Halk ház


#1

Szevasztok srácok tudtok ajánlani egy halk és jó szellőző házat,nembaj ha nem plexis az oldala vagy ilyesmi.


#2

beQuite házak.


#3

Általában a 2 dolog pont ellentétes. Ami halk, azért halk, mert zárt, és jó esetben hangtompítással is rendelkezik, tehát nem szellőzik jól.

Ami jól szellőzik, az nyitott, ergo hangosabb.

De ahogy @soolerirl is írta, a Be Quiet házak környékén érdemes nézelődni, viszont NE várj ezektől sem jó szellőzést egy high airflowra kihegyezett házhoz képest.


#4

Akármi + Noctua ventik :slight_smile:

Nah jó nem akármi…de pl egy Meshify C + CSAK Noctua ventik mondjuk egy Noctua NH-D15 cooler-el és nemlessz szinte semmi nahgja.


#5

Nem igazán a háztól lesz a halk téma hanem magától az alkatrészek minőségétől. Nyilván ha egy kategóriával nagyobb (inkább lég) hűtővel hűtöd az amúgy sem túlhúzott procit nem nagyon kell forognia mégis lehűti kvázi csendesen. Ugyanígy ha nagyobb hűtésű vga-t veszel, strix/aorus stb azok sem fognak visítani neked terhelés alatt hanem csendesen tartják az 50-60-70 fokot. Ugyancsak a jobb táp ventije se fog koppon süvíteni, illetve ha nagyobb légszállítású (pl 140-es) ventit veszel rendszernek az alacsonyabb fordulaton is hoz annyi tömegáramot, így szintén halkabb tud lenni.

Ezek összessége adja inkább az össz decibelt, azzal egy hangos kevéssé optimális rendszert bebetonozol egy zárt házba lehet hogy halkabb lesz, de duplán lesz “káros” mert az amúgy is gyenge hűtésteljesítmény plusz nem szellőző ház az kész főző recept :slight_smile:


#6

Kérdésem az volna, hogy mennyi pénzért szeretnél vásárolni? Anélkül kicsit nehéz bármit is ajánlani.

Mert igazából lehet venni mesh front panellel mondjuk 12e Ft-ért egy olcsóbb házat, aztán mondjuk belepakolsz 3-4db halk ventit és done.


#7

Halk házról volt már szó, jól hűthetőről még nem :smiley:
Cooler Master MasterBox Q300L (MCB-Q300L-KANN-S00) - nekem ez a ház van. Nem is figyeltem az értékelést, mikor megvettem, de árukeresőn top2 akármennyi hűtőt lehet rátenni, mert az egész ház lyukacsos, csak kérdés hogy mennyit bír el az alaplap :smiley: Nagyon kicsi, kompakt, és szellőzik minden fele


#8

Q300 és Q500L-en lyuk van sok, de attól még a szellőző felület nem túl nagy. Nem éppen high airflow sajnos.


#9

Értem. S annyit még,hogy ez bár más alkatrész,de vidikarikból,melyiknek van a legjobb hűtése lehetőleg ami ne is hangos. Egy gtx1070 esetéről lenne szó,mondom a márkákat:Gigabyte windforce(2ventis),Asus(2ventis),inno3D(2ventis),zotac(2ventis),MSI gaming X(2 venti),Founders edition(ez az 1 ventis),és hát a strix ami 3 ventis. Ezek közül,melyik lesz az,amitől nem fog alacsonyan szálló repülővé válni a gépházam zaj terén,de azért hűtsön is?. Válaszokat előre köszönöm.


#10

A több venti a jobb. De nem feltétlenül vennék Asust, elég túlárazott, és a 1070 sem feltétlenül jó üzlet hacsak nem használtan kapod NAGYON olcsón. Driverek már nem erre vannak optimalizálva.

A többi említett gyártónak is voltak 3 ventis modelljei.


#11

Hát az a helyzet,hogy okkal soroltam ezeket,hiszen ezek elérhetőek most a használt piacon normális áron(olcsóbban megkapom mint egy sima 1660) ezen okok miatt gondolkodtam egy 1070-esbe a konfigba. 1080p-re fogja az illető használni s 75 framet kell kinyögjön magából,szerintem arra elegendő a 1070 is. Akkor van egy strix változat kb átszámitva 2k forint felárért,ami ugye 3 ventis,azt mondod az lenne a tuti akkor?


#12

Igen, annyit felárat simán megér.


#13

Ki tud szolgálni egy Ryzen 5 2600-at nemde?


#14

Nem lesz gond a 2600 khajtja a 1070-et


#15

Simán.


#16

Még egy kérdés s mehet a levesbe a topic. Kinézett egy hűtőt magának ami RGB-s(minden áron világitania kell…),de szerintem az lutri: Cooler CPU Inter-Tech Argus SU-800 RGB. Én e helyett egy:Cooler CPU Deepcool GAMMAXX GTE-t néztem ki. Le fogja hűteni a 2600-ast 60-70 fokra gyűrés közben vagy keressek valami más karácsonyfát?


#17

Előbbit egyáltalán nem ismerem, a Gammaxx biztos hogy bőven elég. Igazából kb mindegy milyen hűtőt teszel rá, mivel a 2600 csak 65W-os, gyakorlatilag bármi lehűti normális hőfokokra.


#18

Fenébe csak van még egy kérdésem… Van neki egy 500W-os platinum minősitésű tápja(nekem is ilyen van),az elég lesz a 1070+ryzen 5 2600 combo ellátására?


#19

Elég.


#20

Köszöntem szépen,mehet a topic a levesbe.