Ha az alaplap listáján nincs a RAM, akkor az nem is jó?


#1

Hali.
Gép építés elött állok, és szemezgetek az alábbi alkatrészekkel:
RAM: Team Group T-FORCE DELTA RGB 8GB (2x4GB) DDR4 3000MHz TF3D48G3000HC16CDC01
Alaplap: Gigabyte B450 Aorus Elite.
Sajnos annyira nem vagyok benne a gépépítésben, ezért fordulnék inkább hozzá értő emberekhez (azaz a fórumhoz, mert nem egy ember van itt, akik azért tudnak egy-két dolgot.)
A fórum szerint nem rossz márka a RAM.
Megnéztem, az alaplap RAM támogatási listáin nem szerepel ez a konkrét memória (viszont a gyártónak több darabja is van ott, de ez nincs.).
Akkor ez nem is lesz jó bele, mármint nem fog működni vele?
Vagy csak lutri?
Válaszotokat előre is köszönöm!


#2

Valószínű, hogy működni fog, de a lista szerint azzal nem lett tesztelve a lap.


#3

Áh, szóval ezek csak a tesztelt memóriák…
Köszönöm! :grin:


#4

Esetleg nem megy rendesen az OC, bár ez jobb deszka, 2933 alap neki szóval nem probléma. Nem igazán ismerem a márkát, de kb ilyen árban van a HyperX is pl az már nagyobb valószínűséggel megy majd minden deszkában biztosra, később eladni is könyebb (ha mennél fel 2x8-ra ami hamarosan javasolt).


#5

A listán szereplő ramok menni fognak az adott lapon normálisan, a nem szereplőkről nincs infója a gyártónak kb. így kell értened :slight_smile:


#6

Köszi.
Igazából húzni nem szeretnék semmit. :sweat_smile:
Ugye ez 4 foglalatos, most jönne bele 2 ilyen, aztán majd később még 2 ilyen (összesen ugye négy, 16GB RAM meg FullHD játékra szerintem egy darabig még elég…)
Ezek még azért tetszenek mert… Világítanak, de azért mégsem olyan drágák…


#7

A 16 valszeg igen, a 8ból már most könnyű kiszaladni, főleg ha nyitvamarad a böngésző. A 2x8-at azért szokták javasolni mert alapból a dualt biztos támogatja a deszka, a quad ch-t nem biztos. Ill jövőbeli upgrade miatt is jobb.


#8

Ebben biztos igazad van, csak most egyenlőre csak 8GB lesz mindenképpen, aztán majd egy fél év múlva vennék még +8-at, de nézegettem: 1x8gb eléggé lemarad a 2x4gb-tól…


#9

Addig valóban érdemes 2x4-et venni kitben, a single ch néha elég sok fps-t el tud buktatni. Max annyi a megfontolandó, hogy cserénél eladod és egy 2x8-as kitet veszel.