Hálozati probléma

Sziasztok!

A napokban beújítottam egy Asrock Z370 Fatal1ty Gaming K6 alaplapot, de az ethernet csatikkal valami gond van, mert ha rádugom akármelyik csatlakozóra az utp-t, random időközönként megszakad a net, viszont ha van, akkor is kb. 8Mbps-t mér a speedtest holott 120 megás a netem. Az előző lapon semmi baj nem volt, először a kábelre gyanakodtam, de kicseréltem és ugyanezt csinálja. Kérlek segítsetek, mi lehet a probléma?!
Előre is köszönöm!

Windowst újrainstalláltad? Lehet összeakadnak a régi driverek az újabbakkal.

Teljesen szűz win van fent

Akkor amit én megpróbálnék:

Bios frissítés
A gyártó honlapjáról a legfrissebb driverek letöltése/telepítése

Meg történt, de a hiba továbbra is fennáll! Sőt, ha az i211es foglalatba dugom, akkor már egyáltalán nincs net

Az intel oldaláról szedted le a drivert vagy az asrock oldaláról?

Az asrock oldaláról!

Az intel oldalán frisebb van, próbáld meg azt.

De érdekes, mert eddig az i211es foglalatban ment rendesen, néha dobálgatott le, de ma, át kellett dugnom az i219esbe, ott meg 8megát mér a speedtest

Az asrock is elég friss szerintem 2018/07/10 ( 3.10-es verzió), plusz az asrock app shop is ezt a verziót hozta ki legfrissebbnek, de azért rákeresek.

Közben megoldódott a probléma, igazából megint a legegyszerűbb megoldás volt a legjobb, a routeren rossz a port (remélhetőleg) amivel össze volt kötve a gép, és persze, hogy ezt hagytam utoljára. Köszönöm a segítséget srácok, legalább lett egy friss BIOSom :slight_smile:

Lehet ahhoz a foglalathoz nem telepítettél külön drivert, nekem is ez volt csak usb 3.1 nél de ugyan ez volt pistiéknél az egyik alaplapon nem volt net csak a drivertelepítés után. Illene ehhez is a win nek drivert raknia de nem teszi még a korszerűbb alaplapok esetén sem csak az elsődleges ethernet adapterhez,