Hangkártya szükséges?


#1

Sziasztok!

Egy Razer Kraken Pro v2 fejhallgatóm van. Alapjáraton nem szól valami jól, ezért Equalizer APO-t használok, amivel fényévekkel jobb a helyzet, viszont ha túl hangosra veszem a zenét akkor elkezd recsegni.

Sok helyen olvastam, hogy nem minden esetben éri meg a hangkártya, mivel semmilyen különbséget nem produkálna az alaplapihoz képest. Azokhoz szólna a kérdés, akiknek ugyanilyen, illetve hasonló árkategóriás fejhallgatója van, hogy javítana-e a hangzáson a hangkártya? Megéri vagy tapasztalható bármilyen javulás?

Előre is köszönöm a válaszokat!


#3

Szia!
Szerintem ez nagyban függ attól is, hogy jelenleg milyen alaplapod van, mert azért integrált és integrált hangkártya közt is elég nagy különbségek vannak.
Nekem egy gatyi alaplapom van, vettem hangkártyát és fényévekkel jobb hangzást értem el egy HyperX Cloud Pro fejhallgatónál.


#4

GIGABYTE B360M DS3H alaplapom van. Nem régi, viszont nem is csúcskategóriás. Nem tudom mennyire “hajtja ki” a fejhallgatóm. Azért is érdekel a dolog, hogy végül is mennyit is adna hozzá élmény szempontjából, hogy megéri-e egyáltalán. Ha kitudnám próbálni, akkor nyilván egyszerűbb lenne a dolog, de egyelőre csak a sötétben tapogatózom.
Azt szabad megkérdeznem, hogy pontosan milyen hangkártyád van?


#5

Ki tudod próbálni… Megrendeled neten, megkapod, kipróbálod, ha nem jön be 15 napon belül visszaküldheted és visszakapod a pénzt, ha bejön, akkor meg megtartod és örülsz. :wink:


#6

Igaz, viszont ebben az esetben a szállítást állnom kell. Köszi a tippet, lehetséges hogy élek majd vele!


#7

Ezért kell kraken 7.1 v2, mert az USB
Én is először pro-t vettem, de ment a kukába, nagyon rossz.
Szerintem hangkártya helyett egy normális fejesre érdemes inkább beruházni


#8

Ahogy már írták és olvastad a hangkártya nemsokat segítene… inkább a “gamer” füleseket kéne hanyagolni…van 1-2 jó de a Razer alulról sem súrolja a középszerű lécet…(Asus sem…)

Ha jó füles kell akkor maradj a stereó füleseknél és olyan gyártóknál mint Sennheiser, AKG, Audio-Technika, Hifiman.

Attól függően, hogy te épp milyen hangzást preferálsz választani lehet számralan modell közül.

Nekem leginkább a monitoring fülesek jönnek be amik sokkal “flat”-eb élethűbb hangzást biztosítanak és nincs bennük túlpörgetve az alacsony vagy magas hangzása.

Személyes kedvenceim amiket nap mint nal használok az egy Audio-Technika ATH-M50x (ami a kedvenc fülesem) valamint egy Sennheiser 820 (ami egy HD800-at cserélt)


#9

Asus m5a78l-m plus/usb3 alaplapom van, 2011 vagy 12-es fapados lap. Hangfalnál semmi problémám nem volt vele, de amikor új fejhallgatót vettem hiába dicsérték agyon, nem voltam vele megelégedve se hangerőileg se hangminőségben és rosszabbul szólt mint a régebbi olcsóbb USB-s fejhallgatóm.
Egyértelmű volt, hogy szükség van hangkártyára is, így egy Creative Sound Blaster Z-re esett a választásom. Ég és föld lett a különbség… hangerőben olyan 20%-on szól úgy mint az alaplapi hangkártyával, a hangminőség pedig sokkal jobb, megjelentek a mély hangok is. :smiley:
(Mellesleg 3db aktív hangfal van Jack elosztókkal dugva egy foglalatba a hangkártyán, 70%-os hangerőnél szól olyan hangosan, mint integrálttal 2 hangfal 100%-on.)

Szoftveresen is eléggé ott van szerintem, a zajszűrés a hangkártya részéről 10/10-es, ha mellettem beszélnek hangosan 1 méterre az már TS/Discord-on nem fog behallatszódni.
Így hangkártya+fejhallgatóval olyan 45 ezerre jöttem ki. Egy 60-70 ezer Ft-os túlárazott “gamer” Asus/Razer fejhallgatótól mikrofon terén biztosan jobb a zajszűrés, hangminőségben nincs tapasztalatom.

Szerk.:
Egyébként a fejhallgatódnál a véleményeknél ha megnézed többen is ajánlanak hangkártyát, valószínűleg jobb lenne a hangminőség, ha most nem vagy elégedett vele.