyafogjon :smiley: )

Nekem a kezdés tetszett az Ikreknél, gondoltam, hogy na, király, belevágunk a közepébe, igazi GoT stílusban. Aztán szerintem kicsit ellaposodott… Értem én, hogy nem lehet minden rész tele akcióval és eseménnyel, de azért egy évadnyitónak csak nagyobbat kellene ütni, nem? Persze nyilván fel kellett vázolni a helyzetet, de volt 1-2 jelenet, ami nekem már kicsit túlságosan elnyújtott volt, pl Dany megérkezése Sárkánykőre. Kb 4 perc volt csak az, hogy egyáltalán bekerüljenek az épületbe.
Nade mindennek ellenére is imádtam. Hiába, túl nagy a hype :smiley: :stuck_out_tongue: Kíváncsi vagyok, hogy mi fog kisülni ebből a Tormund - Brienne dologból és hogy milyen ajándékot akar vinni Euron Cerseinek. Amikor először említette és még nem mondta, hogy nincs nála, már esküszöm az járt a fejemben, hogy kit kaphatott el. :smiley: Másik szálon kíváncsi vagyok arra is, hogy Jorah helyzete mennyire reménytelen… No meg persze mindennél jobban érdekel sok-sok találkozás, pl. Bran - Jon, Sansa :blush:

Oké, ez így eléggé zavaros volt, de csak most fejeztem be a részt, még nem álltak össze a gondolataim :smiley: Ti mit gondoltok, nektek mi tetszett / nem tetszett benne? Mit vártok a legjobban?

(Ha a következő részekre tekintve láttatok spoileres tartalmat [forgatási kép, stb.], arról kérlek ne írjatok!)


GoT kérdés&vélemény
#2

Már most leírom, hogy hosszú lesz.
Szóval akkor! Először nem a résszel kezdek, hanem elmondom a magam véleményét.

A könyv jobb mint a sorozat, bár ezt eddig is tudtuk. Aki eddig nem olvasta el annak kötelező, annyi háttérsztori és kisebb-nagyobb részlet van benne, hogy az őrület. Itt csak annyit jegyzek meg hogy Rhaegar és a szerelemi szálai. ( Ez szinte nincsen kifejtve a sorozatban, vagy még nem volt). Ha bejelenti Martin, hogy idén jön az új könyv akkor annak jobban örülök mint a sorozatnak. Merthogy a könyvben sok minden máshogy van. Viszont a könyv csak az 5. évad végéig tart, ott még Jon halott ugye. Plusz rengeteg konspiráció és teória van még ami a sorozatban nem. (tudom, hogy nem lehet mindenre kitérni benne)

Hogy vártam-e az új évadot? Először nem annyira. Jobban lázba hozott az új House of Cards évad. Végül ahogy jött a premier el kezdtem újra nézni a sorozatot. Nem az egészt, inkább csak a jobb évadokat, első, második és a negyedik. Aztán eljött végre, mert tényleg hosszú volt a várakozási idő. Mint most is csak egy trailert néztem meg, és kb. 3 jelenet fotót, ennyi teljes hírzárlat van nálam ilyenkor, legalább lesz meglepetés.

Akkor maga a rész. Olyan volt amire számítani lehetett. Egy jó alap a továbbiaknak. A Freyes szálat szépen tovább vitték, különben is volt a hatodik évad csúcs jelenete, számomra. Viszont amit Brannel műveltek, azt nem is értem. Mi volt az az 1 perc, szintem semmi. A többi mind rendben volt Észak, Arya és Sam. Euron és Cersei jelenete azért volt érdekes mert említett, hogy hoz ajándékot. A könyvben Euron, a testvérét Victariont, elküldi, hogy “vigye” neki oda Dany-t. Lehet, hogy ez lenne az ajándék? Nem tudni. A Vérebes jelenet is tetszett, ők is rájöttek, hogy van egy kis para Északon. A vége pedig, jaj a vége. Itt le kell szögeznem, hogy Dany karakterét nem kedvelem, erre még rájön az is,hogy szerintem az egyik legrosszabbul megírt karakter, plusz a színészi játék is borzasztó. Erre rájön az, hogy kb 3 percig csak sétáltak befele, nagyon jó mondhatom.

Összességében korrekt volt. Hiányolom a Dorne-i szálat, de ők majd a folytatásban jönnek.
Egyébként azt mondták a készítők, hogy itt ebben az évadban fognak hullani az emberek. ( Remélem Dany lesz az, tudom kicsit gonosz vagyok).

Éljen az Éjkirály!


#3

Igen, a könyv mindig is jobb lesz, dehát Martin bácsi nem sieti el a dolgot :confused:

És abban is egyetértek, hogy Dany borzalmasan van ábrázolva :smiley: Emilia Clark egy gyönyörű színésznő, de nekem valahogy nem adja át… Nálam még mindig annak a kis butuska, naiv lánynak látszik, aki Illyrio vendége volt, pedig azért lássuk be eléggé badass karakter lenne. Hiába a döntései, a cselekedetei, egyszerűen nem olyan átütő karakter, mint pl. Cersei. Mondjuk azért nem mondanám, hogy ‘nem kedvelem’, de csakis a könyvek miatt :smiley:

Ha jól láttam, dorne-i szál lesz a következő részben (epizód végi betekintőben), ráadásul érdekesnek tűnik :slight_smile:

Dany szerintem még nem fog meghalni, a sárkányai kelleni fognak a végső harcban és kötve hiszem, hogy nélküle fogják meglovagolni őket…


#4

Én teljesen elégedett vagyok az új résszel:

 • A Frey-ek hullottak, mint a legyek
 • Bran már kevésbé fázik a falon belül
 • Sam olyat olvas, amit nem szabad, és ez tök jó
 • Lyanna még mindig baszó
 • Jon kevésbé, de legalább nem hülye
 • Littlefinger már egy kisujjnyira benne van a sírjában (höhö, érted)
 • Hound pajtás pajtáskodik a Lord of Light apostolaival (Köztük a másik kedvencemmel, a halhatatlan Dondarrion bácsival)
 • Cercei nem nagyon fél semmitől, és ez tök gáz, mert kéne
 • Dany sok év és sok évad után végre félig otthon érezheti magát

Ez az egy óra szerintem pont jó volt egy első résznek, nem vártam sokkal többet. A kedvenc karaktereim még mindig élnek, thanks to the Úr of fényesség :smile:


#5

Szerintem egy remek rész volt. Kifejezetten tetszett az Ed sheeran kameo, bár sokak panaszkodtak redditen, hogy őket nagyon kihúzta az élményből. Nekem bejött és remélem a soundtracken rajta lesz a dalocska amit énekeltek. Az epizód nekem nem volt lapos, sőt én még néztem volna. Dany érkezése meg ügyesen lett megoldva ahogy végignéz mindent. A könyvben úgy emlékszem szokott Sárkánykőről álmodni (de ebben nem vagyok biztos) és lehet ezért volt egy kicsit hosszabb, ahogy eszébe jut egy két dolog meg ilyenek. Euron szerintem a sandsnakeket viszi ajándékba, mert ugye ők is küldtek anno ajándékot. Bran-t én még néztem volna perpillanat az ő és Sam történetszála érdekel a legjobban. Most így az első rész után ennyi, majd meglátjuk mi lesz.

Amúgy nem úgy volt hogy hosszabbak lesznek a részek? Ez most stáblistával meg mindennel volt 1óra.


#6

Na én most fejeztem be a rész megnézését, végülis erre lehetett számítani. Az elején azt hittem, hogy valami flashback-et kapunk, de aztán menet közben leesett a tantusz, hogy Arya van a dologban. :slight_smile:

Ami nekem különösen tetszett:

 • Sansa már a 6. évadban is erős női vezetőként próbált fellépni és ezt most is megmutatta. Lehet még a végén lesz valami ellentét John és Sansa között?
 • A Vérebes jelenetek úgy ez az egyben tetszettek. Teljesen jogos volt a “felháborodása”, hogy a semmiben sem különös Dondarrion mindig visszatér a halálból, miközben egy apa megöli a lányát, mert éheztek. Picit olyan Leftovers beütése volt annak a jelenetnek, és az is tetszett, hogy megint megmutatták az emberibb oldalát a karakternek.

A Bran-es jelenetet egyáltalán nem értettem. Mármint, OK megérkeztek a Falhoz, váltottak 5 mondatot, és ennyi? Nem vitték túlzásba a mutogatását, pedig elvileg fontos szerep jut neki, de ha így folytatják akkor jobb lenne mihamarabb meggyilkolni valahogy, mert már lassan azt is elfelejtem, hogy ő létezik. :smiley:

Cersei szerintem kezd begolyózni, lassan pszichopata módjára viselkedik és teljesen kezdi elveszíteni a valóságérzetét, amire Jaime is felhívta a figyelmét.

Nekem a végével se volt gondom, szerintem jó volt, hogy ennyi ideig mutatták Daenerys megérkezését, és végigjártuk kb ugyanazokat a termeket, amiket a korábbi évadokban láthattunk. Bár tény, hogy ha ő ilyen hosszú jelenetet kapott, akkor Bran miért nem? :confused:

Amúgy egész nap attól féltem, hogy belefutok valami spoilerbe, de így mostmár a rész megnézése után azt mondom, hogy nem is igazán van mit elspoilerezni, mert a Freyek kinyírásán kívül igazából semmi olyan nem történt, amire ne lehetett volna számítani az előző évad végéből.
Az Északiak összefognak, Danny hazatelefo… izé hazaérkezik, Bran biztonságban megérkezik a Falhoz, Sam próbál megoldást találni a Mások (Mások… mintha melegek lennének, pedig nagyon is hidegek badummtss ) legyőzésére, amit igazából tudtak, csak azt nem, hogy merre találnak ipari mennyiségben sárkányüveget. Szóval ez alapozásnak nem volt rossz, csak túl volt tolva a PLS NO SPOILER pánik.


#7

Én élőben terveztem nézi ezt a részt sajna nem jött össze ,1 órával később kezdtem el nézni,de nem bánom hogy fent maradtam ezért :smiley:

A Freyes résznél azt hittem valami Red Weddinges flashback lesz az öreg szemszögéből,de számomra is gyorsan leesett hogy itt Arya csinál valamit :smiley:
most azt vettem észre ,hogy sokkal gyorsabban terjednek a hírek a Királyságban.Cersei eléggé képben volt a Frey sztorival is ,az északi helyzettel is hogy Jon a király és Sansa is ott van ,meg hogy Tyrion lett Dany Segítője (amit vajon honnan tud ? Varys ? :open_mouth: )

Sam történetszála is tetszetős ,nagyon tetszett ez a “mix” a tevékenységéről,mosás,könyvcipelés,öklendezés újra és újra :smiley: gyorsan letudtuk azt is legalább hogy akkor elkezdte olvasni azokat a könyveket amiket akart.a Főmester is szimpinek tűnik de közel sem tud annyira sokat a White Walkerekről mint az hiszi .És még Ser Jorah is ott van Fellegvárban.ő is megtanult teleportálni úgy tűnik :smiley:
Branes cuccot tényleg gyorsan lerendezték ,de amit vargolt aaz durva volt.Halott óriások akik a halottak seregét erősítik (Holy Sh*t )
Láthattunk egy kis Jon Sansa ellentétet aminek KIsujj nagyon örül ,még a végén fellázadnak Jon ellen az Északiak .Tormund Brienne szerelmi szála is feldobja a részt :smiley:
Greyjoy uraság tuti Ashát fogja ajándékként Cerseinek vinni.vagy Theont ,vagy mindkettejüket .
Dany végre hazaér ,mostmár tényleg kezdheti tervezgetni Westeros elfoglalását .
Egyébként annyira nyilvánvaló hogy Jon ellátogat Danyhez.Sam elküldte a levelet neki hogy Dragonstone-nál biza sok sárkányüveg van.majd meglátjuk mit hoznak ki belőle.
Jó rész volt ,tetszett ,nekem 10/8 ez a rész várom a következő részt


#8

Igazad van tényleg gyorsan terjednek a hírek. Pont ezért nem értem, hogy az északiak miért nem indultak Danyhez. Van három sárkány amiknek valszeg elég sok köze van a sárkánykő/üveghez (?nem emlékszem hogy fordítják?). Azt valahogy nehezen hiszem el, hogy nem tudnak róluk vagy elfelejtik. Az meg megint más, hogy csak a valyriai acél, sárkányküveg és sárkánytűz sebezi a másokat. Ez kicsit megint ilyen első évados Ned Stark lassúság. Már mindenki tud mindent, de nekik még most sem áll össze a kép.

Én arra lennék nagyon kíváncsi, hogy most milyen mértékben telik az idő. Amikor Sam megtalálja a könyvben a bányát akkor látjuk a kicsi Samet aki már nem az a csecsemő akivel megérkeztek. Eközben meg a többi helyen meg olyan mintha tegnap lett volna vége a 6. évados eseményeknek. kicsit furcsa.


#9

Szerintem is jópofa volt az Ed Sheeran cameo, nem értem, hogy miért panaszkodnak rá… A dal pedig nagyon szupi volt, sajnáltam is, hogy félbeszakadt, amikor meglátták Aryát :smiley:
Elvileg az utolsó 2 (vagy 3?) rész lesz csak hosszabb, a többi marad 1 órás…


#10

Amúgy a stáblista után volt ilyen kis betekintő, hogy mi lesz a következő részben és Jon megint összehívott egy gyűlést, amin az egyik úr (már nem emlékszem melyik) mondja, hogy a Targaryenek nem megbízhatóak. Szóval gondolom Sam levele megérkezik és szóba kerül egy esetleges szövetség :heart_eyes:


#11

igen ez a részlet a következő rész előzetesében is benne volt .én bennem olyan is felötlött hogy ott nem Danyről beszél hanem Jonról mert kiderül róla hogy félig Targaryen.majd meglátjuk. :smiley:


#12

Aki lemaradt volna a végéről… :wink:


#13

Sziasztok! Nekem Véreb látomása kicsit erőltetett volt. Amolyan muszáj, hogy legyen kapcsolódás vagy előrehaladás. Nem éreztem hitelesnek, lehet, ha lassabban vezetik fel, jobban átjött volna (jó tudom, ennél lassabban már nem haladhatnánk :slight_smile: ) Tormundot még mindig nagyon bírom, ahogy Lyannát is. :smiley: És abban is egyetértek, hogy Dany nekem sem adja túlságosan, pedig irtó nagy potenciál van benne. Cerseitől várom, hogy teljesen megőrüljön, és hogy Jaime állítsa meg, tetszik a jellemváltozás, amin keresztülment az évadok során. Szerintem már látja, hogy nem oké a helyzet, csak nem szeretné elhinni. Sansa egyre jobb, tetszett, ahogy Kisujjat elküldte a halál khmm, végére, pedig aggódtam, hogy megpróbálja megfúrni a testvéreket.

Kíváncsi vagyok, milyen lesz a következő rész, bevezetőnek szerintem nem volt rossz.


#14

ebbe segitség a

Spoiler

A spoiler beszúrása is amit a bejegyzés szerkesztésénél találsz. Nem szeretném ha minden részhez külön topik nyílna, így is rengeteg a duplikáció és a fölösleges bejedzés


#15

Tudom, csak magamból kiindulva az emberi balfaszság határtalan, szóval inkább biztosra akartam menni :smiley:


#16

szerintem is sok lenne ha minden részhez nyílna egy új topic ,itt simán átbeszélhetjük majd az újabb részek történéseit is :slight_smile:


#17

Sokan írtátok, hogy Euron karaktere eléggé gáz a sorozatban.
Én még mindig úgy vagyok vele, hogy adok neki időt. Az előző évadban tényleg nem volt annyira jó. Például a királyválasztásos rész a Vas szigeteknél. A könyvben ( 4. könyv), talán az egyik legjobb rész volt. Aztán pedig maga a karakter is szépen fejlődött és egyre fenyegetőbb tényezővé vált.
Itt a sorozatban még annyira talán nem tudott kibontakozni. Szerintem a kaszting jó, csak kevés időt kapott eddig.
Az ajándék amit mondott, hogy elviszi Cerseinek szerintem, Dany lesz. A könyvben többször is említi, hogy ő az ideális hölgy számára.


#18

Season 7 Kill-Count:

Jon Snow - 0
Daenerys - 0
Dragons - 0
White Walkers - 0
Cersei - 0
The Mountain - 0
Arya Stark - 50+

:smiley: :smiley:


#19

Szerintem is kell adni időt Euronnak.Nagyon úgy tűnik ,hogy most a rendezők őt akarják beállítani főg*cinek ,úgyhogy várom a többi Euronos jelenetet :smiley:


#20

Alig volt még a képernyőn, én sem értem, hogy miért szidják ennyien… :confused: Én látok benne potenciált. A királyvári jelenetben meg persze, hogy nem láttuk azt a megígért főgonoszt, hiszen nem az volt a célja, hogy gonoszkodjon Cerseiel, hanem hogy benyaljon neki :smiley: Azt nem tudom, hogy tényleg rosszabb lesz-e, mint Ramsay, ahogy mondják, de ha még csak meg is közelíti, már akkor is kegyetlenebb lesz, mint ahogy eddig láttuk :slight_smile:

A topicos dologgal kapcsolatban meg lehetne csinálni, hogy hétfőn átírom a címet S07E02-re és a leírásban hozzáadom, hogy mindig változni fog + írok egy nagy betűs hozzászólást, amivel jól elhatárolódik az egész. Epizódonként menne, aztán a végén átírom évadkibeszélőre. Szerintem működőképes a dolog és nem lesz tele a fórum külön topicokkal :slight_smile: