Gtx 750 TI 4 gb OC edition Oculus rift cv1


#1

szeretnék venni majd egy oculus tiftet
sokan írják a neten hogy a steam ready VR (vagy valami ilyesmi) azt írja hogy nem bírja a 90 fps-t viszont a 60-at igen, egyszóval azt írja not VR ready. a neten pedig azt írják hogy a 750 ti 4gb is tökéletes a 60 fps számára
. UI.: nem szeretnék új vidikártyát venni.


#2

úgy tudom a 60 fps VR-ra kevés, sokkal közelebb van a kijelző a szemedhez mint egy monitor, alacsony frameratenél előfordul sokaknál szédülés, rosszullét, fejfájás stb.

De talán @szakinorbert1988 tud részletesebben a dologról.


#3

Érdemes megcélozni a 90fpst. Nagy általánosságban azt lehet mondani, hogy a rift vagy 90 vagy 45 fps-sel megy. Az ASW ha automatikus, levágja 45hz-re a riftet, ha nem éri el a stabil 90fpst. Ez azért van, mert kapásból rosszul lehetsz, ha nem a képfrissítésnek megfelelő az fps-ed. Bármennyire hihetetlen, nagyon átvágja az agyadat a rift és eléggé kellemetlenül érintene egy szaggató kép.
Ma pl euro truck simulator 2-ben elengedett egy kamion a kereszteződésben, én meg igazából intettem neki, hogy megköszönjem xD
Én is 45hz-en kínlódok és eléggé idegesítő tud lenni, nekem elhiheted nem ideális, rajta vagyok a vga cserén.
Arról nem beszélve, hogy ha bírja a vga-d, meg tudod küldeni a supersamplingot, ami sokkal! élesebb képet biztosít ( kipróbáltam, csak szaggat, mint állat :smiley: ).
Vehetsz riftet, de hidd el, fogsz venni új vga-t :smiley:


#4

Azt elfelejtettem mondani, én egy oc-s gtx960-al nyomom. Játéka válogatja, hogy milyen az élmény. A forest pl nagyon optimalizálatlan, még 45fps alá is beesik mediumon, de van ami bírja a 90 fps-t (elég kevés játék). Én a helyedben csak akkor vennék riftet, ha nem is azonnal, de tervezel vga-t fejleszteni. Overkill nincs, minél erősebb vga-annál jobb, mint fentebb írtam a supersampling rengetedet dob a játék felbontásán, főleg a látótávolságon javít, a távoli dolgok alapbeállításon eléggé pixeles masszák.


#5

Nem akarom szétspammelni a topicot, de az oculus honlapjáról is le lehet tölteni egy tesztet:
https://support.oculus.com/1357437467617798/


#6

köszi!


#7


#8

Lehet rosszul gondolkozok, de nem érdemesebb előbb egy jó videokártyát venni (ami monitoron is használható) és csak utána riftet, addig meg élvezni a jobb GPU előnyét a normál játékokban?

Megveszi a riftet, aztán porosodik X ideig mert nincs ami kihajtsa.


#9

igazatok van! előbb egy 970 aztán a rift :slight_smile: én is félek hogy egy jó ideig porosodni fog a polcomon mire meg venném a 970-et. KÖSZI!


#10

Ebben az esetben de, most néztem benchmarkot a 750ti ról, elég gyengusz még a 960 hoz képest is. Szal no way a rift így.


#11

Tudom, lehetetlen kérés ilyenkor :slight_smile: de légy türelmes! Ha bevásárolnak az emberek az új kártyákból akkor lesz a használt piacon 1060, 1070 is szép számmal olcsóbban. Az Oculus is bejelent majd valami újat talán a jövő héten így akár pár (na jó, ok jó pár) hónapon belül kijöhet egy új Rift, a régi árát meg valszeg lejebb viszik. Amúgy mindennel megy a Rift én diagnosztikai célból elindítottam integrált alaplapi VGA-val is, 3-5 FPS-em volt kb. :slight_smile: De ha mindent csak 45-el fogsz tudni nézni, lehet, hogy hamar kiábrándulsz belőle.


#12

Az olcsó 1060-1070-ekre nem számítanék, mert az új gen sokkal drágább, akik ilyen kártyákat vettek azoknak még a 2070 is elérhetetlen (és nem is éri meg…). Új genből 1 normális kártya van, a 2080Ti az meg 400k+, megint csak nem ennek a közönségnek szól.


#13

Kicsit OFF, bocsánat de az ETS2-höz megrohantak az emlékek, még friss volt a Riftem, jöttem le Lengyelország felöl és én régebben gyakran jártam a 21-es főúton a való életben nyomtam is neki VR-ban simán hiszen főútvonal… na nem úgy az ETS2-ben ahol egy helyen a kereszt irányú forgalomnak van elsőbbsége, balról belémrongyolt egy másik kamion, fékezésre esély sem volt, pont a két fülke találkozott. Hát mit mondjak… naggyon durva érzés volt, még most is emlékszem rá. :smiley:


#14

A 970 a nagyon alja, inkább 1060 és fölötte.


#15

Nekem a dirt rally volt ilyen az első árokbaborulós fejtetőreállás, majdnem kizuhantam a székből xD


#16

Ömm valami nem okés a gépemmel xD

nemrég át pakoltam mindent a régi gépemből egy i7-es gépbe azóta nem kapcsol ki a gép, ha csak hátúl ki nem nyomom. Most meg mozdítottam az internet antennát és ez a kép várt xD