TheVR Fórum

Gyerekkori vágyak, álmok

Sziasztok!
Biztos nektek is voltak gyerekkorotokban valami nagy vágyaitok, álmaitok. Ha volt (valószínűleg volt mert minden gyereknek van) mik voltak? Utólag visszagondolva ezek mennyire bizonyultak elérhetőnek számotokra? Mennyi valósult meg belőlük? Amik nem valósultak meg azok mennyire lennének hatással az életekre ha megvalósultak volna? Mennyire számított bele a környzetetek ezeknek az álmoknak a valóraváltásába?
Én idén érettségiztem és rájöttem, hogy kiskoromban mindig valamilyen német kéttannyelvű iskolába szerettem volna járni. Ehelyett most nem németből hanem angolból van felsőfokú nyelvvizsgám és kicsit sem vágyom arra hogy németül tudjak, pedig régen ez egy nagy álom volt számára. Sokat gondolkodom azon milyen lenne az életem ha németet tanultam volna.
Kiváncsi vagyok nektek mi a véleményetek erről.

U.i. Bocsi ha volt már :slight_smile:

Ez a mai nap legkellemesebb témája!
Szerintem a gyerekkori álmoknak nagy jelentősége van, mert meghatároz egy irányvonalat.
Én nagyon szerencsés vagyok, mert azt tanultam és dolgozok, amit kicsiként is szerettem volna. Alkotni új dolgokat.
Véleményem szerint a hosszútávú gyerekkori álmok és vágyak azok amik előre mozdítanak.
Millió sort tudnék még írni, de helyette figyelmedbe ajánlom Randy Pausch munkásságát és könyvét.
Informatika professzor volt Amerikában, (sajnos már meghalt) és neki volt egy könyve ami ezt a témát boncolgatta. !!wikipédia link!! (valamiért nem jelöli amit linknek írok :smiley: )

Köszi hogy felhoztad ezt a témát! :smiley:

1 Like

Nagyon örük neki, hogy azt csinálhatod amit kiskorodban szerettél volna. :slight_smile: Ez nagyon jó dolog.
Köszi a könyvet majd megkeresem. :slight_smile: :slight_smile:

1 Like

Amúgy. Az, hogy más iskolában végeztél, és nem németből, hanem angolból van felsőfokúd, egy jó változás. :smiley:
Sokan ábrándoznak arról mit szeretnének csinálni, vagy hol akarnak majd tanulni. Ez valahol jó és nem is. Ha csak a saját elképzeléseid szerint élsz, beszűkül a világod. Ha tudsz változtatni, akkor fejlődsz. :smiley:
Azok az álmok amik túl mutatnak az időn, például nekem célom okosházban egy mesterséges intelligenciát létrehozni.
Az út amíg elérsz a célodig változtatni fog rajtad, de mindig csak fejlődsz ezzel.
Ha csak abból kéne kiindulnom, hogy másik sulit végeztél és ehhez hogy alkalmazkodtál, azért jó eséllyel sikeres jövőt tudnék elképzelni neked. :smiley:
Hiszen, ha képes vagy mindenből a legjobbat kihozni (gondolok itt az angol nyelvvizsgára), nagy meglepetés nem érhet :slight_smile:

1 Like

Tengerbiológus, de sajnos ez a vonat már elment, illetve a hely sem stimmel. :smile:

1 Like

Én boszorkány szerettem volna lenni, valamilyen varázserővel. Régen nagyon sokat játszottam Harry Pottereset, Bűbájos boszorkákat, írtam a kis varázsigéimet, bogyókból kotyvasztottam dolgokat, kiírtam az összes varázsigét a Harry Potterből meg Fiúk kizárva könyveket olvastam, ami szintén tini boszikról szólt. Amúgy teleportálni szeretnék.
Könyvet is szerettem volna írni, barátnőmmel folyton képregényeket, majd regényeket kezdtünk el írni, régen írogattam novellákat is.
Tanító néni szerettem volna még lenni, mert szerettem nagyon az általános sulit, alsóban a matek érdekelt, később a magyar, gimiben a töri.

  • Alsós tanító néni leszek, angolt fogok tanítani, úgyhogy ez meg van, de ez ugye nem álomkarrier. Könyvet még írhatok, akár gyerek/mesekönyvet/tankönyvet. Boszorkány már nem szeretnék lenni :smiley:
2 Likes

Köszi. :grinning:

Sok sikert!
Én nagyon szerettem a tanító nénimet alsóban. Ha már fele olyan jó leszel mint Ő akkor is nagyságrendekkel jobb leszel az olyanoknálnakik első osztályban terrorizálják a gyerekek. :slight_smile: :slight_smile:

1 Like

Én sajnos úgy utálom az alsós tantó nénimet (mind a 2-t), mint a bdös szrt (bocsi az offenzív szavakért), 4évig a héten hétfőtől-péntekig csak terrorizáltak majdnem minden tekintetben reggel 8 és du.4/fél 5 között. A mai napig nem képesek sem köszönni, sem a szembe nézni. Amúgy miért leszek olyankor eléggé ideges, ha találkozok valamelyikkel all of a sudden/előjön valamelyikük neve egy beszélgetés neve?
Amúgy meg mindig is érdekeltek a kütyük, emlékszem a legelső egeret, amit kaptam egyből szét is csavaroztam :smiley: Most jelenleg gazdaságinformatikát tanulok.

2 Likes

Én mindig is filmes sminkes/maszkos/díszlettervező szerettem volna lenni,bármely dvd-n ha van backstage anyag először azt nézem végig,aztán csak a kész filmet.(A Gyűrűk Ura és Hobbit filmek bővített kiadásai igazi gyöngyszemek a számomra).+ Egy időben pankrációban is szerettem volna dolgozni kreatív íróként.(ők írják és alakítják a történeteket,illetve ha valami közbejön akkor is ők lépnek hogy minden rendben legyen az élő adásra)Hazánkban ugye ezek a mesterségek annyira nem népszerűek és tanulhatók mert a béka segge alatt van a filmipar,a pankráról meg nem is beszélve.

2 Likes

Arról álmodoztam, hogy szuper hős legyek ez megvolt , most nem tudom mit kezdjek magammal. :slight_smile:

3 Likes

Mindenképpen olyat válassz amiben jól érzed magad!

Gyerekként mindig nagyon sokat álmodtam arról, hogy vezetek és utazom ide-oda autóval, a mai napig ez megvan, sokkal jobban szeretek úgy utazni, hogy én vezetek és autóval megyünk, repüléstől nem parázom de ha választhatok inkább plusz idő és pénz, de saját autó.

Persze álmodtam azt is, hogy én vagyok superman vagy valami hasonló, de ezen még dolgozom… :slight_smile:

1 Like

Szia! én ketté venném a kérdésed ha nem gond. Kisgyerekként én sok mindenről álmodtam, nem tudtam soha egynél leragadni mindig változott, vadászpilóta, cowboy, tűzoltó,sima egyszerű katona ,top 1 kerékpár versenyző szerelő, fekete bőrruhás motoros aki csak úgy belemotorozik a naplementébe, a tipikus fiús dolgok (jaj de szép is volt) Ami viszont nagy vágyam volt és végigkísérte valahogy az egész gyerekkorom valahol ott nagyon mélyen az egy szó : CSALÁD ez nálam valahogy kimaradt. remélem nem off -s

2 Likes

Én állat akartam lenni. Korábban kutya, aztán macska, ez végül “félig” sikerült is. ^^
Mindig állatokkal szerettem volna foglalkozni, ezért mindig azok vettek körül, már mindenféle volt. Önkéntesként dolgoztam az állatkertben nyaranta és a tropicariumban, kisállat rendelőben, állatkereskedésben. Később a szakmai gyakorlataimat is ilyen helyeken töltöttem, közben nagyon sokat megtudtam az állatokról.
Most a NÉBIHnél dolgozom és állatbetegségekkel foglalkozom. :slight_smile:Sajnos ez nem gyakorlati de mégis legalább állatos.

Felnőttként nagy vágyam, hogy egy farmon éljek és legyen saját lovam. :slight_smile: (Persze az is h legyek milliárdos hogy ezt meg tudjam valósítani. :P)

5 Likes

Videojáték-fejlesztő és terminátor szerettem volna lenni. Az előbbi felé úton vagyok, az utóbbira valószínűleg várni kell még pár évet :smiley:

Ha akadályoz a környezet, akkor nem igazi/reális álom az az álom. Általános iskolás koromban próbáltam játékokat készíteni, először PowerPoint-al (igen… jól olvastátok) aztán később már Game Maker-el. Ezek elég gagyik voltak, 1-2 barátomnak tetszettek. Egyik infó órára bevittem őket megmutatni és ott meg jól beégtem velük. Nem ijesztett meg a dolog, inkább még több lelkesedést adott az egészhez.

2 Likes

Na ez egy tök jó téma :smiley:
Kiskoromban állatorvos akartam lenni, még általános alsóban is ez megvolt, viszont a mi állatorvosunk közölte, hogy ugye tudom-e, hogy az állatorvos nem csak abból áll, hogy kutya meg macska, hanem néha boci fenékbe is fel kell nyúlni… na ott széttört minden xD
Onnan leérettségiztem közrendvédelmis gimnáziumba, ahonnan kutyás rendőrként akartam majd felsőbb iskolába kerülni. Hát ez sem jött össze az alkatomból kifolyólag (meg még más dolgok miatt sem), úgyhogy most egy tök más irányba kanyarodva az informatikával foglalkozom :smiley: Csoda, hogy még hegesztő nem akartam lenni ezek után… :smiley:

2 Likes

Szerintem jó, hogy akkor rájöttél,hogy nem szertnél állatorvos lenni. Képzeld mi lett volna, ha amikor tanulod akkor szembesülsz vele, hogy ilyen dolgokat kell csinálni egy állatorvosnak. :slight_smile:

Igen-igen, akkor még olyan kicsi fejjel nem gondoltam annyira bele, hogy ez nem csak annyi, hogy cuki állatok, hanem azért van pár olyan helyzet, amikor kicsit undibb melót is meg kell csinálni pl egy tehénen :smiley:

1 Like

Ez lehet kicsit ilyen lányos dolog, de mikor 11-12 évesen elolvastam a Harry Potter sorozatot én is vártam a behívót a Roxfortba… :smiley: Mai napig nagyon szeretek minden varázslással/különleges képességekkel kapcsolatos könyvet, filmet, akármit. Szeretném ha egyszer véletlenül előjönne belőlem is valami :smiley:

1 Like