GTX 1060 6Gb helyett 2 vramot produkál


#1

Sziasztok,

segítséget szeretnék kérni a gépemben lévő GTX 1060 kártyával kapcsolatban. Röviden annyi a probléma hogy az ígért 6 giga helyett 2 gigát dedikál, a szoftverek is csak ennyit észlelnek és akarnak felhasználni, illetve a maradék négyet megosztottként kezeli. Se rendszer újrarakás -(win7 professional-ból visszaléptem win7 home premium-ra, 64 bitesek)- sem régebbi vagy legújabb driver nem segít.
Alaplapi memória modulokat tekintve van két darab 8 gigásom tehát 16 giga, és a processzorom i5 240 3.10 Ghz.
Tápegységem FSP HEXA 500 watt.
Alaplapom Asus p8h67
Hőmérsékletet tekintve kb 30 fok körül mennek a cuccok a VGA-t leszámítva, az néha 50, de többnyire 40-re vissza lép. A lényeg hogy zöld csíkosok, nem forrósodnak túl. Ezelőtt a 4 gigás RX550-el nem volt baj. Biosnál meg nem igazán lehet mit állítani, max tiltani vagy engedni a “Memory Remap Feature above 4Gb”-t ami nem tudom mit akar és nem is piszkálom.

Köszi ha segítesz, én sajna nem tudok ötletekkel előállni :confused:


#2

Szóóóóóóval mi a probléma? Mert mindent leírtál csak azt nem, hogy mi a bajod ezzel a jelenséggel :smiley:


#3

Jatekok mennyi vramot hasznalnak? Mert ha joval 2gb folott akkor egyszeruen a windows olvassa rosszul.


#4

Hát hogy csak kettőt használ a rendszer, Speccy is 2 gigát ír, játékon belül mint például Resident Evil 2 remake össz-vissz 1,9 gigát olvas be. Ha fölé megyek már figyelmeztet. Előző 4 gigás karimmal nem volt ilyen. Használtam vele akkoriban több mint 3 giga ramot a játékban.


#5

Utananeztem par forumon sokak szerint a speccy nem olvassa jol de megoldast sehol nem kaptam.


#6

De legalább itt a fórumon kaptam válaszokat, nem úgy mint a többi 3-4 helyen ahol zargatom ezzel az embereket .D


#7

Ennyit talaltam , nem tudom mennyire jo az angolod,

“I have a recurring problem and with the installation of Windows 10 problem has been resolved
My graphics card gigabyte gtx 1060 windforce oc”
Hello, the same is happened to me. Not showing the full dedicated memory of 6gb instead showing only 3gb. What I did is, first I install Windows 10 64bit full version with latest updates. Next the latest version of nvidia drive downloaded from geforce experience. If u download the geforce experience from nvidia website, it will download your card latest driver. After that go check your advanced setting/ adapter. It will show u the 6gb dedicated memory. Your problem is because of your OS.


#8

Nekem a win10 alatt ezt mutatja Capture


#9

Akkor windows 7 ezek szerint sosem fogja tudni kihasználni a 6 gigát? :frowning:


#10

Nem biztos ez a baj de egy probat meger.


#11

Kártyába vagy a lapba dugtad vissza a monitort?


#12

GTX 1060-ban van egyedül egy DVI. És monitorból is DVI jön ki. Tehát a kábel mindkét vége ugyanaz a típus.


#13

Régebben mindig az elsődleges kártya memória méretét olvasta ki a Winfos, azért kérdeztem. Bár akkor a teljesítményen úgyis láttad volna hogy valami “nem jó”.

De ha egy kicsit tovább gugliz az ember akkor kiderül hogy az nV és Win7 / DxDiag rosszul jelzett videómemória probléma mondhatni nem új keletű, de akkor ezek szerint sosem jutott abba a fázisba hogy bármelyik oldalról javításra kerüljön és valószínűleg már nem is fog… mert két pillantás múlva megszűnik a támogatás Win7-re.