TheVR Fórum

Hangrendszer TV-hez, PC-hez

Sziasztok!

Szeretnék vásárolni egy hangrendszert LG 55UM7100PLB TV-mhez, és a PC-mhez.
A szoba eléggé kicsi, 2,5 x 3,5 méter, a TV a monitor felett van a falon.

Eleinte a Logitech Z906-on gondolkoztam, de szerintem nem tudnám kihasználni azt, amit ad.
Árban is szeretnék olcsóbban kijönni a dologból, ha lehet.
Nem tudom, ilyen kicsi szobába van-e értelme 5.1 rendszert mazsolázni, vagy hogy jelentene-e különösebb változást egy 2.1 rendszerhez képest, térhatásban (jó, biztos más lesz a hanghatás, de hogy ilyen kicsi szobába annyival jobb lenne-e, hogy megérje inkább 5.1-es rendszert vásárolni, értitek.)

Egy mélynyomót mindenképp szeretnék, tetszenek a szobarezegtetős mélyek.
Kertes házban lakom nem lakásban, úgyhogy ezzel nincs probléma.

Szóval az egyik elképzelés egy 5.1 hangrendszer, a másik egy 2.1, két nagyobb hangfallal, de fogalmam sincs nekem melyik lenne az optimálisabb, és lehet egy jobb 2.1 rendszerrel már ott járnék árban, mint a Logi Z906, ami most látom, hogy az Alzánál 66.890 Ft.

1 kedvelés

Szia! Ez egy saját vélemény lesz félig meddig. Ha rendszeresen nézel 5.1-es kontenteket akkor van értelme egyedül az 5.1es rendszernek és el is tudod helyesen helyezni a térbe. Ezt te tudod eldönteni. Ha vájt fülű vagy én a helyedbe letennék a 2.1ről is mert nem lesz az a setup amiben a hangképet egybe fogod hallani főleg ha még bekerül a mélynyomó egy asztal alá. Ha viszont ilyen 60-70 et szánsz rá abból már elég jó hifi szetteket tudsz lehívni. A 10-en ezres kategóriát leszámítva nincs tapasztalatom a logitechel de azt tudom vájt fülüként, hogy egy faházas hanfal mindig jobban szól. Panasonic Philips Pioneer egy ilyen műanyag dobozosnál 100% hogy hangzásba többet nyújt hangerőbe meg ki tudja meghallgatás kérdése. Én mindig azt szoktam hangcucc választásnál mondani hogy hallgassa meg aki veszi mert az a leghitelesebb ez estebe nem biztos hogy díjaznátok érte. :smiley:

1 kedvelés