Gpu árak


#1

Viva la bitcoin! Elkezdett megint rohamosan emelkedni, illetve mas kriptovalutak is nőttek. Fenyegeti-e a gpu árakat a következő fél évben?


#2

Ha nem termeli ki az új kártyák és a villanyárát, akkor nem.

Legtöbb crypto zsetont már akkor se nagyon érte meg GPU csákányozni, mikor még relatíve magasan volt az áruk, mert egyre nehezebb és lassabb “kitermelni” akik még mindig effektíven csákányoznak már réges rég célhardvereken (ASIC) nyomják az ipart.

A szomorú ezekben a kriptopénzekben, hogy igazából csak a mindenféle bődület mennyiségű szürke és fekete piaci pénzek keringenek rajtuk, és egyik virtuális pénzről a másikra vándorol a tőke, amint kezd lassulni az egyik-másik növekedése.

De a legszomorúbb… hogy azt a rengeteg számítási teljesítményt amit erre fordítanak a bolygón szerteszét, lehetne használni olyasmire ami az emberiséget vinné előre tudományosan, legyen az egészségügy vagy bármi egyéb…


#3

De, akkor nagyon megérte bányászni őket, sőt még utána is egy darabig. BTC ahogy számítani lehetett rá most felfutott, remélem marad is ezeken a szinteken és szépen fokozatosan erősödik, bár már az elmúlt napok is ijesztőek voltak néhol.
A többi altot is fel fogja húzni szerintem ez, onnantól ismét kezd majd a bányászat is rentábilis lenni. Számolni kell, hamar kiadja a matek ha valaki komolyan veszi, persze a pillanatnyi adatok alapján.

Sokan nem hagyták abba a túrást az alacsony árak mellett sem, hiszen ha távlatban gondolkozunk, akár be is jöhet a számítás. Pl. ki gondolta volna, hogy annak idején, amikor egy szakadt notebookkal is lehetett még BTC-t bányászni látható eredmények mellett (csak értékben eredménytelenül), az rá pár évre simán dollármilliókat érhet. De persze, mint mindennek ennek az ellenkezője is történhet :smiley:


#4

Ilyenkor gondolj bele, hogy volt olyan ember aki 50k BTC-ért vett egy pizzát az elején. :smiley:

Amúgy ahogy @sutyomatic mondja aki még bányászni akar az már cél hardwaret használ.
Az 1500$-os cél hardware kapacitása simán felér 3-4 csúcs kártyáéval.