Halk mikrofon


#1

Sziasztok.
Azzal fordulnék hozzátok, hogy a mikrofonom valamiért borzasztóan halk. Az első mikrofonom egy USB-s Auna mikrofon volt, azt odaadtam a haveromnak mert számomra használhatatlan volt, halk és ha felveszem a jelszintet akkor sok a statikus zaj. Ami érdekes hogy sok videósnak ilyen mikije volt, nekik nagyon jól szólt.

Majd beruháztam egy Behringer xm8500 dynamic xlr mikire egy umc audio interface-el, ahol legelső alkalommal tökéletes volt, kicsivel később megint ugyanez a probléma. Alacsony jelszint, maximum gain-el. Jelszintet felvéve meg zajos.

Laptopra is rádugtam hátha a gépemen szar valami, ugyanez volt az eredmény.


#2

Nem a mikrofonnal van a baj, hisz hallhatod hogyan teljesít a videósoknál.
A szoftveres beállítás is fontos, az is fontos, hogy hova rakod, mik a fizikális körülmények stb…
Például nálam a gép ventik zúgása nagyon bezavart, sokkal távolabb raktam a gépháztól, és így már oké.


#3

Direkt emiatt a gépem lent van az asztal alatt. De nem a gép zajával van a gond, hanem hogy 10 centire kell beszélnem hogy hallatszódjon is valami, akkor meg popfilterrel is belehallatszódnak a kisebb fújások meg ilyenek.

Szerintem valami szoftveres/windowsos defekt lehet de nem tudom hogy mi


#4

Analóg mikrofonnál gondolom erősítőt szokás használni, de mivel az előző mikrofonnal is ez volt állításod szerint a probléma, így gondolom nem az a fő probléma.
Ezt próbáltad állítgatni? Ezen kívül meg vannak még más beállítások is a windowsban, de lehet külön szoftvert is telepíteni, vagy lehet van lent alapból. (Realtek hangkezelő ilyesmi)
ruru